Popotniki s celega sveta jasni: Najboljša je Ljubljana!
Izjemna mednarodna privlačnost slovenske prestolnice European Best Destinations je Ljubljano predlani uvrstila med najbolj varne božične destinacije v Evropi, lani pa jo je razglasila za najboljšo zeleno prestolnico Evrope.
Letos so jo za zmagovalko 13. izvedbe projekta European Best Destinations 2022 med 20 destinacijami, ki jih je na podlagi prejšnjih uspehov predlagala posebna žirija, izbrali popotniki s celega sveta z glasovanjem, ki je potekalo med 20. januarjem in 10. februarjem, so sporočili iz Turizma Ljubljana.
Ob tem so izpostavili, da 92 odstotkov vseh glasov izhaja iz drugih držav, kar po njihovem mnenju dokazuje izjemno mednarodno privlačnost slovenske prestolnice. “S tem je Ljubljana postavila svojevrsten rekord v celotni zgodovini tekmovanja, od leta 2009 namreč še nobena država ni zmagala s tako velikim deležem glasov zunaj svojih meja,” so zadovoljni v Turizmu Ljubljana. Glas je oddalo 528.069 popotnikov iz 182 držav, pri čemer jih je Ljubljana prejela 75.642; največ iz Amerike, Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške.
Več na: https://www.zurnal24.si/popotnik/popotniki-s-celega-sveta-jasni-najboljsa-je-ljubljana-381367 – http://www.zurnal24.si
Jjjjjeeee, 11.02.2022 ob 23:46
Izjemna mednarodna privlačnost slovenske prestolnice European Best Destinations je Ljubljano predlani uvrstila med najbolj varne božične destinacije v Evropi, lani pa jo je razglasila za najboljšo zeleno prestolnico Evrope.
Letos so jo za zmagovalko 13. izvedbe projekta European Best Destinations 2022 med 20 destinacijami, ki jih je na podlagi prejšnjih uspehov predlagala posebna žirija, izbrali popotniki s celega sveta z glasovanjem, ki je potekalo med 20. januarjem in 10. februarjem, so sporočili iz Turizma Ljubljana.
Ob tem so izpostavili, da 92 odstotkov vseh glasov izhaja iz drugih držav, kar po njihovem mnenju dokazuje izjemno mednarodno privlačnost slovenske prestolnice. “S tem je Ljubljana postavila svojevrsten rekord v celotni zgodovini tekmovanja, od leta 2009 namreč še nobena država ni zmagala s tako velikim deležem glasov zunaj svojih meja,” so zadovoljni v Turizmu Ljubljana. Glas je oddalo 528.069 popotnikov iz 182 držav, pri čemer jih je Ljubljana prejela 75.642; največ iz Amerike, Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške.
Več na: https://www.zurnal24.si/popotnik/popotniki-s-celega-sveta-jasni-najboljsa-je-ljubljana-381367 – http://www.zurnal24.si
Eno je bit turist, drugo pa v Lj živeti. Mira najbolj ni, agresivni vozniki, ki trobijo za vsako stvar, marsikdo niti pešcu na rehodu ne ustavi. Pločniki ozki, podhodi urejeni da voda od vlakov teče po tebi, da se kolesarji vozijo po pločniku za pešce, da so pločniki luknjavi in po 20cm razlike v višini, da omet iz fasade pade iz stavbe na pločnik in podobno. Da so nove bloke tiščali med starejše in ni miru, bolj hrupno, ni več prostornosti ne ničesar. Je verjetno tudi veliko dobrih strani ampak sem naštel slabše. Meni je Maribor kot mesto veliko bolj všeč.
Je treba še koga najti, k bo vso lepoto Slovenije spravil v tržno nišo turizma glede na vso lesenost, ki jo premoremo. Z gospodarstvom vred. Če že ne vlagajo pri nas tudi zaradi tako posrečenih davkov. No, saj plače so želeli tudi razbremeniti, pa Kul pravi, da je narodu kul, da so tako visoko obdavčene in je kul, da ob tem še cene rastejo v nebo. Na prvem mestu, samo kje ?☺
Božó, 12.02.2022 ob 06:55
Rovtarji iz vukojebin pravijo da je kr neki. Brezveze… Nebi ziveli…
Seveda je ljubljana lepa. Mala ne prevec velika ampak vse je tu. Vse imamo. Meni je vsec kot mesto, za bivanje, za zivljenje… Vse vse vse.
Najverjetneje si potomec rovtarjev, in glede tega zakompleksan. Jebi ga, ne moreš iz svoje kože.
Anonimno460, 12.02.2022 ob 07:00
Najverjetneje si potomec rovtarjev, in glede tega zakompleksan. Jebi ga, ne moreš iz svoje kože.
Ooo.. Dobro jutro. Seveda so rovtarji. Jedno je sišlo sa crnogorskih brda i planina… A drugo izaslo iz bosanskih šuma.
Aja… Zakaj pa pises anonimno? Eeee ljigo ljigo… Nista dobroga u vama. Prides pokoncno. Ampak kje… Kje boste vi to…. Skrivljen hrbet od gajzle… Cast in obraz… Ne poznate vi to.
