Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ponarejene ribe s. Nikoline

ponarejene ribe s. Nikoline

Pozdravljeni! Moj mož letos preznuje roj. dan 09.02. – PEPELNICA!!! Ker ne bom pripravila mesnih jedi, vas prosim za dobre ideje in, če slučajno katera pozna recept za ponarejene ribe s. Nikoline iz Repenj.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Poglej na Najdi.si. Tam boš našla recepte sestre Nikoline. Mogoče so tudi te ribe zraven!? Nekje sem videla recepte za ponarejen brodet in ponarejeno polenovko. Ne spomnim se, kje!? Ni mi pa čisto jasno,hočeš narediti točno te ribe,ali bi na sploh kaj ribjega!? Marja

Imam knjigo in, če se prej kdo ne oglasi, zvečer napišem recept.
Se mi zdi da ni nič posebnega, palačinke… nek nadev, pa spanirane in ocvrte… zaradi oblike se imenuje tako…

PONAREJENE RIBE

Omletno testo:
– 2,5 dl mleka
– 1 jajce
– sol
– 2 dl moke

Nadev:
– 5 žlic drobtin
– 2 žlici kisle smetane
– 1 jajce
– sol
– poper
– 4 stroki česna
– zelen peteršilj
– mleko

Za paniranje:
– 1 jajce
– drobtine

Za cvrenje:
– 2 dl olja

Priprava:
V litrskem loncu razžvrkljamo jajce in sol, prilijemo mleko, zamešamo moko ter napravimo gladko testo. Spečemo 6 omlet. Pečene nadevamo po pultu in po njih enakomerno namažemo nadev. Omlete tesno zavijemo, prerežemo poševno v dve polovici ter spaniramo v jajcu in drobtinah. Tako pripravljene ocvremo in postrežemo s solato.
Za nadev zmešamo vse sestavine. Mleka prilijemo toliko, da je mazav.
Nadev naj nekaj časa stoji, da se drobtine dobro napojijo. Če je pregost, ga razredčimo z mlekom.

(avtor recepta: sestra Nikolina Rop, posredovala pa sem, njena nekdanja tečajnica, ko sem bila še »dekletce mlado« ona pa že velika mojstrica, vendar še ne tako medijsko znana 🙂

to je to!!!!! najlepša hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close