Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ponosna na otroke, da so prizemljeni in stvarni

Ponosna na otroke, da so prizemljeni in stvarni

Otroka sta končala študij, se zaposlila, že med študijem sta  delala preko študenta, da sta imela za priboljške , kakšen dopust, oblačila, avto. Od doma sta bila naučena varčnosti, delavnosti. Saj so kam šli,  po Evropi, pa Grčija, Hrvaška , nista pa bluzila po svetu.  Pri 30-ih sta oba na svojem, privarčevala sta že sama  kar precej, tudi partnerji so imeli nekaj,  nekaj so vzeli kredit, nekaj pomoči so dobili od nas  (vsakemu smo dali 30.000 EUR, kar je zelo malo glede na cene stanovanj v Ljubljani). Živita na svojem, to je glavno. Da se tudi z plačo, varčevanjem, ne morejo imeti vsega, potovanj, dobrega avta, stanovanja v Ljubljani. Od doma sta se naučila varčevati, da se je treba znati odpovedati. Zmeraj smo bili bolj skromni. Za potovanje bo še čas, že sedaj lahko potujejo, ker živijo na svojem . Vrstni red je pomemben, mladi pa bi danes vse, potovali, živeli na svojem, si privoščili veliko.

Čudovito. Mi pa bomo danes jedli krompirjev kompot, pašteto in kruh, malo kumaric in paradajza. Razmišljamo, da bi, kljub vremenu, šli v mladinsko knjigo po nove copate za po hiši kot tudi v šoli. Mogoče gremo še do rutarja pogledat, če so akcije za pisalno mizo, lučke, koš. Trebalo bi tudi to preverit v merkurju. Za večer planiramo ogled francoskega dokumentarca in igranje kart uno ob kokicah. Hvala za pozornost, z veseljem.

Tudi moja hči se je osamosvojila, isto varčevala, znala z denarjem, ni kupovala za brez veze in je isto prišla do garsonjere v Ljubljani. Da se, samo mladi  danes so razvajeni, nič še niso pripravljeni odreči, potem pa se zgovorijo nad previsokimi cenami nakupa in ostajajo v najemu.

Jaz pa danes tako zelo ponosen nase, ker sem spal kot top.

Odgovor na objavo uporabnika
Tudi moja hči, 21.08.2025 ob 12:28

Tudi moja hči se je osamosvojila, isto varčevala, znala z denarjem, ni kupovala za brez veze in je isto prišla do garsonjere v Ljubljani. Da se, samo mladi  danes so razvajeni, nič še niso pripravljeni odreči, potem pa se zgovorijo nad previsokimi cenami nakupa in ostajajo v najemu.

Garsonjera v LJ….Hiša v Prekmurju

Anonimno 7476, 21.08.2025 ob 12:31

Garsonjera v LJ….Hiša v Prekmurju

Ja, in sem 100 procenten, da je življenje v hiši v Prekmurju veliko bolj kakovostno, kot v garsonjeri v Ljubljani!

Seveda, mladi morajo biti najprej v mestu, ko imajo pa družino pa čimprej ven!

Anonimna144

na kaj si ti ponosna sedaj točno??   sam zanima me, kaj imaš dve hčerki. obe sta  sta si uspeli najdit parnetrje . torej nista niti poročeni.  nimata otrok?   pri 30 letih?

kaj pa sta takega doštudirali?  družboslovje in povezha dobili službico ker sta luliki v tej levi fašsitični republiki. ultra feminstični.  toxični  feminiozme, kejr lahko fsak luzerka naredi fsako šolo??

aja , samo 30 000 evrov je fsaka dobila?   samo?  res skromno?!

vi ste res ful skromna druzina. resno.  pa ful uspešna ja.  full

torej pod črto imaš dva otroka, recim odvel uliki. stari 30. saski (ker nsita poročeni) , brez otrok.  narejeno neko druzboslovje ničvredno in  sluzbo po vezah.

nuniji partnerji so oziroma  starši njunh partnerjev so dali pole denar, to ne poveš koliko ker je mogoče ful velik.  pa ne poveš.

torej pod črto?   to je zate uspešno in skromno in pridno in uspešno??

da pri 30 nima otrok in nista poročeni.  to uspeh zate?

JEBAJ SI MATER MAMICA POFUKANA PRASICA UMSKA BOLNICA.

TI  SE IDI RAJE ZDRAVIT PROKELTO BUDALO ENO.

