Poper
Marjeta,lep pozdrav! .Crnega uporabljam za prakticno vse kuhane jedi,belega za surove omake in solatne prelive,skutine namaze , zeleni ,vlozen v blagem kisu pa na vanilijevem sladoledu.Malo si verjetno zacudena.Tudi jaz sem bila,dokler tega nisem jedla v mehiski restavraciji.Meni je bilo zelo dobro.
Rdeci poper,ki je v mesanicah poprov pri nas,mislim,da res ni poper,ker se meni ne zdi pekoc. Ne me drzat za besedo. Poznam pa cayenski rdeci poper,ki je zelo pekoc.
Lep pozdrav babi
Hej,saj tudi jaz v bistvu ne ugotovim razlike in vacasih dam kar katerega imam doma.Pravilo mi je,da v svetle omake ,besamel …belega,crnega pa v temne omake.Zelenega(vlozenega) dajem tudi v omake,razne solate,na zrezke.Omenila sem samo sladoled,ker se zdi cudna kombinacija.Samo ne daj ga prevec. Lp babi
Forum je zaprt za komentiranje.