Pordela koža
Imam precej unikaten problem. Pred tremi tedni sem padla na betonu in sem imela na obrazu kar veliko odrgnino (skupaj približno 10cm^2). Dobila sem neko super kremo-Garamycin, ki mi je stvar pozdravila do te mere, da mi verjetno niti ne bi blo treba uporabiti kreme proti brazgotinam. Problem pa je nastal, ko sem se pred tremi dnevi zastrupila s hrano in sem bruhala. Po tem je vsa ta mlada koža, ki je bila že skoraj neopazno pozdravljena (malo svetlejsa in roza sicer), postala živo rdeča. Zaradi napenjanja so mi verjetno spokale žilice in v treh dneh še ni nobene izbolšave. Izgledam skoraj da, kot iz grozlivke.
Zelo bom hvaležna za kakšen nasvet.
Pozdravljena Anna!
Glede na napisano bi ti tako odgovorila. Garamycin je antibiotik in ti je pozdravil lepo odrgnino. Sedaj se je tam koža obnovila in je seveda bolj občutljiva, ker še stvar ni zaceljena. Bo se to pomirilo čez čas. Garamycin ti več ne bi priporočala. Pač pa, da v lekarni nabaviš hladilno kremo in eno obnovitveno. Na osnovi Bepantena, lahko tudi mazilo za rane od Mariderma Galenske lekarne,zelo dobra stvar in pa kašen obkladek. Drugega v tem primeru skoraj da ne moreš. Pa še veliko C vitamina, ki pa je žal problem za želodec. Tekočino lahko nadomestiš z šipkovim čajem.
L.p.
Forum je zaprt za komentiranje.