Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo popoldanski s.p.

popoldanski s.p.

Pozdravljeni,
zanima me, kako poteka popoldanski s.p. Kako ga odpreti, kaj potrebuješ, kam moraš najprej it, kako je z davki, potrebuješ računovodstvo ipd. Vaše izkušnje bi bile dobrodošle.

Lep pozdrav.

S.

Spoštovani;

popoldanski s.p. je isto kot s.p. samo, da imate pri popoldanskem s.p. manjše prispevke (okoli 6.000,00) mesečno. Odpreš ga na svoji davčni upravi in overoviš pri notarju, zelo hitro.
Kakoršnokoli vprašanje mi lahko pišete na moj e-mail.

Lepo pozdravljeni;
Romana

Kaj overoviš pri notarju? Čemu le?

Daj Romana, ne govori neumnosti. S:P: že dolgo ne odpiraš na davčni in nič ne overjaš pri notarju. Od 1.7.2005 se s.p. registrira na Ajpesu, in sicer najlažje preko e-vem vstpne točje (Upravne enote, obrtne zbornice, lokalni podjetniški centri, gzs, ajpes……). Rabiš osebni dokument in davčno številko ter 15 minut časa. Stroškov postopka ni.

Tisto, kar je Romana napisala, pa se je delalo pred tem datumom, in sicer so se obrazci, tako imenovani priglasitveni listi nosili na davčno izpostavo, še pred tem pa je bilo potrebno overiti podpis pri notarju. Taga ni več.

Sicer pa pazi, kakšno dejavnbost boš opravljala, saj moraš upoštevat vrsto zakonov (npr. za gostinstvo, trgovino…..)

Seveda moraš vodit računovodstvo ali pa boš normirec (25% stroškov)?

Seveda moraš plačat akontacijo dohodnine in končno še dohodnino po obračunu (če si plačal premalo akontacij). DDV pa je področje zase. Če boš DDV zavezanec, moraš vodit še dodatne knjige in obračunavat, poračunavat, in plačevat davek državi (DDV). Če ne pa ne.

Dobiček je obdavčen po dohodninski lestvici. Če ti je to znano

Najlepša hvala za informacije.

hello, Romana ne govori neumnosti, še vedno lahko storiš to na davčni ali pa na obrtni zbornici(tu potem plačuješ poleg 6.000 prispevkov še članarino….je pa seveda tudi nova opcija preko VEM sistema…

vse ostalo pa je kot je napisal/napisala hello…

lp

Aja. Romana govori neumnosti, ker s.p. ne odpiraš na davčni, ampak na Ajpesu, le da lahko to stori tudi preko davčne (če so e-vem točka). Sploh pa ni potrebno nič overjat pri notarju.

In ker je prejšnji sistem poznal registracijo na davčni in overjanje pri notarju, sem ziher, da je Romana imela to v mislih in je torej več kot eno leto za svetom, čeprav se ponuja kot neka računovodkinja ali svetovalka lai kaj vem kaj.

In če dejavnost registriraš preko e-vem točke, ki je zbornica, ti ni nujno potrebno plačevati še 6,000 članarine, ker to ni odvisno, kje si registriral s.p., ampak kakšno dejavnost boš opravljal.
Torej, če registriraš preko davčne svoj s.p., in boš opravljal npr. orodjarske storitve, boš vseeno plačeval tistih cca. 6000 sit. Lahko pa preko obrtne zbornice rigistriraš s.p. z dejavnostjo trgovine, pa ne boš plačeval tistih 6.000.

Tako.

Za vodenje vašega s.p.- ja pišete na e-naslov:r.partner@email.si

Hvala in lep pozdrav !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close