pomoč,nič več ni tako kot je bilo
Pozdravljeni!
Jezna sem sama nase, ker se nisem prej in bolj posvetila računalništvu, zdaj sem pa totalni butelj!!
skratka moj računalnik je prišel iz popravila in nima več gor ne worda, ne excela ,ne powerpoint, ne painta , skratka pol stvari manjka in posledično ne morem pošte odpirat, ker ni teh datotek, kak kaos. Zanima pa me ali si moram jaz to vse sama na štelat ali zakaj jst tega nimam gor. Mislim, kaj ni logično, da ima to en povprečni računalnik gor???
Prosim, v nedeljo nimam kam iti kričati pa nujno moram nekaj napisat,kako si naj naložim oz, kaj mi je storiti!!
te računalničarji so pa res špica!!!
Uf, kako sem jezna!!!
Babs
Kaj so ti pa delali na servisu.
iz tvojega opisa sodeč so ti pobrisali vse – mogoče menjava diska,
formatiranje ali kaj podobnega.
lahko pogledaš sama pod:
c:\program files\microsoft office
če imaš kaj tam ??
ali pa poišči datoteko npr. excel.exe če se ti kje nahaja na disku.
drugače je pa stvar naslednja:
Microsoft Windows – je potrebno kupiti (cene od 20.000 sit dalje)
Microsoft Office – cene nekje od 50.000 sit dalje (vključije word, excel)…
OpenOffice = brezplačni
– Linux = brezplačni
kaj si pa ti plačala – kupila ??
pa ne se jezit – saj veš – škodi lepoti:
Hudo!!!
kaj so mi delali????
Ja, neko matično ploščo so mi zamenjali, pa oni ventilatorček, za hladit, je bil fuč, ej pojma nimam,kaj vse, je pa dejstvo, da me je sicer ta vprašal, zakaj rabim računalnik al bolj za igrice ali za delo. Mislim, kreteni!!!!!
No, laično ali ni logično, da so to osnovne stvari??????
Se pravi, če sem te prav razumela pomeni, da moram iti nazaj do programerja in mu odštet še nadaljnih par deset tisoč, da mi bo dal še to gor???
Zo je krivično!!!!!!!Pa ja sem jih prej imela
Po mojem ni ravno tako, je pa dejstvo, da so potem na servisu – eni
“čudaki”.
SI pogledala kaj na disku, mogoče samo ikonce nimaš (bližnjice).
Osnovno sredstvo osebnega računalnika je samo
tista strojna oprema, katero si kupila (disk, grafična kartica…)
programska oprema je tista, katero si kupila (windows, office,…)
če nisi kupila ničesar – potem ničesar ne dobiš.
še vedno si pa lahko instaliraš brezplačno programsko opremo.
če si prej imela licenčne windows/office potem jih samo
na novo instaliraj – serijsko številko pa itaq imaš, ter seveda
licenčni cd- od office..
lp
Veš kaj,jst res pojma nimam o tem malem geniju, čeprav se ravno zdaj ubadam z kopico knjig od Moj prvi PS pa do korak za korakom XP.
Lej, vem da sem out, pa vendar a mi lahko samo še nekaj razložiš preden te mine, da obstajoja na svetu, v dobi informatike taki debili.
Prej sem vse kupila, se pravi imela sem vse excel, word,powerpoint. A je to na kakšnem Cd. Namreč takrat, ko sem to kupovaala mi je en kolega dal ob vsem inštaliranem še eno škatlo z nekimi cd, navodili….Skratka, vse je bilo o.k.
Zdaj pa ko sem ga pripeljala domov in s sabo so mi dali še neke odpadne dele(kdo ve čigave, jst itak pojma nimam)in škatlo ter račun. nič mi niso rekli, da si moram še to jst kej naložit gor. ali da jim naj dam cd, da bodo oni naložili.
ej, sorči, da težim na nedeljo, saj veš…gospodov dan, hahaha!
Hvala do sedaj
ha, pa sem te spravocirala, kaj????????
Ja, sem si potem že malo po postih pogledal in sem videla, da nisem nobena izjema in prav tako ne edini biser, k nima pojma o svojem “hišnem ljubljenčku.
Moram pa rečt, da sem se ful trudila ga razumet(ha, ko moške)pa vendar….nemogoče,ne ločim stvari, knjige pa so zame preveč strokovne.Thanks za vse,pa vendar še eno podprašanje: A si ti moderator tega foruma???živce imaš kr v redu, potrpljenja ti tudi ne manjka.
Sem pa si za danes sposodila prenosnik, da sem lahko pisala.
lepo nočko in naj zvezde spijo z vami…
Nisi zapisala, kaj je bilo narobe z računalnikom. Pogosto se namreč zgodi, da je po nekaterih posegih potrebno ponovno namestiti Windowse in ostalo programsko opremo, če hočeš da ti bo vse delovalo brezhibno. Sodeč po tvojem pisanju bržkone nimaš licenčnih Windowsov in MS Office. Na servisu ti jih brez tega ne bodo namestili,. niti če jim boš dodala še nekaj tisočakov. Razen, če bo serviser tako prijazen, da ti bo namestil nelegalne programe. Resni servisi se s tem prav gotovo ne bodo ukvarjali.
