Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ponev za žar

ponev za žar

Allora, včeraj popoldne sem imela pohod po KP in med drugim tudi lov na žar-ponev :-))) Obletala vse od Mullerja, Merkurja, Big-Banga, Soče, Mercatorja, …. Električni žar od Tefala (link je zgoraj v enem od mojih postov) je kar OK, a vseeno nisem iskala tega. Najbolj podobno ponev moji fiksi ideji sem našla v Mercatorju in sicer od italijanskega prizvajalca Pentolpress posoda Julienne in izgleda takole A morda kdo tole reč pozna?? Meni se je zdela kar OK. Je težka, odstrani se ročaj in gre lahko tudi v pečico, dokupi se tudi pokrovka, na dnu sem zasledila napis ALU-GUSS. Ker ni ravno poceni cca 14.000 + pokrovka bom počakala še na vaše komentarje :-))

lp n.

p.s. Babi, v Soči sploh nimajo več posode. Tudi jaz tja zaidem zelo, zelo poredko. Še včeraj sem šla le zato, ker sem bila tudi v lovu za eno darilce in sem obletala še Direndaj in MK.

Hej, Natka!

Tale tvoj “allora” me je pozivil kot skodelica dobrega capuccina! :)))

Sem kar slutila, da se bos oglasila z novicko.

Vesela sem, da si nasla ! Ravnaj se po navodilih in ti bo dolgo sluzila.

Se mi je zdelo, da v Soci ne bo vec. So pa vcasih imeli res kvalitetno posodo in se druge reci za gospodinjstvo. Te lahko vprasam, od kod si?
Iz nasega konca nas ni prav veliko. Se Tan se je zgubila:)

Lep vikend in kaj dobrega pojejte ( iz nove posode) Babi

Jasno, da lahko vprašaš. Sicer sem čistokrvna Dolenjka, poročena v Hrpelje (to je blazno pomembno, da ne rečem Kozina) in po 5 letih s polnimi državljanskimi pravicami :-))))) Sem pa pred leti iz samega dolčasa hodila na tečaj italijanščine v NM, uspešno prilezla celo do 5 stopnje in po selitvi bliže k meji skoraj vse že pozabila. Ironija.
V KP zaidem vsake kvatre enkrat (opravki, nakupi). Na obalo pa gremo najraje spomladi in jeseni. Sedaj v času dopustov se je raje izogibamo, da ne delamo nepotrebne gužve na cesti. Danes je bilo že zjutraj čutiti naval na cestninski postaji in spet bo stara cesta aktualna za nas ‘domorodce’.

lp n.

Oj, Natka, še ena čistokrvna Dolenjka tukaj. Kje pa si živela pred selitvijo v Kozino, uh, pardon, v Hrpelje? Si moža navadila na dolenjsko hrano ali si popolnoma presedlala v druge vode?
Jaz bi tudi rada gužvo delala na tistih cestah, ki vodijo k morju. Še ne. Še osemkrat gremo spat (sem na tekočem, šestletnica mi poroča vsak dan)
Lep dan
deka

Živela sem v NM in še vedno govorim, kadar grem k staršem na obisk, da grem domov :-)) Pa ti??
Ja, saj ene par Dolenjk je tukaj, ne.
Kar se hrane tiče je pa tako, da jemo pravzaprav vse po vrsti – malo po dolenjsko, malo po kraško, pa še po primorsko, pa brkinsko (tašča je iz Brkinov in res full dobro kuha) …. pa po kitajsko. Je pa res, da zdaj veliko več morskih zadev kuham.

lp n.

Ja, nekaj nas je pa še čistokrvnih dolenjk tukaj ;-)).

Pozdravček iz domačega kraja na Primorsko.
d.

Hej, Natka!

Tole: Hrpelje- Kozina dobro poznam! So te hitro poducili,kaj ne?
Kot 11 letna deklica sem tam prezivela 9 mesecev v internatu, v zdajsnji Steklarni; ves, tista kasarna na koncu, na levi proti Rupi. Ziveli smo pa v Sezani.
Na zalost so to moji najgrenkejsi spomini iz otrostva. Presadili so me iz zelene Goriske, iz nonine varne hise v ta kraski, takrat goli svet. Bilo je leto
47 in v Hrpeljah edina gimnazija. Pa se sestra se je rodila in pocutila sem se, kot da so me odgnali. Pa me niso in so me starsi imeli radi, samo jaz sem se pocutila tako nesrecno.

Zdaj je vse drugace, zeleno, prijazno. Pokopalisce na gricku se mi zdi s tistimi borovci tako domace, se zlasti ob soncnem zahodu; prijatelj je tam pokopan.

Tudi sama se izogibam prometu ob vikendih. Se v sadovnjak ne grem takrat, ker se enostavno ne morem prebiti na glavno smarsko cesto.

