Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem PORABA OLJA PRI XSARI PICASSO

PORABA OLJA PRI XSARI PICASSO

POzdravljeni

Obračam se na vaš forum, ker ima morda kdo že kakšno izkušnjo z našo težavo. Namreč oktobra 2006 smo kupili nov Citroen Picasso, nakar se pred kakšnim mesecem in pol (pred tem smo že opravili redni servis) prižge lučka za olje, preverimo in vidimo, da je olje na minumumu (ali še manj). Gremo na servis, kjer nam povedo, da je to nekaj normalnega in da bi pač morali olje dolivati, da je poraba 2dcl na 1000 prevoženih km. Mož se seveda s tem ni strinjal, ker smo imeli prej stari avto in olja ni bilo potrebno dolivati skoraj nikoli. Potem mu na servisu dolijejo olje na max., včeraj gre pogledat in vidi, da je olja spet kar precej manj, še sicer v mejah normale, ampak ga kar nekaj manjka od servisa.
Ali ima kdo izkušnje, ali je res normalna poraba olja cca 2 dcl/1000 pri novem avtu? Kam se obrniti po odgovor na najina vprašanja?

Upam, da sem zadevo razumljivo razložila in upam, da mi kdo odgovori.

LP, Mojca

Vsak avtomobil porabi nekaj olja. Poraba olja je odvisna tudi od kvalitete olja. Predvidevam, da pred rednim servisom te težave niste opazili. Mislim, da na servisu niso dali olja, ki ga je tovarna predpisala, kajti ni vsako olje za vaše vozilo. Iz lastnih izkušenj povem, ko sem v svoje vozilo vlil manj kvalitetno olje in s tem ceneje, se ga moral kar nekajkrat doliti. So pa vozila, ki že tovarniško pijejo veliko olja, kot so razne alfe, in opli.
pozanimajte se še na kakšnem drugem servisu.

Po porabi olja so znani VW. Imamo novo Octavio, ki pije olje in Astro 8 let, popolnoma nič. Res pa je da je Octavia dizel, Astra pa bencinar. Pravijo da VW dizli nimajo finega brušenja cilindrov, in se stvar vnese po 30.000km. Zaenkrat še ni potrebna panika. Mogoče so vas na to opozorili pa ste preslišali

Kakšen motor pa imate? Meni 1.6i pije kak deci na 1000.

Živijo! Jaz imam C 3 1.6 16V, prevoženih 9000 km pa nisem še nikoli dolil olja – ni bilo potrebe. Imam še službenega Suzukija pa tudi nikoli ni potrebe po dolivanju, pa tudi prej sem imel Clio in Megane, pa čeprav sta bila velik klump od avta v ostalem olja mi ni porabljal nobeden. Vsi so (bili) bencinarji. Ga pa dolivam v motor ATV.

Počakajte do 30tkm, potem bi se poraba olja morala umiriti na do 1l do 15tk. Ni pa to nič nenormalnega.

Mi imamo Picassoja letnik 03…še nikoli mu nisem dolil olja, niti nikoli ni zasvetila kontrolna lučka. Servis na vsakih 20000km.

New Report

Close