ponovno zaprtje države
“Zaradi neodgovornega obnašanja, ki ga nista povzročili policija ali vlada, bomo ponovno prisiljeni uvajati ukrepe, ki ne bodo PCT-ukrepi, ampak ukrepi, ki bodo ponovno zapirali javno življenje in gospodarstvo,” je poudaril premier.
“Slovenija beleži najhitrejšo rast okužb v Evropi in ponoven pritisk na bolniške postelje ter na intenzivne oddelke. Verjetno lahko v naslednjem tednu pričakujemo še višje kroge spirale dviga okužb s covid-19,” je v državnem zboru v odgovorih na poslanska vprašanja poudaril premier Janez Janša.
Morda pa prihajajo vsaj energetski vavčerji zaradi podražitve ogrevanja.
Torej verjetno bo čez zimo spet večinoma vse zaprto.
Dodatkov (razen energetskih vavčerjev), kot so bili temeljni dohodek, plačani prispevki pa ne bo. Ker denarja ni.
otročaji razvajeni, 18.10.2021 ob 19:48
Imate, za kar ste prosili. Če bi imeli 70% precepljenost, bi bili zdaj brez ukrepov. Ampak antivakserji kar naprej rinete v težave in potegnete zraven še vse ostale. Potem boste pa spet jokcali, da so šole zaprte, pa ubogi otroci. Vi ste razvajenčki, ki samo cepetate in niste z ničemer zadovoljni.
probleme imate cepljeni idioti….hehe
Ravno te dni je prišlo na dan, da za lansko zaprtje šol ni bilo prave pravne podlage. Pa tudi zaprtje ni čisto nič pomagalo. V vseh 5-6 mesecih zaprtja so okužbe naraščale. Za otroke je to nepopravljiva škoda. Upam, res upam, da letos ne bodo upali spet kaj takega naredit!
Nisem noben anticepilec, stvari pač tako vidim ( kot mnogi grugi tudi). Zaprtje države bo ( če bo) bolj zato, da se prepreči proteste. Ljudje se cepijo, prebolevajo. V bistvu imamo 50% cepljenih in uradno 20% prebolelih. Prebolelih je več. Pri tem res ni treba zapirat države. Po bolnicah število stagnira malo čez 400 v bolnicah….en dan 10 manj, drugi dan 10 več. Rečeno je bilo, da bo to merodajno. Aja, rečeno ;))
Moje neodgovorno obnašanje je takšno, da sem že celi dve leti brez karanten, brez bolniskih brez gore lekadolov in ostalih kemijskih preparatov, da ne polnim malho brez dna dobičkarske elite plačljivih hitrih testov.
Skratka, ker sem zdrava, sem neodgovorna. Saj niso resni. Kdo jim še verjame, dosegli so vrh ledene gore, naprej ni možno. Se ne da. Upam, da jim je to popolnoma jasno.
Ja, sem jim verjela ko tri mesece nisem objela, svojega otroka, ker so nam vzeli te trenutke nas plahtali, medtem, ko se je raja z doo in spji sestala po celi Sloveniji v največjem zaprtju med regijami. Mhm oni lahko kr majo papir. Svinjarija brez primere.
Osel gre enkrat na led in bila sem velik osel, verjela sem.
Tokrat ne več.
Že ko sem avgusta gledala šolski koledar sem nekako pričakovala zaostrovanje okoli krompirjevih počitnic oz podljšanje počitnic za 4 dni (vedno so bile počitnice nastavljene da so sovpadale z prazniki razen zimskih.. letos so pa en teden prej in 1 novmber pride na pond. torek naj bi šli v šolo)…
Glede na lajno cepite se cepite se cepite se! Sem tudi nekako pričakovala, da bo prej ali slej počilo in bodo zaostrovali in s tem hoteli povečati cepljenost (spomnimo se vrst 1 par dni ob uvedbi pct in plačljivih testih,,,,) in me ne bi bilo nič čudnega če bi bi ravno čez počitnice imeli pogoj pc (kar seveda ne bo pomgalo ker zbolevajo in prenašajo virus tudi cepljeni) ali pa že v medijih omenjeno zapiranje države, ki bo z podaljšanjem počitnic obveljalo “ključnih 14 dni” potem bodo pa glede na to, da je šola na daljavo z odlokom protiustavna odprli šolo podljšano bivanje , dejavnosti pa omejili na nujne… Ravno tako znajo zapret trgovine, ki niso nujne za nekaj časa….
