Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Poporodna depresija, zategnjen moski

Poporodna depresija, zategnjen moski

Živjo, eni moški se težko spopadajo z novim članom pod streho. Dejstvo je da mamice vso pozornost posvetimo dojenčku prve mesece oz. leto, kar partner težko sprejme, saj se življenje postavi na glavo.

Tudi moj mož je bil na začetku seveda presrečen zaradi dojenčka, čez nekaj mesecev pa je potožil, da bi se najraje napil od žalosti ker je vedno na drugem mestu in da me grozno pogreša.

Našla sva čas drug za drugega in sva prebrodila krizo.

Potrebno se je pogovarjati in iskati rešitve. Pogovorita se!

Srečno!

Odgovor na objavo uporabnika
Biba593, 09.02.2022 ob 18:38

h. jobert, 08.02.2022 ob 12:33

3 mesece po porodu ne greš s prijateljicami telovadit, no. A pa kofetkat.

Če se tip tako obnaša, mu jaz otroka niti ne bi upala pustit. Ne vem, če gre tlele res za popor. depresijo, mislim, ob takem tipu jasno rataš povožena. Če res meniš, da gre za depresijo, poišči strokovno pomoč, čim prej.

Kakšen pa je bil prej? Si je otroka želel?

In spet vas je tlele nekaj zašlo – ni point v tem, da bi bilo kao treba shujšat (ma kakšne motivatorke, lepo prosim), point je v tipu, ki je bedak.

Zakaj pa ne? A je kava za nove mamice strupena? ?

Nenene 🙂 A sem to rekla? Hočem povedati, da težav ne bo rešilo to, da nova mama neki kofetka, doma ima pa nezrelo budalo. Zreli tipi razumejo novo situacijo, se ne počutijo odrinjene ipd. Čeprav … zgleda mi, da tudi prej ni bil neka perla.

Avtorici pa vse dobro.

Takole278, 07.02.2022 ob 23:11

jao ženske, 07.02.2022 ob 22:51

A se je res treba razmnožiti z vsakim bebcem ki vam pride nasproti? Partner? Kakšen partner? Partner v čemu? Ti si mu gnusna, za otroka mu dol visi, za tebe mu dol visi ker mu pač ne dvigneš tiča več….partner v čem? Sploh veste kaj partnerstvo pomeni?

Bebec postane šele potem, ko se rodi otrok.Šele potem vidiš, ali je zmožen biti partner in oče ali ne.

Takrat , ko res potrebuješ pomoč, takrat pa vidiš, koliko je ura in njegova dejanja.

Do takrat so polna usta čvekanja, zavajanja in lepih besed.Potem pa sčasoma vidiš, da  je tip totalno nesposoben.

Sicer pa – tričetrt slovenskih moških ni sposobnih za dom in družino.

Tisti, ki pa jim družina , žena in otroci pomenijo največ, pred takimi pa kapo dol in se je za priklonit!

Isto velja za ženski spol!

Ko je družina, ko je otrok, je na prvem mestu družina.Potem šele pir in vse ostalo.

Zmotilo me je “slovenskih”. Torej samo uvoženi in ti si uvožena z uvoženim??? Marš v svojo vas tam dol, da mi s CSDja ne trgajo še za vas

Če maš čas greva na kavo in se pomeniva…

Imona, 07.02.2022 ob 21:53

Otroka pustiš partnerju, greš telovadit ter s kolegicam in prijateljicam na kavico. Prideš domov in greš spat. Tako boš vrnila svojo lepoto, svežino in privlačnost. Partner bo pa končno občutil kakšno odgovornost nosiš kot mama – starš.

Kaj skoz šparate patnerje – očete in jim ne dodelite nobene odgovornosti.

Popolnoma se strinjam z napisanim. Čeprav pa je treba dati tudi nekaj časa očetu, da se navadi svoje nove vloge. Za odhod je absolutno prehitro, saj se še nista vživela v novo vlogo. Obema želim vse dobro in veliko potrpljenja eden z drugim.

Res je, za pohvalit je take moške in ženske ki skrbijo za družino in tudi uživajo.

Takole278, 07.02.2022. ob 23:11
jao ženske, 07.02.2022. ob 22:51

A se je res treba razmnožiti z vsakim bebcem ki vam pride nasproti? Partner? Kakšen partner? Partner v čemu? Ti si mu gnusna, za otroka mu dol visi, za tebe mu dol visi ker mu pač ne dvigneš tiča več….partner v čem? Sploh veste kaj partnerstvo pomeni?

Bebec postane šele potem, ko se rodi otrok.Šele potem vidiš, ali je zmožen biti partner in oče ali ne.

