Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pomočnica vzgojiteljice – prva zaposlitev

Pomočnica vzgojiteljice – prva zaposlitev

Zelo sem srečna, da sem dobila službo, ki sem si jo zelo želela. Začnem prihodnji mesec, se zelo veselim, pa vendar sem hkrati tudi malo v skrbeh, kako bo.
Prosim napišite mi vaše izkušnje, kako ste se ve počutile ko ste začele? Na kaj naj bom posebej pozorna, so kakšne slabosti tega poklica, kaj naj pričakujem?
Bom hvaležna za vsako mnenje, nasvet, izkušnjo…
Hvala za odgovore!

Čestitam!

Vse je luštno, kar se tiče otrok. Prve dni te bodo itak vrteli okrog prsta in se ti dobrikali, ampak potem boš pa malo “zaropotala”, pa bo:-)) Ne boj se biti stroga, samo glej, da boš pravična in ljubeča.

Samo starši znajo biti včasih grozni (ohrani mirne živce in se ne spuščaj z njimi v kreg) – najbolje, da jih kar hitro usmeriš na vzgojiteljico, ki je pristojna.

Pa naj te ne potegnejo za sabo kake zagrenjene vzgojiteljice ali pomočnice (kaka se vedno najde, ki ti vse črno slika).

jaz bi samo še dodala, da se ne spuščaj v konflikte s sodelavkami, tudi v opravljanja ne-tudi samo poslušanju le tega se raje izogni, če se le da, saj se hitro najde kdo, ki bo trdil,da je vse to prišlo iz tvojih ust(tudi v drugih službah je tako). Pa vso srečo in obilo veselja v službi

S stališča mamice bi povedala nekaj:

– najhujše mi je če otrok pride v skupino in se otroka niti ne pozdravi – govorim v svojem primeru za jasli. Ker pri nas so take cvetke ko so še združene skupine, da otroka niti ne pozdravijo ko ga pripelješ.

– imamo strogo vzgojiteljico in pomočnico in se mi zdi da se to obrestuje. Zdaj štiriletniki moram povedati, da ne govorijo grdo, ne kričijo v skupini, se znajo opravičit drug drugemo. Če si nagajajo morajo peti pesem mi se imamo radi. Za kazen morajo sedeti pri mizi in premisliti.

V glavne naši dve sta zlati.

Ja res je ,na začetku so vse zlate vse bi ti rade pomagale potem pa se najde ena katera te hoče komandirat če se temu upreš pa si najslabša vzgojiteljica.
Zato ti svetujem opravljaj svoje delo in to je to!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close