Seveda govori o SVOJEM neodgovornem obnašanju!
Pa ta je zaščiten kot najbolj ogrožena vrsta, da se ga ne moremo losat!
Slovenijo bo čisto utopil, ljudi bo popolnoma uničil!
Šolarji trpijo nepopravljivo škodo tako na duševnem kot telesnem nivoju-od poškodb skeletov, težav s prebavo itd itn… ma kako da se tega neodgovorneža kar ne moremo losat? Kje je kdo ki je nad takimi, da jih strpajo v čuzo? Ker to je edino kar si zaslužijo s svojim neodgovornim obnašajem.
Pozdrav soncu, 18.10.2021 ob 20:20
Moje neodgovorno obnašanje je takšno, da sem že celi dve leti brez karanten, brez bolniskih brez gore lekadolov in ostalih kemijskih preparatov, da ne polnim malho brez dna dobičkarske elite plačljivih hitrih testov.
Skratka, ker sem zdrava, sem neodgovorna. Saj niso resni. Kdo jim še verjame, dosegli so vrh ledene gore, naprej ni možno. Se ne da. Upam, da jim je to popolnoma jasno.
Ja, sem jim verjela ko tri mesece nisem objela, svojega otroka, ker so nam vzeli te trenutke nas plahtali, medtem, ko se je raja z doo in spji sestala po celi Sloveniji v največjem zaprtju med regijami. Mhm oni lahko kr majo papir. Svinjarija brez primere.
Osel gre enkrat na led in bila sem velik osel, verjela sem.
Tokrat ne več.
-
“Pozdrav soncu”, odličen zapis!???
Zartrose izven profila, 18.10.2021 ob 21:54
Seveda govori o SVOJEM neodgovornem obnašanju!
Pa ta je zaščiten kot najbolj ogrožena vrsta, da se ga ne moremo losat!
Slovenijo bo čisto utopil, ljudi bo popolnoma uničil!
Šolarji trpijo nepopravljivo škodo tako na duševnem kot telesnem nivoju-od poškodb skeletov, težav s prebavo itd itn… ma kako da se tega neodgovorneža kar ne moremo losat? Kje je kdo ki je nad takimi, da jih strpajo v čuzo? Ker to je edino kar si zaslužijo s svojim neodgovornim obnašajem.
Se strinjam !
TAk tip odgovora mi najbolj dvigne pritisk. Ker so vedno otroci necesa krivi. In ne glede na to, da so prav otroci tisti, ki so do zdaj placali najvisjo ceno, s svojim dusevnim zdravjem in mankom znanja, mankom socialnih stikov, se se vedno najdejo ljudje kot ti, ki podcenjujoce pisete o tem in se se norcujete iz tega.
Sploh me pa to jezi, ker so ocitno spet mladi tisti, ki so ocitno vsega krivi …. okuzbe so sle gor, ker se je zacel studij … dokaz je pa kateri ?
Torej, je odprtje sol, fakultet prioriteta, ali je spet to tisto kar lahko najprej zapremo? Zaradi financ, ali ker je najmanj skode?
V nobenem primeru to ne bi smela biti opcija. Kdor ni cepljen, je tako sam izbral. Res pa so ocitni razlogi, zakaj je cepljenih manj kot bi jih lahko bilo!
Forum je zaprt za komentiranje.