ponovno zaprtje države
ToSemSamojaz, 19.10.2021 ob 10:05
A vidite, kaj se dogaja? Kregate se med sabo. A ste opazili? Trollate. Agresivno pišete. Točno to, kar hočejo. Kam smo prišli, res. Kregate se zaradi multinacionalk. Kregate se zaradi politikov. Halo?
Ne opazijo. Ni jim mar. Važno je predvsem to, da ima vsak prav o vsem in vsi ostali so idioti.
Sem poskušal z nečim podobnim kot pišeš… pa me je minilo. Upam, da ne bo tudi tebe- Keep going.
wd40a, 19.10.2021 ob 09:51
Jajo se boji za svojo rit. Gre samo še za en poskus, da bi nas še bolj sprl, kot smo že. Tega ne bo nikoli konec.
Če je zapiranje prostovoljno, ker ni nobene zakonske podlage, se naj zaprejo samo tisti, ki hočejo biti zaprti. Pa saj to govorimo že leto in pol, da se naj paranoiki in debilni janšisti fašisti zaprejo v bunker. Ostali pa bomo živeli normalno, dokler nas ne pobere. Karkoli že.
Zato ne vidim problema in ne razloga, da bi bili sprti.
O ja, v realnem življenju se ljudje kar kregajo. In to ne neznanci, ampak kar lepo znanci in celo sorodniki. Eni so za, drugi pa proti, in domača zabava je pokvarjena 🙂
Drugače pa se strinjam s tisto, ki se prereka s Pozdravom soncu. Če bi se vsi vsaj približno držali ukrepov in priporočil, bi bilo te nesrečne pandemije že zdavnaj konec. Ker pa “meni ne bo nihče zapovedoval ali prepovedoval”, smo pa tam, kjer smo.
Ena cepljena, 19.10.2021 ob 10:34
O ja, v realnem življenju se ljudje kar kregajo. In to ne neznanci, ampak kar lepo znanci in celo sorodniki. Eni so za, drugi pa proti, in domača zabava je pokvarjena 🙂
Drugače pa se strinjam s tisto, ki se prereka s Pozdravom soncu. Če bi se vsi vsaj približno držali ukrepov in priporočil, bi bilo te nesrečne pandemije že zdavnaj konec. Ker pa “meni ne bo nihče zapovedoval ali prepovedoval”, smo pa tam, kjer smo.
Seveda, saj jim papir dovoljuje prav vse. Pozdrav soncu ima zelo prav. Ni papir zaradi zdravja ampak zaradi vstopa. Sramota.
Pozdrav soncu, 19.10.2021 ob 07:09
Gospa Logar prostovoljno zaprtje???? a se vi smešite????
Jaz to počnem že dve leti in sem zdrava.
Dajte to apelirati na cepljene, ki se abnormalno družijo in se obnašajo kot, da ni nič. Varno živeti bomo morali še dve leti, ne pa da cepljeni vihajo nosove do neba in tako neodgovorno širijo virus z prevelikim druženjem in razmahom po celi Sloveniji. Ne morejo in ne morejo razumeti, da bo varno obnašanje potrebno vsak zase, vsaj še dve leti. Cepivo vam je stopilo v glavo. Kot pišem na prvi strani, nekateri smo ostali zdravi, včeraj sem malo preverjala kje lahko vstopim v prostore brez PCT. Nikjer, MA prav nikjer. Torej kdo širi virus?
To prostovoljno zapiranje bi se mnogi morali sami zavedati, ne samo sedaj ko prihajajo počitnice. Pha a vi mislite, da bojo apartmaje ob morju, ki so polno zasedeni odpovedali?
Tud moj podpis.
Ajej, 18.10.2021 ob 22:37
Zartrose izven profila, 18.10.2021 ob 21:54
Seveda govori o SVOJEM neodgovornem obnašanju!
Pa ta je zaščiten kot najbolj ogrožena vrsta, da se ga ne moremo losat!
Slovenijo bo čisto utopil, ljudi bo popolnoma uničil!
Šolarji trpijo nepopravljivo škodo tako na duševnem kot telesnem nivoju-od poškodb skeletov, težav s prebavo itd itn… ma kako da se tega neodgovorneža kar ne moremo losat? Kje je kdo ki je nad takimi, da jih strpajo v čuzo? Ker to je edino kar si zaslužijo s svojim neodgovornim obnašajem.
In zdaj je Janša kriv tega, da določeni starši ne znajo poskrbeti za to, da bi njihovi otroci premaknili rit iz naslanjačev in se malo razmigali?
Ma ja, najlaže je prevaliti krivdo na nekoga drugega.
