Ponvičnik
Ponev – ponvičnik ( da boste prav naglasile, hehe )
Takole sem naredila ( sicer sem malo priredila recept, ampak je bilo zeeelo dobro ):
4 rumenjake sem vmešala z malo olja, nato sem dodala cca 30 dag starega kruha, ki sem ga prej namočila in ožela. Ohrovtovo glavo sem skuhala, nato pa ohrovt narezala na rezance ( pol velike glave ). Na drobne koščke sem narezala malo kraške pancete , dodala sesekljan česen, čebulo, peteršilj in začinila s soljo in poprom.
Na koncu sem dodala cca 10 dag moke in sneg iz beljakov. Vse skupaj sem dala na rahlo naoljen pekač..cca dva prsta na debelo. Pekla sem cca 40 minut na 180 stopinj. Potem sem narezala na kvadratke ..in jedli smo:)))
V original recepru je namesto olja svinjska mast in tudi koščki svinjine so notri. Samo…meni se je zdelo, da meso ni potrebno mešati zraven.
Delala sem ga tudi z blitvo…vse sem naredila isto, le namesto ohrovta sem dala narezane liste blitve. Tudi to je bilo zelo dobro. Ob prvi priliki naredim še bučkinga in iz mešane zelenjave.
Uh punce…letos sem prvič posadila hokaido buče. Osem sadik sem imela, ta trenutek je sigurno 100 plodov…pa ves čas jih jemo….bučno leto, hehe…ob tej vlagi:))
Vsem lep, ponedeljkov pozdrav…spet grem na šiht po nekaj dneh dopusta. Jaz ga letos koristim v kiticah:)))
Forum je zaprt za komentiranje.