Kadar imaš na računalniku pomembne podatke in pošto, ki je ne želiš izgubiti, moraš pred oddajo rač. na servis napraviti varnostne kopije. Če pa računalnik ne deluje ali ti tega ne omogoča zaradi okvare, moraš na to sama opozoriti serviserja, saj ti to lahko napravijo pred posegi (vstavijo disk v drug pc in shranijo podatke, ki jih potrebuješ).
Zatorej je tvoje javkanje sedaj tukaj povsem odveč. Vsaka šola nekaj stane.
Ti,ti,ti lumpki,punca v paniki lepo prosi za nasvet,pa takoj spreminjate minute v mesece.Res je,nekateri se spoznate na računalnike,drugi znajo pa bolje štrikati in kvačkati,pa to še ne pomeni,da tisti,ki se na čuda tehnike ne spozna precej dobro ni vreden korektnega odgovora in morda koristnega nasveta.Res pa je,če prineseš računalnik na servis,se ti pogosto zgodi,da kljub dogovoru in opozorilu,da ob sesutem rač.naj pa le kaj hranijo,tudi mačotom na servisu ne rata in odgovor je ponavadi,ja veste gospa,vse ste zaj….,ko se vam je računalnik sesul,pa kot laik vem,da se tudi zbrisane stvari dobijo nazaj in jih vsi mačoti ne dobijo nazaj,žal,to je tudi davek tehnike.Pa lep štrikarski pozdrav vsem računalniškim maherjem.
Ej, mamka miša! Če kdo bolj obvlada kot Klemenxx, ki ji je 4x lepo in prijazno povedal – samo narisal ji ni – pa je punca še arogantna in stresa jezo, kako ji potem ne bi nekdo povedal kar ji gre?
Se pridružujem mnenjem Tajfuna in Perota. Za računalniško neznanje in napake, ki so lahko tudi posledica tega, ter izgubo podatkov niso krivi mačoti na servisu, kakor jih ti imenuješ, ampak uporabnik sam. Popolnoma logično je, da si pred oddajo računalnika na servis narediš kopije… In če ne znaš na servisu točno povedat kaj je narobe ali kaj želiš, posledice pripiši sebi. Tam pač niso šlogarji in jasnovidci… Pa tudi enega samega računalnika ne popravljajo. Čudno, zakaj se pa meni še ni zgodilo kaj takega na servisu?
Nič je ne zagovarjaj! Najprej naj se nauči olike, pa bodo tudi komentarji ostalih prijaznejši.
Še enkrat vsem lep večer.
Mislim, da je tukaj prišlo do nesporazuma. Prvo kot prvo, klemenxx mi je seveda lepo in strokovno vse lepo razložil in sem se mu zahvalila za nasvet(še enkrat hvala)On mi je ćist prijazno povedal kako in kaj in sem mimogrede vse že uredila tudi na servisu, brez doplačila(baje sem jim je nekaj izpustilo)Torej, povedati hočem le to, da se mi zdi nesmiselno, da se potem nekdo neumesno dela norce iz tistih, ki pač take stvari vprašajo(ala ti vera pero, da tako dobr poznaš ljudi:Verjetno si psiholog)
Želim, da prenehate,ker je brez pomena, da tu diskutirate in razpravljate kakšen je moj IQ.
Če pa sem mogoče delovala arogantno(Lady L)pa to ni bilo namerno. Upam, da Klemenxx ni to tako vzel.Hotela sem mu dati pohvalo da ima potrplenje in res ne vem zakaj je zdaj posredi vse druga od arogantnosti pa do nekih oznak, ki niso primerne
šE ENKRAT HVALA VSEM ZA NASVETE, UPAM, DA GA ŠE KDAJ DOBIM OD KOGA(TAJFUN, KLEMENXX SE PA VIDI DA STA MAHERJA)
Pa še vedno ne vem ali je Klemenxx moderator.
Zdaj pa na delo…
vsem vam, ki pa še ne spite pa ena misel o prijateljstvu
Ne pričakuj od prijateljev, da ti bodo storili to, kar lahko narediš sam.
ENNIUS
Lahko noč….
Ok, da končam tole vse skupaj.
Punca ima računalo urejeno, res je da malce kasneje, pa vendar bolje kot nikoli.
Zadevo bom kar zaklenil, ker je zunaj takšna nevihta, da se bojim da
bo vse skupaj odneslo preveč daleč.
lp
Klemenxx – moderator na forumu Računala za izgubljanje časa :))
Forum je zaprt za komentiranje.