Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev popoldanski s.p.

popoldanski s.p.

Zdravo. Zanima me kakšno vrednost davka bi plačeval če bi naročal artikle iz češke? Sedaj bi mi dali brez davka če bi ga plačeval v sloveniji. na češkem je davčna stopnja 21% kakšna je v sloveniji? letni promet nebi presegal 7000 evrov v najboljšem primeru vsaj od začetka ne. Kaj mi predlagate? hvala

Pozdravljeni,
zgornje vprašanje zanima tudi mene.
Ali lahko v popoldanskem s.p. zaposlim svojega partnerja, ki bi delal le 4 ure na dan?

lp

Pozdravljeni.

Seveda, lahko zaposlite svojega partnerja v popoldanskem s.p.-ju, tudi za polni delovni čas ali pa polovični.

V kolikor potrebujete več pomoči, se lahko obrnete na naš e-mail naslov: info@legas-kranj.si

Lep pozdrav,

LEGAS s.p.

Pozdravljeni

Upam da bom prišel do kakšnega odgovora tukaj.

Zanima me, če mi lahko kdo pojasni, kaj potrebujem, da odprem popoldansko obrt.
Namreč – zaposlen sem za poln delovni čas, zraven bi pa odprl popoldansko obrt tetoviranja – tatu studio.

Sam sem končal srednjo šolo kot tehnik oblikovanja (grafični tehnik).

Kakšni so pogoji za odprtje? Kaj potrebujem, …

Resnično prosim za odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
mene zanima, če se ti promet ustvarjen preko popoldanskega s.p. šteje v izračun višine porodniške? Ali se šteje samo plača pridobljena pri delodajalcu, pri katerem si zaposlen za nedoločen čas?
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje.
Sem redno zaposlen, ob delu bi pa odprl maloprodajalno v večjem centru. Ali je možno odprtje popoldanskega s.p. in zaposliti 2 trgovca za polni delovni čas. Zaradi finančne varnosti ne bi pustil delo ki ga imam.

Hvala

Pozdravljeni.

V kolikor ste redno zaposleni seveda lahko odprete popoldanski s.p. za opravljanje določene dejavnosti. Zaposlite lahko tudi ljudi za polni delovni čas.

Lep pozdrav,

ekipa LEGAS

Če bo s.p. predstavljal konkurenco delodajalcu, ima delodajalec pravico podati izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Hvala za odgovore.

Konkurenca ne bo mojemu delodajalcu, gre za artikle drugačnega programa.

Bi pa prosil enega, da mi napiše kam vse se morem obrnat da dobim vsa pooblastila za odprtje s.p., da si prihranim čas in denar. 🙂 Ali je mogoče kakšna subvencija možna?

LP
Gregor

Pozdravljeni.

Ustanovitev in vse ostalo uredite na točki VEM. Glede subvencije je odvisno na podlagi česa in kako bi jo želeli pridobiti. Subvencije urejajo tudi določeni interventni zakoni, glede zaposlovanja mladih (prve zaposlitve itd.).

Za več info smo vam na voljo na: info@legas-kranj.si

Lep pozdrav,

ekipa LEGAS

Imam eno vprasanje glede odprtja popoldanskiga s.p.-ja saj se v tole spuscam prvic.

Odpret imam namen s.p. Za izposojo avtomobilov kjer bi imel mesecni prihodek bruto 1000€ . In me zdaj zanima kaksen s.p se mi sploh splaca odpret da sem davcni zavezanec ali da nisem ter kaksni so prispevki ki se placujejo mesecno oz vsake tri mesece pri tej vsoti. Ter koliko bi moral se davka placat drzavi konec leta ce bi imel zasluzka 10000€ … Res je da bi preko firme kupil tudi dva avtomobila kjer bi lahko ta avtomobila z nakupom uveljavljal kot strosek ce se ne motim kar bi mogoce bilo dobrih 9000€ … Bral sem tudi da bi lahko dobil davek od nakupa avtomobilov nazaj ker bi odprl dejavnost kot rent-a car (razumljivo da bi davek placal ponovno ko bi avtomobil prodal) …
Ter glede na to da sem zaposlen v avstriji za nedolocen cas mislim da ni nobenih tezav glede odprtja popoldanskiga s.p.ja… Nekje sem slisal samo ne verjamem ce tole drzi da se bi mi placa ki jo zasluzim v avstriji stela pri s.p.ju kot moj profit a je to res?

Hvala za odgovore!

Rogi69, v vsakem primeru morate obvestiti svojega delodajalca o odpiranju s.p. ja. In ga seznaniti o registiranih dejavnostih. Meni se je zgodilo, da sem pozabila to naredit in so mi potem prijazno povedali, da bi mi lahko zaradi tega odpovedali pogodbo za nedloločen čas. Samo tolk. Lp.

Lp, se opravičujem, moje obvestilo je bilo namenjeno egregorju. Pa lep dan.

Pozdravljeni!

