Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti poravnava-kakšna

poravnava-kakšna

Spoštovani!

Prosim vas nasvet, kaj lahko pričakujem oziroma na kaj moram biti pozoren na sodni poravnavi, ki se mi bliža. Gre za znesek manjše vrednosti.
Pred tremi leti smo se odločili zamenjati upravnika in je bilo vse v redu izpeljano. Star upravnik ni želel prepustiti upravljanje, pravzaprav se je še pol leta delal, da je on upravnik..Začeli smo dobivati položnice od novega upravnika, kar sem tudi plačeval, po preteku cca deset mesecev, pa smo stanovalci prejeli položnice za pol leta tudi od starega upravnika. Zaračunal si je vse, tudi urgentna dela, ki si jih je izmišljeval, da je vse skupaj podaljševal. .V vsej zmešnjavi nisem imel koga vprašati, zato sem na grobo seštel materialne stroške in odštel režijske stroške, ker sem jih že plačal novemu upravniku ter nakazal staremu upravniku.Kljub temu je star upravnik celoten znesek predal v izvršbo, kar sem ugovarjal in dokazal, da je polovica poravnana.
Med tem časom tudi poteka tožba med obema upravnikoma, ker se gre za večje vsote denarja rezervnega sklada, ki bi ga moral star upravnik vrniti stanovalcem…Ta zadeva ni rešena, ker od novega upravnika nismo prejeli nobenega obvestila, non stop pa plačujemo neke sodne stroške v zvezi s to zadevo.
Kot stanovalec ne vem, ali sem bil staremu upravniku sploh kaj dolžan plačati. Nekateri niso plačali
ničesar od toženega zneska in so celo zahtevali za nezakoniti poslovanje vračilo sodne takse z zamudnimi obrestmi vred.
Sodišče v pozivu za pobot navaja celoten znesek, brez mojega nakazanega zneska.
Rad bi vas vprašal, kakšen pobot gre? Da bom jaz njim priznal materialne stroške, oni pa bodo meni priznali , da ne rabim plačati režije…Skratka, napako in zmedo, ki so naredili, bodo prikazali, da oni niso krivi in naj bom vesel, da ne rabim plačati režijskih stroškov,..ki sem jih že plačal novemu upravniku.
Za kakšno vabilo stranki na poravnalni narok in narok za glavno obravnavo v sporu majhne vrednosti gre?
To je bilo nelegalno upravljanje stanovanjske stavbe pol leta, kaj od tega poravnalnega naroka lahko pričakujem oziroma zahtevam, da ne bom potegnil še krajši konec.
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

Vabilo, ki ste ga prejeli, je standardno vabilo, saj je v zakonu predpisano, da je prvi narok tudi poravnalni narok. Prav tako se v vabilu navaja znesek, ki je naveden v tožbi, kateri pa ni dokončen in bo sodišče o njem odločalo.
Sodišče bo tako najprej vprašalo, če obstaja možnost poravnave in bo tudi vsakega posebej vprašalo ali se s poravnavo strinja. Če poravnave ne bo, bo sodišče otvorilo glavno obravnavo. Predlagamo vam, da najamete odvetnika, kolikor sami niste prava vešča oseba.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close