Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poraba elektricnih radiatorjev, prosim za pomoc pri izracunu

Poraba elektricnih radiatorjev, prosim za pomoc pri izracunu

Verjetno je še ceneje kje https://www.merkur.si/gradnja/elektroinstalacije/elektromaterial-in-pribor/stikalni-signalni-element-emos-merilnik-porabe-energije-od-5w-do-3680w-230v-led Eno takega imam za podarit, je ne uporabljam, če si iz Posavja samo povej, takoj dostavim. 🙂

To je samo poraba, še enkrat toliko pa so prispevki…

Kje imas pa se omreznino in ostale dajatve, ki se racunajo dodatno po porabi? Pa se DDV na to? Samo prikljucna mkc je fiksna cena, ne glede na porabo…
[/quote]
Kaj zdej še ti serješ? Vprašala je za porabo v € na eno uro…1kwh stane 0,035 € za MT in 0.055€ za VT…z DDV….ostalo me ne zanima…

To je samo poraba, še enkrat toliko pa so prispevki…
[/quote]
Vprašala je za dejansko porabo v €…

Vprašala je za dejansko porabo v €…
[/quote]Prispevki so pa vezani na porabo, tudi to je cena ki jo plačaš, veš? Ne vem zakaj trapate, kot sem že napisal, vsak dobavitelj ima informativni izračun na spletu, kjer vneseš kilovatne ure in ti izračuna končno ceno.

Kaj zdej še ti serješ? Vprašala je za porabo v € na eno uro…1kwh stane 0,035 € za MT in 0.055€ za VT…z DDV….ostalo me ne zanima…
[/quote]

Tebe ne iz nekega prinipa, njo pa. Prikljucna moc + bedaste dajatve je najmanj 10 eur + poraba x2 zaradi omreznine.

Se prav, ce zagoni po kilovatih ene 50 eur, bo racun najmanj 110-120 eur.

[/quote]
Cena litra bencina je tudi 0,4925€, ostalo so dodatne dajatve in DDV in enako je pri elektriki, kjer placujes dodatne dajatve glede na vsak porabljen kW.

Sem bila prepricana, da kot moski ves, po koliko je elektrika…

Na, se link glede bencina, ce ne verjames http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/notranji_trg/nadzor_cen_naftnih_derivatov/cene_naftnih_derivatov/

Cena litra bencina je tudi 0,4925€, ostalo so dodatne dajatve in DDV in enako je pri elektriki, kjer placujes dodatne dajatve glede na vsak porabljen kW.

Sem bila prepricana, da kot moski ves, po koliko je elektrika…

Na, se link glede bencina, ce ne verjames http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/notranji_trg/nadzor_cen_naftnih_derivatov/cene_naftnih_derivatov/
[/quote]
Za pir mu izračunaj ceno in prispevke, maržo ter trošarino, benencina in eletrike ne plačuje sam, tako da mu je vseeno. 🙂

zeeeh!

Za pir mu izračunaj ceno in prispevke, maržo ter trošarino, benencina in eletrike ne plačuje sam, tako da mu je vseeno. 🙂
[/quote]

Kje si???

Odgovor na objavo uporabnika
Thorrr, 05.12.2017 ob 14:20

10 odgovorov, pa nobenega konkretnega podatka, samo neko flancanje…
Povprečna cena 1kWh je 0.055 € za VT in 0.035E za MT, povprečno 0.048 €…če imaš 2kW radiator, to pomeni 10 cenov na uro, 2.4 € na dan in 70 € na mesec, če radiator gori nonstop…

Bravo za konkreten odgovor. Se strinjam, na vseh forumih je  v glavnem eno samo nakladanje.

Odgovor je res konkreten, ampak je žal napačen oz. polovičen. To so cene električne energije brez prispevkov in davkov, ki se plačajo na vsak porabljen kWh dodatno. V resnici te kWh elektrike pod črto stane približno 0,13 € na kWh (s temi variabilnimi dajatvami vred) pri enotni tarifi, že par let približno enako in tudi med ponudniki velikih razlik ni. Fiksne dajatve na priključek pa tu niso vštete, ker seveda niso odvisne od porabe, ampak jih plačaš v vsakem primeru enako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close