Najdi forum

Imam eno težavo in ne vem, kako naj se je lotim. Če mi lahko kdo pomaga prosim za pomoč.
Inštalirala sem že vse mogoče kodeke za filme. Nekateri filmi mi delajo super, pri enih pa imam sliko tako kot da bi šumelo in slika je nerazpoznavna in tudi v vseh mogočih barvah. Zanima me, kaj lahko storim oz. ali mi mogoče manjka še kak kodek ali je le kaj narobe z mojo grafično kartico. Ali ima mogoče kdo najnovejše kodeke oz. katere kodeke naj bi inštalirala, da bi mi to delalo.
Hvala za pomoč!
Tanja

Draga Tanjašeletošnjapakmalulanska!

Ni nujno, da je kaj narobe s tvojo grafično ali kompjuterjem nasploh. Sicer je tržko reči, ker si ta del skrbno skrila pred nami, pa vendar je čudno, da bi nekateri filmi delali, drugi pa ne. Če ti moj odgovor ne bo dovolj pa le zaupaj moč procesorja, vrsto grafične pa še kakšno malnkost, ki se je spomniš.

Njaprej: ali taisti film, ki ti šumi, na drugem compu dela OK? Namreč možnosti je več: lahko imaš zanič kopijo filma, lahko imaš zanič posneto kopijo filma, lahko imaš zanič kodek, lahko imaš zanič predvajalnik.

1.) Zanič kopija filma: tu ne moreš nič, razen da zagrabiš za kravateljc tistega ki ti je kopijo priskrbel. Ampak saj to je itak nelegalno in ti tega seveda ne počneš, tako da gre za gotovo deviško čiste posnetke z zadnjega dopusta pretvorjene v divx

2.) zanič posneto kopijo filma: slabo posnet CD-R tudi lahko dela probleme. Vedeti je dobro, ali ti dela probleme samo film s CDja ali tudi če ga prejpreslikaš na trdi disk…

3.) Zanič kodek: tu je pa res že majcena zmeda. Imaš Kodek 5.0 ali komaj 3? Je film sploh Divx? Ni morda Xvid? kaj ti sploh pokaže v lastnostih?

4.) Zanič predvajalnik: Media player je sicer čisto simpatikus – vsaj trudi se biti – ampak je blazno požrešen. Zadivxe predvajat obstaja cel kup predvajalnikov in tule jih ne bom naštevalker ima vsak svojega najljubšega. Eden bo trdil, da je BSplayer dbest, drugi spet prisega na MicroDVD. Spet tretji se zmrdujejo, češ da je tisti ki s kodekom pride poleg pa ja najboljši (Divix player 2.0), četrti vedo poznavalsko prikimati, da je Redhat za švoh pecejčke najprimernejši.
Še večji hec pa je v tem, da lahko en film dela v enem predvajalniku čisto OK, v drugnem pa crkne in obratno.

OK, za začetek se sprehodi po kakšnih straneh s to robo in poročaj.

LP
Wega (LPS)

Ja veš moja sestra mi je prinesla svoj PC! Ti filmi ki na njenem računalniku ne delajo kot sem zgoraj napisala na mojem delajo dobro brez problema. Ona ima sicer inštalirane win98 kajti ima malo starejšo plato in bi ji xp-ji zajebavali. Če bi bila kriva plata me zanima, zakaj nekateri filmi delajo nekateri pa ne?? Ko sem rekla, da šumi ne mislim da se slišijo šumi namesto glasu. Glas je čisto v redu, le slika ni razpoznavna. Pri nekaterih filmih ji pa naredi zelen screen in neke bele črte čez tist zelen screen.
Kateri predvajalnik je najboljši oz. kako bi naredila da bi ji tisti filmi delali.
Hvala

Hja, poskusi tistega Rad Light ( in ne red hat, kot sem pomotoma zapisal v prejšnem postu, tisto je distribucija linuxov). Ta je delal celo na hčerinem pentium200 compu (hvala Pero, se mi zdi)
Dobiš ga na

Wega (LPS)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close