pomoč
Prosim če mi lahko napišete par idej za pripravo špagetov! Namreč s kolegicami gremo na morje in si bomo same kuhale, da pa bomo čim manj zapravle na hrvaškem si bomo zraven vzele razne testenine. Jaz znam pripravit za špagete tisto haše omako (iz mletega mesa) še ve kira kakšen drug recept še za kako drugo omakico???
Sicer pa nasploh potrebujemo ideje kaj kuhati na morju in zato se priporočamo za recepte!
poglej pod kuhanje na morju-15.7 in hitra kosila 15.7.
sicer pa omake za testenine:
omaka z baziliko
olivno olje
svez paradiznik ali pelati
strok cesna
par oliv ali kaper
nekaj listicev bazilike
sol,poper
na olivnem olju preprazimo cesen,da zadisi. dodamo zrezan paradiznik,premesamo,dodamo olive in /ali/ kapre- lahko zrezane ali cele.
na koncu pa se zrezano baziliko. poper sol in gotovo!! za omako rabimo cca 10 min !
prelijemo po kuhanih testeninah- po okusu-potresemo s parmezanom.
siroki rezanci z gorgonzolo
olivno olje, na koscke narezana gorgonzola, malo smetane za kuho,sol poper, na koncu dodamo narezan petrsilj. to je tudi zelo hitra omaka.
lp petra
1.
Prepražiš česen, konzervo tune, dodaš pelate (zmiksane, če nimaš na dopustu mikserja jih malo razreži in zmečkaj z vilicami), ali paradižnikov sok ali olupljen in narezan svež paradižnik, soliš in še malo pokuhaš.
2.
Na olivnem olju prepražiš veliko sesekljanega česna (samo da česen zadiši). V to vržeš kuhane in ocejene špagete. Odlično.
3.
Na olivnem olju prepražiš česen, dodaš na koščke narezan pršut (se dobijo vakuumsko pakirani ostanki od rezanja) ali šunko, še malo pomešaš, dodaš smetano za kuhanje (mi kupimo od dukata) – če je premalo pa še malo mleka. Ko zavre poskusi in po potrebi soli. Zgostiš z sirom – koščke sira dodajaj počasi in mešaj. Potem v to umešaš kuhane testenine. Njami…
To so bolj tahitre, morske variante. Brez začimb, kot je npr. bazilika, ki pa jasno paše v paradižnikove omake…
Kaj pa te novi Špageti in Pire v lončku od Knorra k je tok reklam, samo vodo preliješ, če jih kupiš pri sosedu dobiš za nad 1000 SIT še 2 Knorrovi juhi (moraš poslati na en naslov račun in ti v kr. času pošljejo)….drugače pa druge oblike testenin, rižot…….v vrečkah, ki jim je dodana omaka zraven pa kakšen narezan paradižnik paprika…… za tist teden je čist kul rešitev…
Dodajam k točki 1. – kupi pri nas že zmiksane pelate v pločevinki in jih vzemi s seboj.
Jaz se držim navodila starejše Italijanke, ki mi je nekoč rekla – če imaš v hladilniku smetano za kuhanje ali pelate ni nikoli problem s kosilom (seveda imajo testenine vedno doma:)) ). Pa ostanki ti tudi ne ostajajo.
Hladna omaka iz surovega paradižnika:
paradižnike olupiš in nasekljaš, dodaš stisnjen česen in nasekljana zelišča: petršilj, baziliko, drobnjak, rožmarin, posoliš. Preliješ prek vročih testenin. Omaka je osvežilna, preprosta, predvsem pa pripravljena hitro in brez kuhanja.
Smetanova omaka s porom:
na maslu/olju prepražiš por (kar veliko ga vzami), zaliješ s sladko smetano ali mascarponejem, prevreš, popopraš, dodaš malo petršilja in muškatnega oreška, posoliš in poješ.
Pa lep dopust!
Forum je zaprt za komentiranje.