Zelim ti prijetno bivanje v nasem koncu Babi

Babi- nisem tista Petra, imam pa dva kužka, dva ptička in muca pa še kdo bi se našel.

Te posode niso na elektriko.

Ko se teflonske posode popraskajo, kar je hitro, jo vrzite v smeti, ker se izloča benzen, kar je strupeno, da ne pozabim in ko se dno zvije. Ostale alu- guss posode( Merkur, Fissler in še cštevilne neznane firme v trgovskih centrih) so lažje od naše, in niso obdelane s posebnim prahom pod toliko stopinjami, ni to vžgano v posodo, ampak so samo premazane( če vas zanima si oglejte izdelavo)! Prej smo tudi sami imeli eno posodo iz Merkurja, tako da vem kakšna je razlika, po dveh letih se je začela luščiti in šla je v smeti (ni garancije in tudi ne obnove, ni za v pečico in je lažja), cena pa je približno ista.
Odločitev pa je samo vaša.
Lp, Petra

Ej, Natka. Julienne posodo imam sama in sem bila nad njo zelo navdušena. Super stvar, ampak po šestih mesecih pa slaba volja, ker se mi je začela luščit. Ker je garancija eno leto, so mi jo zamenjali, ampak glej ga zlomka tudi ta se je po približno pol leta začela luščit, kljub temu da nikoli ni videla PMS in kakšne kovinske žlice ali kaj podobnega. To je moja izkušnja. Tudi sama bi zelo rada kupila eno res kvalitetno, ampak katera je res takšna???? Soseda je dala zanjo 25 tisoč pa ima tudi čisto obdrgnjeno. Babi je pred časom pohvalila eno firmo, joj pa se ne spomnim točno ali je WFM ali FWM, ne vem skratka , Babi ali je ta res OK???? LP

Hej!

Petra, vprasala sem zato, ker imata obe malo zacetnico. Ampak se mi je zdelo ( ti si , mislim vegetarjenka), da si druga petra.
Ti kar zavidam vse tiste “zavlce”. Sem imela tudi sama psa -15 let;zdaj se je situacija spremenila- doma kraljujeta dva krasna mackona.

Evita,res je , 4 leta imam ponev WFM, do sedaj vse v redu. Je manjsa- za dva zrezka.Imajo vseh velikosti. Kupila sem jo zato, ker je ona druga iz nerjavecega jekla, z valovitim dnom zelo siroka in strasno tezka.Vcasih je samo za nanju prevelika;ko pa pecem zelenjavo, ravno pravsnja.

Tale iz nerjavecega jekla je pa super nad super, vedno enaka, blesceca in predvsem, v njej se krasno dela. Pokrovka je tudi hudo pripravna.
JE NE DAM!!! Zdi se mi pa cudno, da tega krasnega artikla ni dobiti.

Lep soncen dan Babi

Ola !

Ja jaz ji tudi zavidam vse tiste živalce, predvsem kužka, ki si ga že tako dolgo želim. No, saj imam hrčka, ampak to ni isto.

Zdaj pa še malo k temi, doma imam Tefalovo žar ponev in sem z njo kar zadovoljna.

Sončen pozdrav iz Štajerske, Majuška

No pa da ne bomo samo o posodi.
Maruška in Babi:
Res je, da imam vse te živalce, vendar prinese lahko vse to tudi veliko žalosti, sama sem pred letom in pol tragično izgubila še ne eno letnega psa Lara in pred petimi meseci smo se morali posloviti po 15 letih še od našega muca Jakata, počasi pa se najverjetneje poslavlja še naš 12 letni pes Lord, tako da je veliko lepega, pridejo pa tudi časi, ko je vsega konec in ostanejo le še spomini na prijetne skupne dni. No jutri me ne bo, ker smo se odločili, da gremo po novega muca Toya ( komaj čakamo, po eni strani pa je čudno, ker ni Jakca). Imam 16 mesecev starega psa Kala in dve papigi Tita in Tito, imela pa sem še kakšno, ki je tudi ni več.
Drugače pa spoštujem vsa živa bitja in bitjeca in res je, sem vegetarijanka in tudi moja sestra je.

Sam tolk, da ne bi skoz samo o posodi, čeprav je to forum o prehrani.
Lp. Petra
Ps- po mojem bi morale odpreti temo na drugem forumu:)

Ja, za tale internat vem. Ravno letos praznujejo Hrpelje 700 let prve pisne omembe in moj tast je ob tej priložnosti napisal knjigo Kronika Hrpelj (morda si celo zasledila spomaldi v PN). Moževi starši živijo prav v vasi in do pokopališča je en luškan sprehod.

Promet pa je obupen tudi tu, ne samo proti obali. Da se vključim na glavno cesto TS-RI čakam kar nekaj minut.

lp n.

Brez zamere, prosim ne mi pošiljat virusov, ampak pišite samo tisti, ki vas zanima posoda.
Lp, Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close