Pomoč-Žični router XRT-401D Planet
Naleteli smo na nepremostljive težave pri nameščanju žičnega routerja iz naslova. Fizična napeljava nam je z “bormašino” v roki še nekot šla, zdaj ko pa bi stvar morala zalavfat pa ne deluje.
Z možem imava ADSL v mansardi hiše. Želeli smo še internet v spodnji etaži za nečaka in smo nabavli to stvarco, ampak…najprej samo angleška navodila, pol CD zraven routerja samo z še bolj obširnimi angleškimi navodili in brez vsakega gonilnika…
Mene zanima naslednje : a router sploh nobenega gonilnika al pa kaj podobnega ne rabi, ali kdo od vas omenjen router pozna, a je ti vrag čist zanič al mi tako nesposobni.
Smo klicali v trgovino kjer smo ga kupili in mi je razlagal neki od IP pa to, pa mislim da sem to vse vredi naštimala. Ampak ne gre. Tudi kište sem povezala tako kot je v navodilih, ampak ne deluje ne moj in ne nečakov internet.
Bi mi kdo znal pomagat?
Vsak router je potrebno najprej pravilno nastaviti. Običajno je na cd-ju v eni od datotek z navodili ali pa v tiskanih navodilih IP številka za router, ki jo enostavno vpišeš v naslovno vrstico Internet Explorerja. Nato je potrebno vnesti geslo, ki je navadno tudi napisano v navodilih (običajno geslo je admin ali kaj podobnega). Sledijo nastavitve: izbira pravilne opcije (vsak router jih ponuja kar nekaj), vnos uporabniškega imena in gesla za dostop do interneta ter številk DNS serverjev. Če boste uporabljali tudi P2P programe, bo potrebno odpreti tudi ustrezne porte, vsaj nekateri tovrstni programi to zahtevajo.
Če boste s temi nastavitvami imeli težave, je najbolj, da najdete koga, ki to že malo bolje pozna – in v 3 minutah (če ne celo prej) boste na internetu. V bistvu je enostavno, vendar za nekoga, ki tega še ni nastavljal zgleda zapleteno.
Lahko pa počakate, da vam bo še kdo drug na forumu pomagal do ustreznih nastavitev – na enostavnejši način. Ljudje namreč poznamo različne poti – do istega cilja.
Forum je zaprt za komentiranje.