Pomoč!!
Prejšnji teden sem imela pekovski dan. Naredila sem veliko piškotov, po raznih receptih, vendar eno vrsto sem mogla vrčt v smeti: Iz 4 rumenjakov in 20 dag cukra sem stepala pri največji hitrosti, nato pa sem pri najmanjši hitrosti postopoma dodajala še 20 dag moke. Iz tega naj bi prišla zmes, ki bi jo potem vbrizgavala v kroglice. Vendar iz teh navedenih sestavin ( recept po kuharski knjigi ) sem dobila zdrobljene kroglice, ki sem ji potem z rokami nekako postavila skupaj, razvalčjala in sama naredila kroge z modlom. Piškoti so bili trdi kot kamen!! Po mojem je tukaj nekaj manjkalo…
Iz 4 rumenjakov, 20 dag sladkorja in 20 dag moke dobiš osnovno maso za biskvit. Sicer je bolj kompakten in malo trši kot za tiste rahle torte (za kar bi dala samo 10-15 dag sladkorja in 10-15 dag moke). VENDAR pri tem moraš nazadnje narahlo vmešati še sneg iz tistih 4 beljakov, ki so ti ostali po rumenjakih ALI pa moraš že v startu mešati 4 cela jajca in ne samo rumenjake. Obe varianti sta sprejemljivi. Predpostavljam, da bi se iz takšne mase (s snegom ali celimi jajci) dalo speči kroglice, ki bi bile “biskvitno” mehke.
Tudi jaz samo ugibam na osnovi tega, kar si napisala.
Forum je zaprt za komentiranje.