Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija POP lizika se ne pusti več…

POP lizika se ne pusti več…

… lizat.

Od skrbnika, ki v naši firmi skrbi za net, mail in podobne stvari smo dobili tole prijazno sporočilce…

———

“Zaradi vse večje popularnosti uporabe P2P programov ter uživanja v pretočnih vsebinah (RADIO, TV strea-m, in še kaj drugega) smo bili prisiljeni omejili ves promet direktno proti Internet-u, tako da se bo na Internet dalo priti izključno samo preko proxy-a.

Vzrok za to akcijo je bil, da je naša Internet linija SiOL konstantno »zabita« samo s temi nepotrebnimi protokoli, kar posledično pomeni da druge, koristne stvari ne delujejo OK (mail, WWW strani, zunanji DNS… itd.).”

———-

Kukr se jest spoznam na matematiko in kukr sem se prepričal vidim, da ne morem več svojih mailov (razen iz službenega accounta) pobirat z outlook expressom. Ma sm bogi :((((((((

Ker imam še 3 druge račune (skupno torej 4) in se mi čisto praktično ne da na 4 različne naslove gledat maile, me zanima ali je kak drug program ki bi mi tole zbral v en koš, pa po možnosti…ko odgovarjam, tudi odgovarjal iz vsakega računa pač posebej…iz tistega ki je pošta priletela…ne vem…ali je razlika če je namesto expressa uni drugi outlook ali mogoče kaj tretjega.

Bom zelo hvaležen za odgovore, hvala.

pač na vsakem emailu si preusmeri na službeni email celotno pošto,
pa jo boš lahko sprejemal.

vendar vedi, da mogoče administrator (po direkciji šefa) pregleduje
emaile.
sicer mu pa dam prav – če ste resno “zabili” linijo (niste edini), potem
je pa pač potrebno poseči po rigoroznih metodah :))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kar je edino pravilno! Čemu za vraga imaš toliko pošte? Imaš bypass firmo al kaj? Boš pač doma prečekiral tiste filmčke, štose, pps-e in druge neumnosti, ki krožijo po firmah.
Če mene vprašaš, bi temu že prej naredil konec. Ponekod to znajo!

Popolnoma prav so naredili. Uporabniki, menim da vas je na firmi mnogo s traparijami (filmčki) zabašejo ves promet v mreži in zapravljajo čas z gledanjem traparij, po tem pa govorijo kako so zaposleni. Na firmah običajno to narede veliko prepozno. Prej davijo računalničarje in skrbnike sistemov, da nikamor stvari ne gredo, ko pa se ukrepa (rigorozno) je nekaj časa huda kri, ampak ljudje se privadijo, saj ga ni, ki bi zahteval, da bo dobival filmčke in ostale traparije na službeni pc. Če pa je res kaj takšnega, kar bi moralo preko, je še vedno administrator, ki ti bo spustil čez tudi .exe itd. Pa uspešno delo v hladni pisarni. lp

Hudiča fantje…a ste vsi strežničarji al kaj ste se tako razhudili, sej sam vprašam :)))) (valda niste vsi v ponedeljek dopoldan na domačem PC al kaj ?)

Itak da imate prav, ampak dokler pustijo…

Skratka Klemen….fw vem da bi pomagal, samo v tem primeru bi ionako imel samo en mail za vse. Ker pa službenega nočem “smetit” to odpade.

Če prav zastopm ni rešitve al pa mi jo nočete povedat nalašč :)))))

Hehe, jaz sem na domačem in službenem hkrati. Dobro pa poznam situacijo v večjih firmah, saj včasih nekaj od teh smeti zaluta tudi na moj mail, pa vidim, koliko časa preostaja nekaterim. V večji firmi se laže skriješ, v lastni pa moraš itak vse sam podelat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close