Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ponovna namestitev windows 98

Ponovna namestitev windows 98

Spravljam se k ponovni namestitvi Windows 98 na en malo starejši PC. Imam pripravljen originalen CD, pa mislim da tudi vse gonilnike. Če kakšen manjka, ga bom potem poiskala na netu, tako da gonilniki na splošno me ne skrbijo. Tudi sem to že pred leti davno tega počela, pa je uspelo, tako da nekako mislim, da bom znala. V Biosu sem tudi nastavila, da se bo poskušal butati prej iz CDja kot z diska.

Skrbi pa me ena reč: če jaz zdajle naredim Format C, ali mi bo potem prepoznal CD enoto, ali bi morda morala kam še namestiti kakšen gonilnik za CD rom??? Z drugimi besedami, prosim vas, če morda kdo ve, ali ima PC po formatiranju kakšen gonilnik za ‘generičen’ CD rom, toliko, da bom namestitveni CD potem sploh lahko prebrala? Vem da pred dosti mnogo leti tega ni bilo, in sem morala najprej nekaj nameščati z diskete, pa sem pozabila kaj in kdaj in kam.

Stokrat hvala za kak uporaben nasvet.

Kot jaz vem boš rabla zagonsko disketo.

Hočeš reči, naj si najprej naredim zagonsko disketo, in z njo zaženem izpraznjen PC? No, bom upoštevala. Ali moram kaj posebej narediti, da se bo na zagonsko prepisal še driver za CD rom ali bo to ‘samo od sebe’?

Zagonska disketa vsebuje gonilnik za CD pogon.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Imeti moraš zagonsko disketo. Če je nimaš si jo pa naredi: Start > Nastavitve > Nadzorna plošča > Dodaj/odstrani programe > klikni na jeziček Zagonska disketa > Pripravi disketo > vstavi prazno disketo > klikni V redu.

Zagonsko disketo običajno izdelaš med samim nameščanjem Windows 98.
Vsabuje pa to, kar je že Pero napisal. :))

Boote dobiš tu:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close