popoldanski s.p. in porodniška
Prosim, če mi pomagate: sem redno zaposlena, poleg tega imam za dejavnost prevajanja registriratno dopolnilno dejavnost. Odhajam na porodniški dopust in me zanima, kako je z delom preko s.p. (CSD me obvešča, da lahko izgubim pravico do nadomestila, če delam med porodniškim dopustom) in plačevanjem pavšalnih prispevkov za dejavnost? Mirovanje, kolikor vem, ni možno, torej – kako?
Hvala za pomoč in lep dan.
Našla sem vam odgovor:
http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=28426&view=next
Je bilo pa na strani CSD Šiška tudi objavljen odgovor, da lahko delate, a izven delovnega časa. Npr da se smatra porodniška za plačilo osem ur delavnika (od 8 do 16 ure), po tem času pa lahko opravljate manjša priložnostna dela.
Dominika, najlepša hvala. Tako sem brskala in iskala, vendar ravno tega sestavka pa nisem našla. Medtem sem dobila tudi odgovor iz Dursa, ki pravi enako: plačevanje pavšalnih prispevkov je vezano na vpis v register, zavarovanje – in posledično prejemanje nadomestila – oseba uveljavlja iz drugega naslova (polna zaposlitev), zato se plačevanje prispevkov ne more prekinjati, prav tako se honorarno delo lahko opravlja izven “delovnega časa”, torej po 16. uri popoldan.
Hvala še enkrat in lep dan.
Forum je zaprt za komentiranje.