Najdi forum

pomoč zda

v kratkem odpotujem v ZDA pa me zanima nekaj stvari.
1. kje kupiti adapterje za električno napajanje iz 220 na 110, ki jo uporabljajo v ameriki? Se to lahko kupi na letališčih
2. baje se je treba pred odhodom v ZDA nekam prijaviti. Kam in predvsem kdaj, če je to sploh potrebno
3. kje se najbolj splača kupiti dolarje pri nas ali menjati eure v ZDA

hvala za pomoč

1. Adapterje lahko kupiš na letališču. Vendar je večina adapterjev namenjena le premostitvi težav z drugačno vtičnico in ne tudi spremembi napetosti. Odvisno je od aparata, ali se polni oz. deluje le stovrstnim adapterjem. Osebno še nisem imela težav ne s polnilcem za mobi in baterije niti s fenom.
2. Nikamor. Dovolj je naš potni list, ki ima računalniško berljivo spodnjo vrstico (poglej si na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, če te zanima kaj več). Običajno že na letalu razdelijo vstopne kartone, ki jih pazljivo izpolni, ker so američani parv birokratsko sitni. Ko na okencu oddaš potni list in vstoni karton ti odvzamejo še prstna odtisa in te fotkajo. Del vstonega kartona ti potem pritrdijo v potni list, od izhodu iz ZDA ga pa iztrgajo in to je to.
3. jaz sem kupila dolarje že tukaj, ne vem pa, ali sem kaj blazno profitirala, ker je bil tečaj odvisen bolj od razmer na trgu.Itak pa v ZDA vse laufa s kartico, tako da sva imela s seboj čisto preveč gotovine (500 USD za dva človeka za 5 tednov). Večinoma je šla za tedke pumpe, kampe in trgovine, kjer ni bilo možno plačati s kartico.

1. glede adapterjev poglej imajo jih tudi v Obiju in marsi kje.
2. nevem kdaj je bila tam nina4, mi smo bili v aprilu in smo bili po istem postopku kot ona.
Pred časom sem pa slišala da bodo sprejeli nov odlok da se bo treba nekje posebej prijavito. Ker bo ZDA zaostrila vstop. Nisem sigurna če so to sprejeli moraš se pa pozanimati.
3. Dolarje si lahko kupiš pri nas na banki. Mi nismo imeli veliko denarja s sabo. Ker smo si hotele in motele rezervirali prek neta in smo plačali s kartico. v trgovinah pa lahko vsepovsod plačuješ s kartico. So bili še rajši če smo plačevali s katico.
In moram povedati, da nas ni nihče okrog prinesel.

Bi pa šla še enkrat. Zato pa uživajta in lepo se imejta Pupa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close