Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ponareditev podpisa na pogodbi o zaposlitvi

Ponareditev podpisa na pogodbi o zaposlitvi

Pozdravljeni,
Zaposlen sem bil pri firmi B… za nedoločen čas, nakar so me brez obvestila dali v firmo S…. in ponaredili moj podpis na pogodbi ter pogodbo sklenili za določen čas enega leta. Vse skupaj sem predal sodišču, kjer je sodišče ugotovilo, da je dejansko šlo za ponareditev podpisa. Zanima me ali lahko to podjetje kakorkoli tožim za odškodnino, ki so mi jo naredili s tem dejanjem. POdjetje B je v tem času šlo v stečaj in v stečajni masi ni denarja, podjetje S. pa še vedno posluje. Jaz sem zaradi tega doma že dve leti. Odvetnik, ki sem ga imel pravi, da se ne da nič storiti. Ali to drži? Kajti v primeru ponareditve podpisa, vsaj po mojem mnenju, mora nekdo odgovarjati? Za odvetnika nimam denarja, saj prejemam samo denarno pomoč v znesku 33.000 SIT.
Hvala za odgovor

Odvisno, kdo je ponaredil podpis. Če denarja ni, ga še vojska ne more vzeti, zato bi bila v takem priemru tožba res nesmiselna. Možna pa je kazenska ovadba zoper konkretno osebo, ki je to storila, in zraven v tem postopku premoženjskopravni zahtevek.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close