ponavljajoče migrene
Po tretjem porodu so se mi začele pojavljati migrene.
Imam cca 2 na mesec. Za vikend se mi je naredilo, da sem imela dva, v soboto zvečer in potem še v nedeljo dopoldne. Saj mine, mač ležim kakšno uro. Imam pa glavobol in slabo vidim nekaj časa.
Kako omiliti migrene, kako si pomagati, kako jih odpraviti?
migrene, 18.10.2021 ob 09:51
Po tretjem porodu so se mi začele pojavljati migrene.
Imam cca 2 na mesec. Za vikend se mi je naredilo, da sem imela dva, v soboto zvečer in potem še v nedeljo dopoldne. Saj mine, mač ležim kakšno uro. Imam pa glavobol in slabo vidim nekaj časa.
Kako omiliti migrene, kako si pomagati, kako jih odpraviti?
So sigurno migrene? Si naredila vse preiskave? Cudno je, da ti trajajo tako malo casa? Pri meni trajajo od 3 do 5 dni… enim pomaga, da lezijo v temi, meni to ne pomaga… jaz ko se loti migrena vzamem tableto imigran sprint, so prav za migrene… meni ful pomagajo… poglej tudi na spletu dolocene hrane bi se mogli izogibat…
Pri meni tudi migrene ne trajajo več dni zaporedoma. Ko me zgrabi, traja nekaj ur. Močan glavobol. Motita me svetloba in zvok, ko se glava čisto razboli tudi bruham ali driskam.
Pomaga, če čim prej, že ko začutim, da se nekaj pripravlja, vzamem tablet in grem počivat v temen, tih, miren prostor. To žal sicer pomeni, da vzamem velikokrat tableto že v fazi ko me glava začne boleti šele tako malo, da bi še zmogla brez tablete. Pa jo vzamem, ker ko se razboli, več ne prime.
Pomaga pa izogibanje določenim stvarem, ki mi povzročajo glavobole. Ti so pri vsakem drugačni (določena hrana, pijača in podobno). Opazuj se in odkrij česa se je dobro izogibati.
Za začetek spremeni prehrano. Ena iz možnosti je, da si alergična na neko hrano in ti telo skuša povedati z migreno. Zapisuj si kaj ješ in kdaj imaš glavobole oz migrene. Zraven si meri še krvni tlak in dodaj info o menstruaciji. Tudi polna luna ni nedolžna. Ko začneš voditi migrenski dnevnik, kar precej stvari postane jasnih oz bolj razumljivih.
Mogoče premalo piješ vodo? Jaz, ko začutim, da prihaja glavobol, naredim par požirkov vode in začnem zavestno dihati. Navadno je to dovolj, da mi ga prežene. Včasih pomaga tudi, da mi mož najde ‘točke’ med lopaticama, ramenskem obroču in vratu in nanje pritisne; prav čustiš, kako bolečina seva v glavo. Na koncu še zmasira in je bolje. Do glavobola pride tudi po zaužitju nekaterih sirov ali preveč mlečnih izdelkov.
Že dvajset let imam migrene, ki so včasih zelo, zelo hude. Vonj, svetloba, ropot, hrana, tudi stiska in tegobe mi jo povzročajo.
Edina stvar, ki mi pomaga je, da vzamem tableto v začetni fazi, takrat, ko še nisem vsa razbolena, kajti drugače je brughanje, driska, slabost za umret.
Mi pa ne povzročajo prav vsi hrupi, odvisno, tudi hrana, enkrat mi povzroči, enkrat pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.