ponovno zamrzniti?
Punce, ker vem, da ste prava zakladnica idej, vas prosim za nasvet.
Doma se pripravljamo na prihod novega člana in delamo malce zaloge za skrinjo. Skuhala bom golaž in ga zamrznila za čas, ko ne bo toliko časa za kuhanje 🙂
Vem, da se odtaljenega mesa ne sme ponovno zamrzovati. Kaj pa, če odtalim surovo meso in ga skuham? Ga potem skuhanega lahko ponovno zamrznem ali ne? Naša skrinja je polna surovega zmrznjenega mesa, ki bi ga lahko porabili za golaž. Moj mož pravi, da se to ne sme. Kaj pa pravite ve?
Hvala za ideje in nasvete! Saj veste, da ste zlate, ne?
S.
Ni problema zaradi škodljivosti ali okusa; splošno pravilo je, da če odmrznjeno stvar toplotno obdelaš, lahko izdelek ponovno zamrzneš.
Jaz imam pomisleke zaradi nečesa drugega. Dejstvo je, da se s hrano pri zamrzovanju in toplotni obdelavi nekaj zgodi, četudi ni škodljivo. Če potem te postopke ponavljaš na istem kosu hrane, zamrzneš, greješ, zamrzneš, greješ… ne vem, kako naj povem, ker ne poznam strokovne razlage. To je razlog, da če je le možnost, za kuhanje vnaprej za v zamrzovalnik delam iz svežih sestavin. Če ne gre drugače, seveda brez nadaljnega naredim isto kot ti.
No, iz vsega skupaj pravzaprav nisem povedala nič :-))
LP Mimi
Joj, punce, super ste! Hvala za ideje.
No, saj ne bomo jedli samo golaža, ampak samo pri tem sem bila v dilemi, ker imam meso že zmrznjeno. Ostalo bo sveže in na sveže zamrznjeno 🙂
Na zrezke v omaki pa res nisem pomislila. Tudi to bom naredila. Danes sem skuhala polnjeno papriko, popoldne pa bom zamrznila mleto meso – za polpete ali pa razne omake čez testenine. Če pa ima katera še kakšno idejo, je bom zelo zelo vesela.
Hvala vam še enkrat!
Forum je zaprt za komentiranje.