Najdi forum

Pozdravljeni!
Veliko sem slišala, da je por zelo zdravilen. Zanima me zakaj in ali ga je priporocljivo jesti surovega?

Zakaj je zdravilen ne vem, vem pa, da ga veliko uporablja moja soseda, ki ne sme jesti čebule. Meni je dober, ker nima tako močnega okusa kot čebula in ga jem surovega ali pa v enolončnicah, omakah. Surov paše povsod tam, kjer ponavadi ješ čebulo.
LP

Jaz ga dušim na malo olja, dodam nekaj prekajene slanine narezane na kockice in ko je por mehak, dam gor še nekaj jajčk. Ko zakrknejo samo še posolim in jed je gotova.
Poizkusi in dober tek. A ja, zraven ješ kruh,lahko tudi zeleno solato.

Por narežeš na kolobarčke (tanke), posoliš in malo pustiš, da se zmehča in odda malo tekočine. Nato ga prestaviš v novo skledo in narediš preliv. Vzameš kislo smetano, majonezo, dodaš malo popra in začimb po okusu ter por preliješ s prelivom. Še prej pa lahko tudi v trdo kuhana jajčka narežeš na por in šele nato poliješ s prelivom.
To je božanska in osvežilna porova “solata”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close