Anonimno 3469 tebe pa je ta tema o hvalisanje res prizadela glede na tvoje pisanje. Pusti omo, da je vesela.

Zakaj se tako opeva skromnost, varcevanje in delavnost?

Meni je bilo pri vzgoji celiko bolj pomembno, da jih naucim razmisljati s svojo glavo in da jih naucim vrednot v smislu spostovanja, ljubezni, odnosov in podobno, kaj si bodo ustvarili ali ne bodo, bodo trosili denar na potovanja in avte ali na karkoli drugega, njihova stvar, bodi imeli materialno ne vem kaj ali ne, njihovo zivljenje, ne moje!

Moje je bilo, da jim privzgojim moralne vrednote, jih naucim razmislhati s svojo glavo in skrbeti same zase, odlocajo se naj sami in zivijo naj tako, da bodo srecni.

Govoriti in hvalisati se o skromnosti, to ni skromnost. Je pohlep po pozornosti in odobravanju.

Avtorica, s polno ritjo je komot srati.

Veš, če bi imeli vsi tako polno rit kot tvoja dva otroka, bi jih bilo tudi ogromno že davno na svojem.

Ti resno misliš, da so vsi ostali luzerji, tvoja dva pa oh in sploh? Ne, tvoja dva imata pač srečo, da ju ta stari filate s kešem.

Se ti zdi 30 jurjev malo? Pa ta drugemu tudi toliko?

Eh ja, eni ste čisto skregani z realnostjo življenja. Tvoja dva nista nič posebnega, samo polno rit imata vsega, ker imata srečo, da imata bogate starše in ker imata partnerje, ki imajo očitno tudi bogate starše.

Kaj sta pa sama dosegla? Prav nič posebnega. To, kar doseže na tisoče mladih vsako leto.

ja, bravo no…lej, našega so pa profesorji za..jebali, da ni naredil popravca,  samo en predmet , katerega ne bi imel nikoli več nikjer …in ne more na jesensko maturo, vsi cilji, plani za faks so šli papa..-j e delal čez poletje na hard, učna pomoč , inštrukcije  pa lej…je boleče …ampak smo trenutno v nekem čudnem stanju čustev…pa bo že šlo, …bodo stroški z statusom, da bo šel lahko  delat prek študenta in taka sranja…je pa zelo  fajn , da je nekje pa vse hepi, hepi in imate več sreče kot pameti..lajf gre dalje …

s polno ritjo, 21.08.2025 ob 17:07

Avtorica, s polno ritjo je komot srati.

Veš, če bi imeli vsi tako polno rit kot tvoja dva otroka, bi jih bilo tudi ogromno že davno na svojem.

Ti resno misliš, da so vsi ostali luzerji, tvoja dva pa oh in sploh? Ne, tvoja dva imata pač srečo, da ju ta stari filate s kešem.

Se ti zdi 30 jurjev malo? Pa ta drugemu tudi toliko?

Eh ja, eni ste čisto skregani z realnostjo življenja. Tvoja dva nista nič posebnega, samo polno rit imata vsega, ker imata srečo, da imata bogate starše in ker imata partnerje, ki imajo očitno tudi bogate starše.

Kaj sta pa sama dosegla? Prav nič posebnega. To, kar doseže na tisoče mladih vsako leto.

Se ti hecas? Dati vsakemu otroku 30.000 EUR je zate bogastvo? Saj že vsak povprečen avto toliko stane.

Tudi jaz sem ponosna na svoje otroke. So samostojni, delovni, imajo cilje, prioritete, pripravljeni so se odrekati za svoje cilje. Še posebej, ko vidim kakšne lene luzerje imajo nekateri doma. Stari 30 plus, živijo v svojih mladinskih sobah pri starših, nič jih ne zanima, doma nič ne postorijo, okrog hiše prav tako nič, za nagrado pa dobijo vsak dan še na mizo za jest. Mene bi bilo sram imeti take lenuharske luzerje, pa da jih še futram. Bi jih že zdavnaj postavila pred vrata.

Najbolj ste pa ponosni, ko se posmehujete.

Anonimna144, to si samo navrgla nekaj podatkov na kup, kot da ste happy family. Pa kaj te briga ali drugi imajo ali nimajo in kaj počnejo s svojim življenjem? Ti poskrbi, da boš zadovoljna sama s sabo. Ker to, da človek nima denarja, še ne pomeni, da ni priden. Je pač rojen v revni družini, kjer že stari starši niso imeli denarja. In če danes nisi V.I.P. ali ne znaš stegniti gopca (eni ljudje so pač introverti), pač nisi na tvojem nivoju.

