Najdi forum

Poper

Zanima me kateri poper uporabljate pri kuhanju (crni, rdeci, zeleni, bel) in ce kdo ve kateri se priporoca k doloceni hrani. Jaz po navadi uporabljam crni ali mesani, menda pa rdeci sploh ni poper…?? Kaj pravite ?
Pozdrav.

Za solate, kjer recept predvideva poper, uporabljam belega. Za kuho pa kar črnega.
Celega pa uporabljam pri vlaganju, dam ga pa v ričet pa še kam, sedajle se ne spomnim. Lp

Marjeta,lep pozdrav! .Crnega uporabljam za prakticno vse kuhane jedi,belega za surove omake in solatne prelive,skutine namaze , zeleni ,vlozen v blagem kisu pa na vanilijevem sladoledu.Malo si verjetno zacudena.Tudi jaz sem bila,dokler tega nisem jedla v mehiski restavraciji.Meni je bilo zelo dobro.
Rdeci poper,ki je v mesanicah poprov pri nas,mislim,da res ni poper,ker se meni ne zdi pekoc. Ne me drzat za besedo. Poznam pa cayenski rdeci poper,ki je zelo pekoc.
Lep pozdrav babi

Uau, tole s sladoledom moram nujno probat. Jaz zelenega uporabljam tudi za pizzo-pride super malo zapecen, pa v mesnih omakah. Medtem sem ugotovila, da rdeci raste na drevesih, na neki vrsti akacije. Zanimala bi me pa razlika med belim in crnim.? Sama je ne uspem ugotoviti.
Lep pozdrav.

Hej,saj tudi jaz v bistvu ne ugotovim razlike in vacasih dam kar katerega imam doma.Pravilo mi je,da v svetle omake ,besamel …belega,crnega pa v temne omake.Zelenega(vlozenega) dajem tudi v omake,razne solate,na zrezke.Omenila sem samo sladoled,ker se zdi cudna kombinacija.Samo ne daj ga prevec. Lp babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close