Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ‘Ponesrečena’ marmelada

‘Ponesrečena’ marmelada

Drage moje in moji kuhiji 😉

Poskusna melonina marmelada prejšnji vikend je uspela. In sem včeraj naredila malo večjo količino (namenjeno Božičku letos) pa … NI ratala. Delala sem enako kot prejšnji vikend, pa sem zjutraj vuidela, da se nima namena strditi, je čisto tekoča. In sem seveda čisto nesrečna, a ne … tadruga iz mešanega južnega sadja je ratala super, ta melonina pa (ne glede na uspel test) ni.

Sedaj pa vprašanje – namreč, a se da to sploh kako popraviti? Ne vem, idejo sem imela jo strest nazaj v posodo, ogret in dodat še sladkorja? Ali kaj, ima kdo kako idejo? Neskončno bom hvaležna zanjo 😉

NyahNeži z loncem 😉

Smejte se!

Mislim, da je edina rešitev, da streseš v posodo in še malo pokuhaš. Če je razmerje sadja in sladkorja enako kot pri testu, potem ti ni potrebno dodati sladkorja. Samo toliko časa moraš kuhati, da bo voda izhlapela in se bo marmelada zgostila.

Kaj če bi kupila želin za marmelade, malo pokuhala in marmelada bi se morala strditi.

Hvala hvala!! Bom takoj danes poskusila popravit 😉 Sporočim, kaj bo ratalo!

N

Smejte se!

Narejeno: še enkrat zavrela, dodala žličko želina in žličko želirnega sladkorja, vrela še 10 minut in … marmelada LEPO prestala ŽELIORNI test! HVALA, super narejeno! Marmelada je super dobra

LP
N

Smejte se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close