Oprosti ampak 90 minutni trening nogometa z trenerjem in drugimi otroci nikakor ni isto kot šetanje dan na dan eno in isto z 2,5 letno sestrico. Bili smo zaprti v občine ni v naši občini ni nekih hribov pa ob tem ko sta 1 in 4 razred delala za šlo od doma in sem imela doma še manjšega otroka , kuhali smo vsak dan (od začetka ne vnaprej pripravljenih stavri) in zej smo starši krivi, da so otroci psihično in fizično tam kjer nebi smeli biti!
Ne nismo razmere niso bile normalne!
Otroci imajo v šoli učitelje, ki jim razložijo snov starosti primerno in če komu kaj ni jasno ima tam učitelja, ki mu lahko razloži saj je zato tam (malo drugače je če jaz razlagam nekaj med tem ko brišem rit sestrici ali mešam golaž vmes pa še bratcu zašteka zoom pa sestrica hoče risanko)
Otroci imajo v šoli vrstnike drugače je če se gre med pepčka med aktivnim odmorom 5 9 letnikov al se igraš z 2 letnico, ki ujame žogo pa se usede na tla moja žoga 😀
Kar se tiče gibanja pa sploh ne bom razlagala, da starš pa trener nikakor nista primerljiva in da je drugače če teče za žogo 20 fantov al 1 al pa 2 ker ati se tko v gol postavi 😀
cirkus, 18.10.2021 ob 22:07
Ves ta cirkus imamo zaradi škodoželjnih levakarjev, ki ne spoštujejo nobenega ukrepa. Grupirajo se brezdelneži neodgovorni, kolesarijo, širijo virus in šuntajo drug drugega. Sramota!!!!
Koliko vem so levakarji cepljeni( Mesec, Kordis itd), Mesec celo mijavka, da so premalo ostri ukrepi, da so pomanjklivosti! Malo manj glej Kdo vam laze, tudi drugi mediji obstajajo. Pa kdo ti kje kolesari? Tisto so bili petkovi protesti z maskami, z rdecimi zvezdami in mavricnimi zastavami proti Jansi, na sredinih so pa levi, desni, sredinski, zunanji, notranji, v glavnem vsi, ki vidijo ta svetovni nateg! Nic nihce ne siri virusa, situacija je ista ali pa slabsa kot lani glede na njihove stevilke. Glede na to, da vas je toliko cepljenih bi ta stevilka mogla biti obcutno manjsa, A NE?!
razmišljam, 19.10.2021 ob 11:06
Oprosti ampak 90 minutni trening nogometa z trenerjem in drugimi otroci nikakor ni isto kot šetanje dan na dan eno in isto z 2,5 letno sestrico. Bili smo zaprti v občine ni v naši občini ni nekih hribov pa ob tem ko sta 1 in 4 razred delala za šlo od doma in sem imela doma še manjšega otroka , kuhali smo vsak dan (od začetka ne vnaprej pripravljenih stavri) in zej smo starši krivi, da so otroci psihično in fizično tam kjer nebi smeli biti!
Ne nismo razmere niso bile normalne!
Otroci imajo v šoli učitelje, ki jim razložijo snov starosti primerno in če komu kaj ni jasno ima tam učitelja, ki mu lahko razloži saj je zato tam (malo drugače je če jaz razlagam nekaj med tem ko brišem rit sestrici ali mešam golaž vmes pa še bratcu zašteka zoom pa sestrica hoče risanko)
Otroci imajo v šoli vrstnike drugače je če se gre med pepčka med aktivnim odmorom 5 9 letnikov al se igraš z 2 letnico, ki ujame žogo pa se usede na tla moja žoga 😀
Kar se tiče gibanja pa sploh ne bom razlagala, da starš pa trener nikakor nista primerljiva in da je drugače če teče za žogo 20 fantov al 1 al pa 2 ker ati se tko v gol postavi 😀
Ah, dej no. Dva otroka sta delala preko zooma. Ti si se pa ukvarjala z dveletnico in kuhala. Ok, če si tudi delala od doma, potem ne rečem, da je bilo kar pestro. Če nisi, potem pa ne razumem. Ti ne moreš obvladati treh, učitelji v šoli jih morajo pa 30.
Drugače pa ne primerjaj staršev s trenerjem. Koliko otrok pri vas trenira nogomet pod vodstvom trenerja? Morda 5%, 10% šolske populacije. Kako pa vsi ostali vzdržujejo kondicijo? So vsi debeli? Seveda, najlaže jih je poriniti učiteljem in trenerjem. Doma pa jim daste telefon in risanko in računalniško igro, da je mir.
