poprov steak
Hej!
Danes bo pa imel moz tak zrezek – povaljan malo v grobo zdrobljenem popru, samo da je kos pljucne pecenke ( ne na zelo debelo, socno narejeno).
Enostavno ulezan naoljen zrezek popecem z obeh strani( zar posoda), prelozim v toplo pokrito posodico.
V ponev dam se malo zelenega popra, da se pogreje. Nimamo radi smetane, zato zrezek polozim na kroznik na zlicko kajmaka, ki sem ga danes dobila v dar iz Srbije.
Zraven cvetaca z drobtinicami. Skleda domacega motovilca, ki sem ga kar dolgo cistila; se je splacalo, ker je hudo okusen:))) Pozdravcek Babi
ponavadi vzamem pljucno pecenko/ 2 cm debelo/,pokapljam z oljem,malo solim in seveda potresem z grobo zmletim poprom /mesanica belega,crnega..rdecega../. vcasih tudi malo premazem z gorcico. zraven naredim brokoli- samo prelijem z malo masla. ,..pa mesano solato-ali pa kar motovilec,kot pravi babi. lp petra
Recept iz knjige Velika šola kuhanja.
Svinjski zrezki s poprovo mešanico
4 pusti svinjski zrezki brez kosti
3 do 4 žlice mešanice poprov (beli, črni, rdeči, zeleni)
30 g masla
350 ml suhega belega vina
350 ml goveje juhe
175 ml kisle smetane
Meso na obeh straneh posolimo. Grobo zdrobimo poprova zrna in jih stresemo na krožnik. Zrezke položimo na poprova zrna in jih močno pritisnemo, da se poper na obeh straneh prime površine. Zrezke pokrijemo in jih za pol ure shranimo.
Razpustimo maslo, položimo vanj zrezke in jih po vsaki strani pečemo 5 do 7 minut, da se meso popeče, vendar ostane sočno. Zrezke vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo.
V ponev nalijemo vino, ga zavremo in pokuhamo, da ga za polovico povre. Primešamo poprova zrna in usedlino z dna ponve.
Prilijemo juho in 5 minut kuhamo. Omako precedimo, da odstranimo poprova zrna, nato jo pustimo 3 minute vreti, da je nekaj povre, vendar se ne sme preveč zgostiti.
Prilijemo smetano in med mešanjem kuhamo na visoki vročini, da se omaka zgosti. Zrezke ponovno polimo v ponev, jih pogrejemo in takoj ponudimo.
Na sliki so kot priloga gobice popečene na žaru in pomfri, jaz pa sem zraven postregla raje “hrustavce” – kupljene že pripravljene.
Po moje bi prav tako lahko svinjsko meso zamenjala za fine zrezke iz pljučne.
Ne vem če si to iskala.
Tistega recepta z zelenim poprom v omaki pa zdajle nisem našla, bom ob priliki.
Forum je zaprt za komentiranje.