Takrat , ko res potrebuješ pomoč, takrat pa vidiš, koliko je ura in njegova dejanja.

Do takrat so polna usta čvekanja, zavajanja in lepih besed.Potem pa sčasoma vidiš, da  je tip totalno nesposoben.

Sicer pa – tričetrt slovenskih moških ni sposobnih za dom in družino.

Tisti, ki pa jim družina , žena in otroci pomenijo največ, pred takimi pa kapo dol in se je za priklonit!

Isto velja za ženski spol!

Ko je družina, ko je otrok, je na prvem mestu družina.Potem šele pir in vse ostalo.

Zmotilo me je “slovenskih”. Torej samo uvoženi in ti si uvožena z uvoženim??? Marš v svojo vas tam dol, da mi s CSDja ne trgajo še za vas

Ohhh, tvoj problem, če te je zmotilo.

Idi. Seveda idi.

Tako je!

Tudi moški lahko padejo v poporodno depresijo tako da priporočam da razmislite ali je prej kazal da mu niste popolnoma vsec ali je to sedaj po porodu.

Jaz te razumem..

Sem dobra 2 meseca po porodu..visi še vedno čeprav sem že dosti izgubila.. Nimam problemov zaradi teže in spolnosti z njim..je pa pivo..

Pivo in pivo..zvečer pa koma!

Težko je delati na sebi, ker je z otrokom tolik dela,poleg tega pa se hočeš nočeš sekiraš zaradi njega..samo zato,ker ga imaš verjetno rada.

Pri meni je vsak dan slabše..večina od zjutraj do večera gostilna..potem pa litanije koliko nas ima rad..

Upam da se ti bo situacija izboljšala..pri meni ne verjamem več..danes reče da ne bo več v gostilni zapravil denarja..Evo ga grem zvečer spet iskat k je gotov..

Na socialno ali da ga pustim..no go..še ena tragedija več

V akcijo, 08.02.2022 ob 12:26

Poporodne depresije znajo biti hude. Poišči motivatorko in začnita skupaj v boju nad kg. Predvsem potrebuješ, da se razbremeniš.

Zato, ker ima  komaj 3 mesece po porodu še “odvečne” kilograme, je pa takoj diagnoza poprna depresija?! Eni ste pa res strokovnjaki za vse, bogpomagaj. Definitivno mamica rabi čas zase, za svojo sprostitev, kilogrami so postranskega pomena. S tem kvazi partnerjem se lepo dol usest in pogovorit, razdeliti odgovornosti in zadolžitve, tudi svoje stiske in mu jasno povedati, da ji tak odnos ni všeč. Poniževanje žensk, sploh pa po porodu, je res znak nezrelega, razvajenega tipa, ki mu je potrebno postaviti meje, če mu jih že niso znali postavljati starši. Če vložen trud, pogovori, iskanje skupnih rešitev in kompromisov ne pomagajo, je vprašanje, ali je smiselno nadaljevati s tako zvezo, ker potem ne more biti govora o partnerstvu, temveč zgolj o nek vrsti servisa (gospodinsjkega, posteljnega,…).

bianka, 10.02.2022 ob 22:59

Jaz te razumem..

Sem dobra 2 meseca po porodu..visi še vedno čeprav sem že dosti izgubila.. Nimam problemov zaradi teže in spolnosti z njim..je pa pivo..

Pivo in pivo..zvečer pa koma!

Težko je delati na sebi, ker je z otrokom tolik dela,poleg tega pa se hočeš nočeš sekiraš zaradi njega..samo zato,ker ga imaš verjetno rada.

Pri meni je vsak dan slabše..večina od zjutraj do večera gostilna..potem pa litanije koliko nas ima rad..

Upam da se ti bo situacija izboljšala..pri meni ne verjamem več..danes reče da ne bo več v gostilni zapravil denarja..Evo ga grem zvečer spet iskat k je gotov..

Na socialno ali da ga pustim..no go..še ena tragedija več

in zakaj ga hodiš iskat v gostilno?

Na centru pa naj ti zrihtajo, da greš v Materinski dom ali v varno hišo.

Ali nimaš očeta in bratov, da bi te branila in mu dala vsak en šamar čez ušesa?

ne pustis otroka tako neodgovornemu cloveku. kaj da prides domov in je otrok nekje v kotu dec pa pjan na kavcu! niti pod razno jih ne pustis same. telovadba bo pocakala. kolegice pa ce so res kolegice naj pa pridejo k tebi spiti kavico in ti mogoce kaj pomagati. ali pa kar pomoc pri pakiranju da gres stran od nesposobnega moskega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close