Ovce debilne, vam še ni jasno, da je treba zapreti mafijo, ne pa cele države. Zakaj ste nekateri takšne budale naivne glupe, da podpirate zločin nad človeštvom ?
razmišljam, 18.10.2021 ob 20:30
Že ko sem avgusta gledala šolski koledar sem nekako pričakovala zaostrovanje okoli krompirjevih počitnic oz podljšanje počitnic za 4 dni (vedno so bile počitnice nastavljene da so sovpadale z prazniki razen zimskih.. letos so pa en teden prej in 1 novmber pride na pond. torek naj bi šli v šolo)…
Glede na lajno cepite se cepite se cepite se! Sem tudi nekako pričakovala, da bo prej ali slej počilo in bodo zaostrovali in s tem hoteli povečati cepljenost (spomnimo se vrst 1 par dni ob uvedbi pct in plačljivih testih,,,,) in me ne bi bilo nič čudnega če bi bi ravno čez počitnice imeli pogoj pc (kar seveda ne bo pomgalo ker zbolevajo in prenašajo virus tudi cepljeni) ali pa že v medijih omenjeno zapiranje države, ki bo z podaljšanjem počitnic obveljalo “ključnih 14 dni” potem bodo pa glede na to, da je šola na daljavo z odlokom protiustavna odprli šolo podljšano bivanje , dejavnosti pa omejili na nujne… Ravno tako znajo zapret trgovine, ki niso nujne za nekaj časa….
Kaj pa naj naredijo, če se nočete cepiti, če ne upoštevate PCTja, okužbe pa naraščajo, bolnišnice se polnijo? Kaj je narobe s Slovenci? Cela Evropa ima solidno precepljenost in odpravljajo ukrepe, ljudje so zaživeli normalno, le Slovenija se temu upira in spodbuja širjenje virusa. Milčinski je bil s svojimi Butalci vizionar butastih Slovencev.
zdaj pa imamo, 19.10.2021 ob 17:43
Kaj pa naj naredijo, če se nočete cepiti, če ne upoštevate PCTja, okužbe pa naraščajo, bolnišnice se polnijo? Kaj je narobe s Slovenci? Cela Evropa ima solidno precepljenost in odpravljajo ukrepe, ljudje so zaživeli normalno, le Slovenija se temu upira in spodbuja širjenje virusa. Milčinski je bil s svojimi Butalci vizionar butastih Slovencev.
Samomorilski narod !!!
Pa saj je jasno, 19.10.2021 ob 10:43
Seveda, saj jim papir dovoljuje prav vse. Pozdrav soncu ima zelo prav. Ni papir zaradi zdravja ampak zaradi vstopa. Sramota.
Točno tako. To bo postalo še bolj očitno. Vlada nima namena zapirat, ima namen porabit cepivo. Torej je edino logično da se bodo “usmilil” ljudstva in jim bodo namesto zapiranja ponudili zaostrovanje pri T. To bo kar nekaj ljudi sprejelo z navdušenjem, drugi pa še z večjim zgražanjem. Prepad med enimi in drugimi bo še večji. Žaba pa se bo počasi kihala v vreli vodi naprej.
Ajej, 19.10.2021 ob 16:32
Ah, dej no. Dva otroka sta delala preko zooma. Ti si se pa ukvarjala z dveletnico in kuhala. Ok, če si tudi delala od doma, potem ne rečem, da je bilo kar pestro. Če nisi, potem pa ne razumem. Ti ne moreš obvladati treh, učitelji v šoli jih morajo pa 30.
Drugače pa ne primerjaj staršev s trenerjem. Koliko otrok pri vas trenira nogomet pod vodstvom trenerja? Morda 5%, 10% šolske populacije. Kako pa vsi ostali vzdržujejo kondicijo? So vsi debeli? Seveda, najlaže jih je poriniti učiteljem in trenerjem. Doma pa jim daste telefon in risanko in računalniško igro, da je mir.
Koliko otrok imaš? Koliko so stari?
Kje si bila ko so bila med zaprtjem šol doma? Kdo je kuhal pospravljal?
In ne ne jamram ampak samo povem, da je razlika ali ima 9 letnik pouk preko zooma in potem še kup nalog za narest motivacija sščasoma zeloo pade in je seveda še težje če imaš doma 6 letnika, ki je medtem ko si visel na zoomu vse naredil in se lovi okoli z 2 letnico ti maš pa še nalogo. In da je razlika za 1 šolca, ki niti še ni čisto dojel da je v šoli in da ima za narest od x do y strani v delavnem zvezku naloge pa 3 vrste črke i za napisat pa da ma ob xy uri skype za angleščino medtem, ko sestrica okoli njega dela obzidje iz kock za katerega ima seveda on boljšo idejo. Ne bluzit da je to enako šoli! Pa drugače je če mami reče naredi tole nalogo (po navodilih učiteljice) kot pa če sediš v razredu in učiteljica reče no bomo rešili to pa to v dz.
In ja velika razlika je tudi ali preživljaš cele dneve z bratcem pa sestrico al greš zjutraj v šolo kjer si z prijatelji in sošolci prideš domov naredi nalogo, greš na igrišče, trening ali počneš kaj drugega….
