Pomoč
Do zdaj sem na računalniku imela le požarni zid in antivirusni program. Ker se mi je zdelo, da mi je računalnik nekoliko počasen, sem ubogala vaš nasvet in zloudala dol AA SE personal. Skenirala sem PC in je najdu 59 različnih objektov. Ker prvič imam inštaliran ta program, zdaj ne vem, ali te objekte dam v karanteno, ali lahko zbrišem – ali kaj naj naredim!?
Tu pa sem totalna tema – ne se smejat, prosim! Pri antivirusnem vem da je boljše dat v karanteno, tisto kar ne poznaš za kaj se gre, toda ne vem kaj se tuki dela?
Hvala za pomoč!
LP
Sem spet tukaj!!!
Čuj, nekaj mi je zaštekalo. Dala sem gor Ad-aware in spybot in naredila kot si rekel, toda, danes ko sem vklopila skeniranje računalnika na viruse, mi je sporočil naslednje:
To scan archive C:/…/ arrow1.bmp you should enter pasword was created with!
Ker ne vem kaj mi govori, nič nisem kreirala ( ne da bi vedla ) do zdaj tega ni bilo, sem to preskočila, toda spet mi je skočilo to ven za drugi fajl in nisem iz tega več mogla iti ven, kot s Ctrl-alt-delete.
Kaj bi lahko bilo narobe, zakaj ne morem skenirati?
Hvala, pa prosim pohiti s odgovorom!
Pozdravljen!
Imam Kasperskega, ki mi drugače super dela. Imam ga že 4 mesece, in do zdaj mi nikoli še ni iskal da mu vtipkam kakšno kodo. Normalno sem stisnila SCAN my computor, in je lepo naredil. To se mi je zdaj prvič zgodilo, potem ko sem zloudala dol ad-aware in spy-bot, in pobrisala tisto kar sta ova dva našla na računalniku. Zato me zanima, če bi to lahko bil problem? Namreč,vidim da so “pobrisani” objekti avtomatsko spravljeni v karanteno v Ad-aware. A je možno, da potemtakem antivirus skuša prebrati to kaj je v karanteni, pa ne zmore?
LP
Jep. Spybot stvari pozipa z geslom zato da ne bi kdo kar tako iz karantene ven dajal stvari. To kar najdeta ta 2 lahko komot pobrišeš in ni potrebno spravljati v karanteno.
Zdej tisti fajli od Spybota se nahajajo v direktoriju
Documents and Settings\All Users\Application Data\Spybot – Search & Destroy
Tu notri je cel kup zip datotek, ki jih lahko pobrišeš.
Agrhh…
Nisem najdla te zipane datoteke! Poslala sem ti mail, če ti bo kaj jasno iz njega! Veš kaj, najbolj srečna sem bila ko sem imela stari računalnik z milleniumom! Vse je delalo, niti en virus me ni hotel, in nasploh se nisem živcirala. Zdaj pa me bo konec… Če hočeš da ti vse funkcionira, moraš biti skorajda računalniški programer, jaz pa sem daleč od tega. Vse bom vrgla skozi okno!!!
Ja, in hvala ti za prijaznost in nasvete!
Forum je zaprt za komentiranje.