Važno, da si ti srečna. In pa seveda tvoji otroci.

Ah, saj vidis, da je ta zapis ena laz skromnosti.

Kao bogi revezi, samo po 30k so dali otrokom.

Pa hvalisanje z nekim kao uspehom, da imajo otroci sluzbe, druzine, kredite…

Je to skromnost?

Je to uspeh?

Imam dva samostojna in tretji se pripravlja na odhod od doma, pa to, da so odrasli in skrbijo sami zase ne stejem v nek uspeh, saj to je normalna stvar.

Edini uspeh danes je, da clovek zna biti srecen.

Anonimna144

Ja bravo, s svojim rigidnim in zastarelim razmišljanjem, vcepljenim s strani propagande si ustvarila dva nova NPC zombija po svoji podobi.

Praviš; privarčevala sta kar nekaj. Ja fak kako retardirano, varčujejo le imbecili. Vsak evro, ki ga nisem nujno potreboval sem v svojih 20ih investiral. Hahahaha varčevanje, pa to ne moreš verjeti. Predpotopno razmišljanje prestrašenih normijev.

Praviš; vsakemu smo dali 30.000K. Pa mene bi bilo sram, da bi imel 60.000K, ki mi stoji na računu in ga žre inflacija. Namesto ponosa te je lahko le sram, če bi se bila ti sposobna tega zavedati. Namesto, da iz 60 narediš 120, nato 240… ahhhh

Praviš; sta samostojna!?! Kaj samostojna, odvisna od pomoči staršev in volje šefov na šihtu. Kaj samostojna, ko bo šla veza v kur*c in prodajo flet, da delijo premoženje ter pridejo nazaj k tebi v hišo, s svojimi otroci seveda. Kaj samostojna, dobili keš od enih in drugih staršev za flet.

Praviš naredili študij; pa kaj je to danes takega, polovica nas ima dandanes diplomo. Če ima polovica ljudi enako stvar, ta stvar ni nič vredna, visoko šolstvo je bilo nekoč nekaj vredno, ker ga je opravil mali delež ljudi. Večina današnjih faksov je narejenih zato, da se ženskam in beta boysom tala diplome. Edini faksi, ki imajo dejansko neko vrednost so elektro, mehatronika, strojništvo, informatika, matematika, kibernetska varnost, gradbeništvo ipd. Ostalo je BS, ujčkanje polnoletnih žensk in filanje njihovih glav z ničvrednimi informacijami ter strupeno propagando in treniranje v ubogljivost sistemu.

Anonimna144, daj se malo zberi. Prava mati in oče bi svojim otrokom v otroštvu kupovala knjige Adama Smitha, Roberta Kyiosakia, Miltona Friedmana, Thomasa Roberta Malthusa itn. za osnovno izobrazbo. Naučili bi svoje otroke kritičnega razmišljanja in dejstva, da so ”izobraževalne ustanove” le pralnice možganov otrok in mladine. Naučili bi svoje otroke resnice o svetu in bi jim kupovali knjige Alberta Pikea, Edwarda Bernaysa, Niccolo Machiavellia, George Edward Griffina ipd. Svoje otroke bi naučili furanja posla (zagotavljanja izdelka ali storitve, ki jo ljudje potrebujejo) ali investiranja in trejdanja.

Je pa res, da je večina staršev NPC-jev in niso sposobni videti kaj več kot to, kar jim je vprogramirano v betico ter naredijo iz otrok svoje kopije t.j. sistemu ubogljive NPC zombije.

Floskula ”samostojnost” je le izgovor staršev, da so ustvarili otroke, ki bodo ubogljivo služili drugim, bili zato nagrajeni z mezdo, ki bo pokrila njihove življenske stroške, starši pa se bodo znebili odgovornosti za svoje otroke. Nihče ni ”samostojen” v družbi, so le bolj in manj odvisni. So tisti, ki imajo maneverski prostor in so tisti, ki ga nimajo. Če slediš propagandnemu programu si pač NPC zombi, eno življensko napako oddaljen od ceste. Če pa si intelektualno superioren, pa si ustvariš ”fu*k you money” in ti ni potrebno prestrašeno slediti diktatu, tako si bolj sloboden in ”neodvisen”.

Jah kaj češ, feminilno komunitarno razmišljanje ljudi, ki so sledilci in razglašajo kako so ponosni, da so taki tudi njihovi otroci. Ja res fajn ni kej. Hahahhahaha pravilni koraki do ”samostojnosti”, holy crap.