Cepljena ali ne govorim o tem, da stvar ne deluje! Zaenkrat je cepljenje prostovoljno!
Gre se za za to, da pct ne deluje! Nekje pregledujejo nekje pač ne več ali vsaj ne striktno, problem je tudi med cepljenimi, ki so okuženi in tle bo treba neki narest. Je pa res da vprašanje če so številke realne ali so tako visoke zaradi pritiska na javnost ali pa je mogoče krivo, da smo vsi vsega naveličani in da se ljudje ne držijo več ukrepov. Na začetku je bila situacija malo drugačna, ker nismo točno vedeli kam nas vse pelje.
Sem proti vsakemu zapiranju. Cepiva očitno ne delujejo, nič ne deluje kot to, da vsak sam poskrbi za imunski sistem in pravočasno dobi zdravniško pomoč, če jo potrebuje. Vsak naj pazi nase in nehajmo se tresti pred tem virusom, ker to počnemo samo zaradi trajnega medijskega posiljevanja in strašenja. Virus ni kuga, ne bojte se ga ker anksioznost in depresija poslabšujeta potek bolezni, če se boste okužili. Prav tako debelost. Če še niste, začnite delati na tem da boste imeli normalno težo.
Če nas bodo zapirali, to ne bo iz nekih dobrih namenov pač pa zaradi uničevanja nas, naše družbe, naše ekonomije, našega šolstva, zdravstva in vsega, kar nam navadnim ljudem kapitalisti še lahko vzamejo. Ja, tudi po našo svobodo so prišli.
otročaji razvajeni, 18.10.2021 ob 19:48
Imate, za kar ste prosili. Če bi imeli 70% precepljenost, bi bili zdaj brez ukrepov. Ampak antivakserji kar naprej rinete v težave in potegnete zraven še vse ostale. Potem boste pa spet jokcali, da so šole zaprte, pa ubogi otroci. Vi ste razvajenčki, ki samo cepetate in niste z ničemer zadovoljni.
povej mi ti ovčka, kaj se je s cepljenjem naredilo????? NIČ. dobili ste x zvarek v telo, ki ga boste morali še najmanj 5x ponovit. Cepljeni zbolevate, umirate, res zadeli ste na jackpotu
za pozdrav soncu, 19.10.2021 ob 08:37
Kukulele235, 18.10.2021 ob 22:32
Ma ma ti je anivakser, rodila je pa psiho dripca. A to kar je napisano ti je vsec, sam vprasam. No vids tko men ni vsec da reces da sem antivakser. Sem ti hotel razloziti, kako zgleda ko nekoga tako poimenujes.
Malo poglej izpod kamna. Praktično NIKJER res ne preverjajo pogoja PCT. Nikjer ne skenirajo kode in preverjajo osebne. Ja, vprašajo, tu pa se tudi konča. In 99% tistih, ki ne izpolnjujejo pogoja, se zlaže in to je to. Nekateri imajo lažna potrdila, nekateri neveljavno kodo, kakšni veljavno od nekoga drugega. Zato ne laži, da ne moreš nikamor, ker 99% tebi podobnih lazi povsod.
Glede vzdrževanja higiene – so med cepljenimi vsekakor svinjakarji, ki se ne držijo ničesar (ti so se cepili ne zaradi lastnega zdravja, ampak komoditete, po duši pa so proticepilci, zanikovalci virusa), večina cepljenih pa vseeno ve zakaj se je cepila in se tudi drži ukrepov.
Ko se že trkaš po prsih, da se v vsem tem času nisi okužila. Nisi edina, veliko nas je takšnih, pa imamo dnevno stike z drugimi. Hodimo v službe, šole in se ne moremo skrivati pod kamnom. Smo se in se še vedno držimo vseh ukrepov. Ja, ko je bilo mogoče, smo se tudi cepili. Zdaj pa – če meniš, da je cepivo “krivo”, da se nismo okužili, potem si pravkar potrdila, da je učinkovito tudi pri tem. Če pa misliš, da je “krivo” upoštevanje ukrepov, pa potem samo dokazuješ, da se jih večina, ki se okužijo, sploh ne drži. Torej kaj nam pomagajo vsi mogoči ukrepi, če se jih v resnici noben ne drži?
Z vsem se strinjam. Pa še tega ne razumem zakaj tako zelo politizirate epidemijo in ukrepe. Mislim, če zdaj ugotovijo, da je bilo kaznovanje zaradi mask protiustavno, to ne pomeni, da mask ni treba nosit in, da ne pomagajo. Ok, vlada je glupa ampak ukrepov se moramo pa vseeno držat, nismo Slovenci menda edini pametni v Eu
Forum je zaprt za komentiranje.