Zanima me nekaj stvari glede popoldanskega s.p. Razmišljam, da bi ga odprl kot normiranec (slikopleskar in ostala zaključna dela v gradbeništvu). V primeru da bi imel izstavljenih računov za 10000 € brez ddv (ne bil davčni zavezanec) bi imel 3000 dobička in od tega plačal 20% davka se pravi 600 €. Kdaj se plača davek? Rad bi si informativno izračunal dohodnino, zato me zanima kam naj vnesem 3000 dobička pod št. 2000? Kaj vnesem brez akontacije dohodnine, ker bo plačana kasenje po prejemu dohodnine?
Kako se pa to upošteva za otroški in vrtec? A se upošteva kot, da imam 3000 € višji dohodek ali 3000 € – 600 € davka?
Čist sem zbegan glede tega.

Naj me kdo prosim popravi, če ni prav!

Hvala&LP

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/dohodek_iz_dejavnosti/splosno_pojasnilo/

Se pravi, če zaslužiš kot s.p. kot normiranec letno 10.000 EUR, plačaš dohodnine 600 EUR (10.000*0,3*0,2), pri tem ni važno, kakšno imaš plačo oz. druge dohodke.

Pri vrtcu se pa seveda upoštevajo tvoji prihodki, se pravi, bi se upoštevali tudi dohodki kot s.p. in lahko zaradi tega padeš v višji dohodkovni razred. Gleda se neto razpoložljivi dohodek, se pravi v tvojem primeru
kot s.p. dodatno 2.400 EUR (10.000-7.000-600)

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/nova_socialna_zakonodaja/znizano_placilo_vrtca/

http://www.csd-velenje.com/socialni-transferji-po-112012/znizano-placilo-vrtca/

Vrtec gor al pa dol, splača še zaslužit dodatno 10 k 🙂

Pozdravljeni

Sem zaposlen v Avstriji in me zanima ce je to kaksna ovira za odprtije popoldanskega s.p v Slo. Dejavnost prevozne storitve.
Hvala za vas odgovor.

še kratko vprašanje!

V primeru da odprem s.p. ( prevzem maloprodaje ki posluje že 10 let pozitivno) in mi je pogoj odkup zaloge.
Kakšne možnosti imam za kredit, jih sploh imam? Zaloge je cca 60.000€
Sem obiskal NLB in je negativni odgovor.

Hvala za odgovore

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko pomagate glede popoldanskega s.p.. Končala sem NPK maserka,sedaj bi pa imela pop. s.p in sicer masaže na domu. Ne bi imela salonal,ker doma nimam možnosti,prostori v najem pa bi me za začetek preveč stali . Zato me zanima ,če je možno registrirat podjetje ,kot imajo npr. nega na domu..
Hvala!
L:P

Če kdo potrebuje računovodjo za popoldanski s.p., naj me kontaktira: 30 EUR na mesec, izdelava zaključnega računa: 60 EUR na mesec.
prve 3 mesece:-30 %

Kontakt:ancka16@hotmail.com

Pozdravljeni Jolanda,
Saj lahko prav tako registrirate popoldanski s.p. za masaže, tudi če imate prostore doma.
Itak ga boste registrirali na domačem naslovu.

LP

sem zaposlen na kmetiji(plačujem si pokojninsko in zdravstveno zavarovanje 178eu na mesec)zanima pa me ali na podlagi tega lahko odprem popoldanski s.p.

pozdravljeni. zanima me kako začeti za s.p. je potrebno ali priporočljivo preko podjetniškega inkubatorja ali samo prijava na AJPLES, NA ZZZS IN NA DURS. POTEM PA PRIČNEŠ VESELO NA DELO? Vem marketing, vodenje knjig,….,poslovni prostor-pisarna. Prosim za nasvet. Inkubator ja ali ne? ALI JE LE VODILO IN MNENJE ALI IDEJA” PALI”?

HVALA. SIMONA
LEP POZDRAV

Pozdravljeni!
Rad bi odprl popoldanski sp. in me zanima kako se odvaja davek na dobiček, kaj vse potrebujem v zvezi z računovodstvom narediti ,bi ga pa vodil sam in če imaš narejeno varstvo pri delu v firmi v kateri sem zaposlen ali ga je potrebno še enkrat delati ali lahko samo potrdilo predložim o opravljenemu varstvu pri delu it…

Veliko uporabnih inf. se najde na spletni strani http://www.data.si

Mislim pa, da se varstvo pri delu navezuje samo na podjetje, v katerem je oseba zaposlena.
V primeru popoldanskega s.p. je potrebno opraviti varstvo pri delu za s.p.

Pozdravljeni,

sem ravno pregledoval vse forume, da bi našel odgovore na podobna vprašanja… Tale članek, ki sem ga našel, mi je dosti stvari razjasnil, tako, da ne bom ”šuft” in ga delim z vsemi 🙂 Članek[/url]

LP, J!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close