Anonimno 8418, 12.02.2022 ob 00:29
Eno je bit turist, drugo pa v Lj živeti. Mira najbolj ni, agresivni vozniki, ki trobijo za vsako stvar, marsikdo niti pešcu na rehodu ne ustavi. Pločniki ozki, podhodi urejeni da voda od vlakov teče po tebi, da se kolesarji vozijo po pločniku za pešce, da so pločniki luknjavi in po 20cm razlike v višini, da omet iz fasade pade iz stavbe na pločnik in podobno. Da so nove bloke tiščali med starejše in ni miru, bolj hrupno, ni več prostornosti ne ničesar. Je verjetno tudi veliko dobrih strani ampak sem naštel slabše. Meni je Maribor kot mesto veliko bolj všeč.
Ja pločniki tako ozki, da so zahodni turisti, čisto šokirani kako prostorna in zračna je ljubljana, češ da si v njihovih starih mestecih še kolesarskih stez ne morejo orivoščiti ker ni prostora zanje.
Ja pa mira ni v Ljubljani, kaj češ veliko ljudi je pol je pa hujš gužva kot v Tokyu in Hong kongu.
Dej kr neki nabijate bedarije.
Božó, 12.02.2022 ob 07:30
Ooo.. Dobro jutro. Seveda so rovtarji. Jedno je sišlo sa crnogorskih brda i planina… A drugo izaslo iz bosanskih šuma.
Aja… Zakaj pa pises anonimno? Eeee ljigo ljigo… Nista dobroga u vama. Prides pokoncno. Ampak kje… Kje boste vi to…. Skrivljen hrbet od gajzle… Cast in obraz… Ne poznate vi to.
Lepo si napisal to. To tudi jaz cel čas govorim ANONIMNEMU ki me zalezuje. Pač je pokveka pohuljena pritlehna brez obraza in integritete. Patetično in usmiljenja vredno bitje.
Zih replika… Mogoc pa tudi ne…
Drugace ne mislim nic slabega… Se neda razbrat z napisanega mimike, tona, pogleda itd…
Sej me ne motijo rovtarji drugace… Niti rovte… Sej so tudi bolj odrocni deli slovenije lepi. In to zelo! Motijo me taki hinavci ki bi takoj ziveli v lj a kao ni mu vsec. Kao brezveze a odma bi pokupio prnje i doso.
Božó, 12.02.2022 ob 07:48
Zih replika… Mogoc pa tudi ne…
Drugace ne mislim nic slabega… Se neda razbrat z napisanega mimike, tona, pogleda itd…
Sej me ne motijo rovtarji drugace… Niti rovte… Sej so tudi bolj odrocni deli slovenije lepi. In to zelo! Motijo me taki hinavci ki bi takoj ziveli v lj a kao ni mu vsec. Kao brezveze a odma bi pokupio prnje i doso.
Čist res.
Vsi ki smo že šli mal okol po svetu vemo, da je LJ eno najlepših in turistu najbolj prijaznih mest v vseh pogledih, kdorkoli trdi drugače verjetn še ni šel kam dlje čez mejo 🙂
Jasno da bi se dal izboljšat še velik, ampak v povprečju je LJ super. Tud za živjenje je super .. če ne bi ble nepremičnine tko drage ..
Lonely Planet pravi tako .https://www.youtube.com/watch?v=ag2O2z99shY
Ne vem kaj ima naše ljudjstvo toliko frustracij v sebi da še ene pohvale (kupljene ali pa ne) ne zna kulturno prenesti in reči super, ampak mora isto sekundo iskati kaj vse je narobe. Bog ne daj da bi bilo v naši mini državici kaj dobro. Treba vse skritizirat. In se čudit ker ni nikoli nič boljše. V državici ljudi, ki sploh ne vidijo dobrega ampak jim je glavni šport kritiziranje ne gre nič na boljše. Čudaško. Le zakaj.
…, 12.02.2022 ob 12:46
Odgovor avtorju z vzdevkom: takole je.
In potem si se zbudil z roko v školjki. Ljubljana ni nic bolj varna kot MS, MB, CE, NM, KP, SG… To da je najlepše mesto na svetu, pa preprosto nimam komentarja. Ogromno lepših mest sem že videl.
In kje sem jaz napisala to kar pišeš ti? Sej če še brat ne znate, niti razumete tega kar preberete, potem res ni čudno da vam ni jasno nič.
Ljubljana je zelo lepa, je glavno mesto naše male mlade države. Je težko bit vesel in ponosen, da tudi svet to opazi? Turisti v Slo pridejo v prvi vrsti v LJ in na Bled, kar je pač najbolj mainstream. Ko pa so 1x tuki, pa si marsikdo pogleda še kup drugih stvari in nad vsem so navdušeni. Mal na YT poglejte, kaj vse objavljajo. Praktično vsi brez pričakovanj pridejo, potem pa vsi navdušeni nad vsem kar tuki vidijo, doživijo, počnejo… To je naša država. Vsak turist ki pride sem prispeva v naš skupni proračun in vsi imamo neki od tega, ne glede na to kje spi, je, kaj si pogleda. Vem da je nekaterim to preveč za razumet, ampak to je dejstvo, ki ga razume vsak osnovnošolec v drugi triadi. Mal se zamislite nekateri kam pašete, kje ste in kako razmišljate. Pa predvsem zakaj je tako.
Forum je zaprt za komentiranje.