Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika porkafiks pa krompir!

porkafiks pa krompir!

Dajte mi lepo prosim povedat, zakaj moj dragi krompir že po enem tednu postane zelen!? PA ga imam na hladnem, na soncu ni, priznam da v popolni temi tudi ne , ampak če sem ga imela dol pod stopnicami, kjer pa res ni svetlobe, je tudi postal zelen. Kam naj ga dam hudiča!?

aja in še najbolj pomembno – za današnje kosilo namreč – a ga sploh lahko jemo!?

Hvala,
barč

Krompir hranim v papirnati vrecki, v kuhinjski omarici (nimam kleti ali kaksnega drugega primernega prostora)- ce je vrecka zaprta, ne postane nic zelen. Kar je zelenega vedno obrezem.

Upam, da si resila kosilo :-))

LP!

Jaz imam krompir v garaži prekrit s časopisnim papirjem. Če na kakšnem mestu ni pokrit rata zelen. Krompir namreč rata zelen če je na svetlobi. Pokrij ga s časopisom, pa bo.

ali je to zeleno na krompirju res strupeno?

Krompir mora biti v temnem prostoru. vendar vseeno dvomim da postane zelen pri tebi.
Jaz imam krompir v temi, dokler jemo našega ni zelen, ko pa ga začnem kupovati je zelen.
Zato mislim, da ga v temi nimajo že pridelovalci, ki včasih prodajajo res katastrofalen krompir.
Zelen pa ni užiten in ga moraš obrezati.

Zeleno pri krompirju NI strupeno, to je klorofil.

Swarovski (in vsi ostali), zeleni deli krompirja SO strupeni!!

Lp, Maja

Potem pa to infornacijo preveri na biotehnični fakulteti. Še ime prof. če želiš ti posredujem.

Tukajle je informacija o krompirju in škodljivosti zelenih delov. Niti slučajno ni govora o nikakršnem klorofilu. Tale profesor mora biti pa res malce “čudaški”. :=0

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close