Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem pomodrujte z mano

pomodrujte z mano

Kupujem:
-manjši avto, japonskega porekla (lahko tudi korejskega)
-do največ 5000 evrov
-bencinar
-čim ugodnejša poraba

Zaenkrat sta v ožjem izboru nissan note (motor 1,6) in honda jazz, mogoče bi prišla v poštev še mazda 3 hatchback. Toyota yaris se mi zdi premajhna (prtljažnik zaradi psa).
Vozili bi se štirje in pes. Nissan in mazda imata veliko prednost, in sicer motor na verigo, to je pa tudi skoraj vse, kar vem o njima (razen tistega, kar se lahko prebere v reklamah).

Če ima kdo izkušnje z naštetimi avti, so zelo dobrodošle, pa če je kaj posebnega glede okvar in podobnega. Prosim, ne predlagajte karkoli drugega od japonskih in korejskih avtov, ker dejansko ne pride v poštev niti v sanjah.

Izmed naštetih najbolj zaupam hondi jazz ali nissanu note. no mazda tudi ni slaba. Če dobiš katerega koli od teh dobro ohranjnenega si zmagala.

našteti trije japonci, mazda, honda in nissan so ok. no, nissanu ne bi ravno zaupal,ostalima pa. jazza boš težko dobila. jih je malo in kateri so dobri se ne prodajajo. tko da mazdo3 išči

Zakaj nissanu ne bi zaupal?

Mašina 1,6 je nissanova, z verigo. Za ostale vitalne sklope ne vem. Delajo ga v Angliji …

Jazz pa kolikor vem Indija?

Jazz mi je v bistvu tudi všeč, samo mašina 1,4 mi je malo švoh. Mazda 3 mi je bolj rezervna varianta.

Kaj pa korejci?

ne gledat na prostornino kok se tebi zdi kaj je švoh in kaj ne. 1.4 ni švoh. nissan je renault… to pa mi ni kul

Honda ali mazda!

Ja note je res skor cel clio, ampak 1.6 mašina je tako klasična da nemore bit nič dost z njo narobe. jazz je super avto, ampak ravno zato so za ugodno ceno že kar zmatrani. če dobiš dobro vzdrževanega in ne prestarega, s tem avtom ne moreš zgrešit. mazda3 je pa drug razred, stavi tudi malce na športnost, je predvsem večji a manj prilagodljiv in prtlažnik se mi v mazdi ne zdi ravno primeren za psa medtem ko note in jazz sta s čisto prostorsko praktičnega vidika odlična.

Motor je nissanov, platforma je pa drugačna kot od cliota in je samo za nissanove modele (sem šla pogledat, ista kot za juke, micra ima isto kot clio).

Kaj pa je pri šest, sedem let starih jazzih s sto tisoč km lahko tako hudega, da naj bi bili vsi zjahani?

New Report

Close