POMOČ!!!!!!
Na Golfu 1.9 SDI se mi je prižgala rumena lučka- zdaj utripa ko vozim (tista v obliki zavite žičke, ne dobim mehanika, da bi ga vprašala, predvidevam da je šla žarilna svečka (sem vprašala malo v službi kaj bi lahko bilo) ki se uporablja pri dizlih. Pravijo da gre za gretje pri vžigu in da se lahko zgodi da mi ne bo avto vžgal. Sem probala, pa še vedno vžiga, glede na to da sem v službi in se moram do doma peljati še 30 km me skrbi ali mi avto zaradi tega lahko crkne še predno pridem domov!??
Prosim za informacijo, če kdo kaj ve.
ella
moja najboljša polovica pravi, da je bolje če ga na poti iz službe peljete na pooblaščeni servis (tisti, ki je najbolj pri roki) in bodo tam pogledali, če ne gre morda samo za slabi stik ali kaj podobnega. Lahko pa pokličeti na katerikoli pooblaščeni servis pa vam bodo tam najbolje svetovali.
lep pozdrav in varno vožnjp
Da, gre za žarilno svečko (no, jst temu pravim zagrevalna svečka). Mi imamo doma opel omego in pri tem avtu je tako, da dokler ta “svederček” lučka pri kontaktu ne ugasne, toliko časa motorja ne smemo vžgati. Ne vem pa če je pri golfu isto – verjetno kot praviš je ta svečka crknila, zato jo pojdi čimprej zamenjat, da se nebi zgodilo kaj hujšega.
Ni 100%, da gre za grelno svecko. najbolj vam bodo pomagali na pooblaščenem servisu, ko avto priklopijo na računalnik!
Prijatelj ima Golfa SDI in je imel enako težavo kot vi, računalnik na servisu pa je odkril napako za tipkalo za “štop” luci in ko so to zamenjali je bilo vse o.k.
Čist nekaj drugega kot bi si mislil.