Navajo, 22.08.2025 ob 06:18

Anonimna144

Ja bravo, s svojim rigidnim in zastarelim razmišljanjem, vcepljenim s strani propagande si ustvarila dva nova NPC zombija po svoji podobi.

Praviš; privarčevala sta kar nekaj. Ja fak kako retardirano, varčujejo le imbecili. Vsak evro, ki ga nisem nujno potreboval sem v svojih 20ih investiral. Hahahaha varčevanje, pa to ne moreš verjeti. Predpotopno razmišljanje prestrašenih normijev.

Praviš; vsakemu smo dali 30.000K. Pa mene bi bilo sram, da bi imel 60.000K, ki mi stoji na računu in ga žre inflacija. Namesto ponosa te je lahko le sram, če bi se bila ti sposobna tega zavedati. Namesto, da iz 60 narediš 120, nato 240… ahhhh

Praviš; sta samostojna!?! Kaj samostojna, odvisna od pomoči staršev in volje šefov na šihtu. Kaj samostojna, ko bo šla veza v kur*c in prodajo flet, da delijo premoženje ter pridejo nazaj k tebi v hišo, s svojimi otroci seveda. Kaj samostojna, dobili keš od enih in drugih staršev za flet.

Praviš naredili študij; pa kaj je to danes takega, polovica nas ima dandanes diplomo. Če ima polovica ljudi enako stvar, ta stvar ni nič vredna, visoko šolstvo je bilo nekoč nekaj vredno, ker ga je opravil mali delež ljudi. Večina današnjih faksov je narejenih zato, da se ženskam in beta boysom tala diplome. Edini faksi, ki imajo dejansko neko vrednost so elektro, mehatronika, strojništvo, informatika, matematika, kibernetska varnost, gradbeništvo ipd. Ostalo je BS, ujčkanje polnoletnih žensk in filanje njihovih glav z ničvrednimi informacijami ter strupeno propagando in treniranje v ubogljivost sistemu.

Anonimna144, daj se malo zberi. Prava mati in oče bi svojim otrokom v otroštvu kupovala knjige Adama Smitha, Roberta Kyiosakia, Miltona Friedmana, Thomasa Roberta Malthusa itn. za osnovno izobrazbo. Naučili bi svoje otroke kritičnega razmišljanja in dejstva, da so ”izobraževalne ustanove” le pralnice možganov otrok in mladine. Naučili bi svoje otroke resnice o svetu in bi jim kupovali knjige Alberta Pikea, Edwarda Bernaysa, Niccolo Machiavellia, George Edward Griffina ipd. Svoje otroke bi naučili furanja posla (zagotavljanja izdelka ali storitve, ki jo ljudje potrebujejo) ali investiranja in trejdanja.

Je pa res, da je večina staršev NPC-jev in niso sposobni videti kaj več kot to, kar jim je vprogramirano v betico ter naredijo iz otrok svoje kopije t.j. sistemu ubogljive NPC zombije.

Floskula ”samostojnost” je le izgovor staršev, da so ustvarili otroke, ki bodo ubogljivo služili drugim, bili zato nagrajeni z mezdo, ki bo pokrila njihove življenske stroške, starši pa se bodo znebili odgovornosti za svoje otroke. Nihče ni ”samostojen” v družbi, so le bolj in manj odvisni. So tisti, ki imajo maneverski prostor in so tisti, ki ga nimajo. Če slediš propagandnemu programu si pač NPC zombi, eno življensko napako oddaljen od ceste. Če pa si intelektualno superioren, pa si ustvariš ”fu*k you money” in ti ni potrebno prestrašeno slediti diktatu, tako si bolj sloboden in ”neodvisen”.

Jah kaj češ, feminilno komunitarno razmišljanje ljudi, ki so sledilci in razglašajo kako so ponosni, da so taki tudi njihovi otroci. Ja res fajn ni kej. Hahahhahaha pravilni koraki do ”samostojnosti”, holy crap.

