pore
Pozdravljena,
Imam 45 let in mešano kožo. Kakšnih pretiranih gub nimam, se mi je pa močno poslabšal tonus kože, tako, da so pore, ki so bile že prej opazne, sedaj postale prav grdo velike(kot na pomarančni lupini). Kakšno kozmetiko mi priporočate, da bi se pore vsaj malo zmanjšale oz. da bi popravila tudi tonus kože. Oz. ali obstaja kakšen postopek (v kozmetičnem salonu), ki bi mi lahko izboljšal izgled kože.
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Alenka
Lep pozdrav!
Videz uvele in sive kože lahko popraviva z uporabo peelinga in maske. Svetujem vam, da si peeling naredite vsaj enkrat na 14 dni, masko pa enkrat tedensko. Glede nato, da imate mešan tip kože, vam svetujem, da uporabljate proizvode za mešan tip kože.
Ne glede nato, pa vam za začetek svetujem obisk kozmetičnega salona, kjer vam bodo s profesionalno nego očistili obraz in sčistili pore. Po vsej verjetnosti boste morala vsaj na začetku obiskati kozmetičarko vsaj enkrat mesečno, potem pa le sezonsko. Svetujem vam, da se šele po negi v kozmetičnem salonu odločite za nakup čistilnih in negovalnih proizvodov.
Katere proizvode uporabljate sedaj ( katero blagovno znamko in katere proizbode )?
Lp Nada
Hvala za odgovor, trenutno uporabljam mleko za čiščenje Nivea Visage z provitaminom B5(za vse tipe kože), tonic pa Aloe od Oriflame, na mastnih predelih(kjer so pore najbolj vidne) pa PURE od Garnier.Pod kremo vedno naškropim Vitamin C in mazilo iz morskih alg od Kahnetove, dnevna krema VICHY Liftactiv in nočna Vichy Liftactiv Nuit. Mogoče uporabljam napačne kreme?
Hvala in lp, AlenkaNada je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav!
>
> Videz uvele in sive kože lahko popraviva z uporabo peelinga
> in maske. Svetujem vam, da si peeling naredite vsaj enkrat na
> 14 dni, masko pa enkrat tedensko. Glede nato, da imate mešan
> tip kože, vam svetujem, da uporabljate proizvode za mešan tip
> kože.
> Ne glede nato, pa vam za začetek svetujem obisk kozmetičnega
> salona, kjer vam bodo s profesionalno nego očistili obraz in
> sčistili pore. Po vsej verjetnosti boste morala vsaj na
> začetku obiskati kozmetičarko vsaj enkrat mesečno, potem pa
> le sezonsko. Svetujem vam, da se šele po negi v kozmetičnem
> salonu odločite za nakup čistilnih in negovalnih proizvodov.
> Katere proizvode uporabljate sedaj ( katero blagovno znamko
> in katere proizbode )?
>
> Lp Nada
Lep pozdrav!
Se opravičujem za tako pozen odgovor.
Še vedno vam svetujem obisk kozmetičarke. Pomembno je, da obraz vsaj na začetku dobro očistiva. Dobra nega pa je tudi pogoj za lažje vzdrževanje kože.
Glede na opis lahko rečem, da uporabljate zelo zanimivo kombinacijo proizvodov. Vseeno pa mislim, da uporabljate preveč različnih proizvodov.
Svetujem vam, da izberete proizvode ene blagovne znamke, seveda če vam le-ti tudi ustrezajo. Danes je večina proizvodov narejenih tako, da se medseboj dopolnjujejo ( če želite popoln učinek, morate uporabiti tako mleko za obraz, kot tudi tonik za obraz iz iste linije itd.).
Nekoliko me je zmotila tudi vsakodnevna uporaba C vitamina. C vitamin je načeloma zelo dober, kajti omogoča hitrejšo obnovo povrhnjice, koža postane gladka in “sveža”.
Vseekakor pa z nobenim proizvodom ni potrebno pretiravati. Koža potrebuje le določeno količino vitamina C. Zato menim, da enkrat tedenska uporaba Vitamina C zadostuje potrebi kože.
Namesto mleka za obraz, bi vam svetovala uporabo čistilnega gela ali pene. Pena ali gel kožo nekoliko izsuši. Gel pore odpre. Zato je po uporabi čistilnega gela obvezna uporaba tonika, ki pore zapre.
Kot dnevno kremo, bi vam raje svetovala nežno, vlažilno emulzijo, ki koži daje vlago, vendar je ne masti. Recimo, če ostaneva pri Vichyu S-mat emulzija.
Izbor nočne kreme je pravilen.
Upam, da sem vam podala vsaj nekaj informacij.
Lp Nada
pri čiščenju por je vse odvisno od tega, kako hitro se ti na novo zamašijo. če se ti po nekaj dneh, je najbolje da se postopka čiščenja navadiš sam, doma. meni po stiskanju dobro dene maska od afrodite Akne, ki kožo na teh mestih pomiri, pore se zaprejo… preden si nanesem masko, si naredim na prizadetih mestih tudi peeling, da kožo popolnoma očistim. pri meni se je izkazalo, da je daleč najbolj učinkovito sredstvo SONCE. takrat so pore bistveno manj izrazite, da izboljšanje (ton) polti niti ne omenjam…
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.Lp, AlenkaNada je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav!
>
> Se opravičujem za tako pozen odgovor.
>
> Še vedno vam svetujem obisk kozmetičarke. Pomembno je, da
> obraz vsaj na začetku dobro očistiva. Dobra nega pa je tudi
> pogoj za lažje vzdrževanje kože.
>
> Glede na opis lahko rečem, da uporabljate zelo zanimivo
> kombinacijo proizvodov. Vseeno pa mislim, da uporabljate
> preveč različnih proizvodov.
> Svetujem vam, da izberete proizvode ene blagovne znamke,
> seveda če vam le-ti tudi ustrezajo. Danes je večina
> proizvodov narejenih tako, da se medseboj dopolnjujejo ( če
> želite popoln učinek, morate uporabiti tako mleko za obraz,
> kot tudi tonik za obraz iz iste linije itd.).
>
> Nekoliko me je zmotila tudi vsakodnevna uporaba C vitamina. C
> vitamin je načeloma zelo dober, kajti omogoča hitrejšo obnovo
> povrhnjice, koža postane gladka in “sveža”.
>
> Vseekakor pa z nobenim proizvodom ni potrebno pretiravati.
> Koža potrebuje le določeno količino vitamina C. Zato menim,
> da enkrat tedenska uporaba Vitamina C zadostuje potrebi kože.
>
> Namesto mleka za obraz, bi vam svetovala uporabo čistilnega
> gela ali pene. Pena ali gel kožo nekoliko izsuši. Gel pore
> odpre. Zato je po uporabi čistilnega gela obvezna uporaba
> tonika, ki pore zapre.
>
> Kot dnevno kremo, bi vam raje svetovala nežno, vlažilno
> emulzijo, ki koži daje vlago, vendar je ne masti. Recimo, če
> ostaneva pri Vichyu S-mat emulzija.
> Izbor nočne kreme je pravilen.
>
>
> Upam, da sem vam podala vsaj nekaj informacij.
>
> Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.