Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo popoldanski s.p._drugič

popoldanski s.p._drugič

Sedaj, ko visi zakon o malem delu v zraku in verjetno ne bo sprejet, me zanima:

Ali lahko upokojenec odpre popoldanski s.p.

In drugič, kako lahko zaračunava svoje usluge, da ne bi kršil obstoječe zakonodaje.
V bistvu, da ne bi fušal.

Kot upokojenec lahko opravljate dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.).
Svojo uslugo zaračunate z izdanim računom. Da niste v prekršku, redno plačujete prispevke in akontacijo davka, ter v skladu s predpisi vodite poslovne knjige in 1x letno poročate bilanco DURS-u in Ajpesu (za vas to opravi računovodski servis).

Malo delo naj bi preprečevalo delo na črno in je namenjeno za opravljanje občasnih del. Če ste nosilec popoldanskega s.p. za vas ne pride v poštev, saj plačate vse davke.

Nekje ste že zapisali, da se lahko ta popoldansko dejavnost opravlja po 63-tem letu.

Kaj pa med 60 do 63 leti, je tu vakum?

Ne, tole bo nesporazum. Mešamo dve temi.

Napisala sem, da se nosilec dejavnosti lahko upokoji pri 63. letu starosti (vezano na polni s.p., ne popoldanski).
Če ste že upokojenec, odprete popoldanski s.p.
Če ste stari 60 let in ste nosilec dejavnosti s.p., opravljate svoje delo do 63 leta, se upokojite in ga preoblikujete v popoldanski s.p.

Mogoče sem narobe razumela vaše vprašanje.

Če je že upokojenec lahko odpre s.p. le v primeru, da se aktivira. “popoldanskega” ne mote odpreti, kar pomeni da tudi ne more opravljati na ta način dejavnosti brez “ukinitve” pokojnine.

lp

Star bom 59 let, v decembru se bom upokojil.Zaposlen sem redno za 8 ur, Imam odprt tudi popoldanski s.p. , ki izkazuje minimalni dobiček.
Ali lahko ta s.p. obdržim po upokojitvi.
Hvala za odgovor

bodoči upokojenec Tone

Odgovor najdete na spodnji povezavi:
http://med.over.net/forum5/read.php?154,7204541

Živjo,
mene pa zanima ali lahko odprem s.p., če sem zaposlena preko javnih del? Preko javnih del sem zaposlena za polni delovni čas, ki je 30 ur na teden-kolikšni so prispevki?
Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close