Kje je avtorica napisala, da so imeli denar na računu? Lahko so ga imeli v zlatu? Lahko v Bitcoin. Nisem vedela da je dati na stran denar od plače  tako zlo. Torej kakšen je vaš nasvet? Vse kar imaš, zapravi. Nisem revna, ampak prvo hišo sva zgradila z odrekanjem, tudi fizičnim delom na hiši, vsak drobiž sva dala na stran. Potem sva kupila nepremičnino na morju, ki je večstanovanjska , oddajamo. Avto s prihranki. Nič na kredit. Smo navadni  retardiran zombi. Danes pa bi mularija vrtela borzo, Bitcoin, samo varčevati ne. Ker to da si skromen, da varčujes , je sramota.

lazna skromnost, 22.08.2025 ob 06:14

Ah, saj vidis, da je ta zapis ena laz skromnosti.

Kao bogi revezi, samo po 30k so dali otrokom.

Pa hvalisanje z nekim kao uspehom, da imajo otroci sluzbe, druzine, kredite…

Je to skromnost?

Je to uspeh?

Imam dva samostojna in tretji se pripravlja na odhod od doma, pa to, da so odrasli in skrbijo sami zase ne stejem v nek uspeh, saj to je normalna stvar.

Edini uspeh danes je, da clovek zna biti srecen.

Pa ti si srecna? Pa Navajo? Mogoče mu njegova ljubica ali pa partnerka ni dala, pa je ves našpičen , iz reveža kar bruha. Ubogi nepotešeni revček, isti kot mariborski klošar  3469.  Mislim da je zagotovitev lastne strehe nad glavo dosti osnovna  stvar. In ponuja mir. So to bolj srečni ljudje kot tisti ki so v najemnih? Na nek način sigurno so.  Jaz imam iste nazore in se strinjam z avtorico in verjamem da se da, če si zavzet, fokusiran na cilj . Tu pa ponizujete vse, tiste s faksom, tiste ki si kupijo prvo stanovanje, tiste ki hodijo v službo. Vse je za vas narobe. V bistvu glavno da smo retardirani.

Sreča je relativna stvar, 23.08.2025 ob 17:13

Pa ti si srecna? Pa Navajo? Mogoče mu njegova ljubica ali pa partnerka ni dala, pa je ves našpičen , iz reveža kar bruha. Ubogi nepotešeni revček, isti kot mariborski klošar  3469.  Mislim da je zagotovitev lastne strehe nad glavo dosti osnovna  stvar. In ponuja mir. So to bolj srečni ljudje kot tisti ki so v najemnih? Na nek način sigurno so.  Jaz imam iste nazore in se strinjam z avtorico in verjamem da se da, če si zavzet, fokusiran na cilj . Tu pa ponizujete vse, tiste s faksom, tiste ki si kupijo prvo stanovanje, tiste ki hodijo v službo. Vse je za vas narobe. V bistvu glavno da smo retardirani.

Ponižujoče je, da so vrednote služba, plača, faks tudi večinoma, pa nepremičnina in avto!

Vrednote in vrednost človeka so neotipljive stvari, ne pa nekaj na papirju in v materialu!

Danes smo začeli ceniti ljudi po tem, kaj imajo, ne pa po tem, kakšni so!

Izobrazba, lastna nepremičnina in visoka plača še niso uspeh, moraš dati kar precej več od sebe, da bi bil uspešen!

Imam dobro službo, dobro plačo, 2 lastni nepremičnini, pa to niti slučajno ne štejem v uspeh.

Živimo v 21.stoletju, dajte že enkrat odrasti, se zresniti in stopiti v korak s časom.

ponižujoče je, 23.08.2025 ob 17:49

Ponižujoče je, da so vrednote služba, plača, faks tudi večinoma, pa nepremičnina in avto!

Vrednote in vrednost človeka so neotipljive stvari, ne pa nekaj na papirju in v materialu!

Danes smo začeli ceniti ljudi po tem, kaj imajo, ne pa po tem, kakšni so!

Izobrazba, lastna nepremičnina in visoka plača še niso uspeh, moraš dati kar precej več od sebe, da bi bil uspešen!

Imam dobro službo, dobro plačo, 2 lastni nepremičnini, pa to niti slučajno ne štejem v uspeh.

Živimo v 21.stoletju, dajte že enkrat odrasti, se zresniti in stopiti v korak s časom.

Potem si preberi Maslowo hierarhijo potreb. Ko si lačen in žejen, misliš le na vodo in hrano. Si želiš varnost, ki ti jo nudi dom. Ko imaš vse troje, si želiš pripadnost, ko imaš tudi to si želiš samouresničevanje. Zato pravim da je sreča relativna stvar. Jaz sem bila izjemno srečna ko sva šla na svoje. Dom mi je pomenil ogromno. Potem si želiš druge stvari, ker dom je urejen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close