Najdi forum

Pomoč – winsi

Prosim, če kdo ve

Ob zagonu računalnika je začelo po disku samo praskat na enem mestu, kasneje je pisalo manjka datoteka sistem32/config/sistem, ponovno sem naložila winse, ki mi jih je iz meni neznanega razloga dalo na particijo D:, stari pa so ostali na C: (jaz sem jih hotla samo povozit).
Zdej je pa sledeč problem, vsi programi, ki so na pokvarjenem C: pogonu ne delajo in PC je na obeh particijah skoraj poln.
Kaj narest, da mi bodo spet delali programi na particiji C: in, da ne bom izgubila nič od tega, kar je na disku (upam, da mi bo PC delu tolk časa, da bom prebrala odgovore), ker tud zdele, ko to pišem , mu neki ne paše in spet praska.

Hvala za odgovor in pozdravček

Saby

format c: 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Mouse, to bi lahko že nardila….. pa čakam kakšen pameten odgovor, mogoče pa le :))

Ne vem če je pameten odgovor, ampak moli, da ti disk dela in nima kakih poškodb. Drugače bi pa jaz skučal takole, pobriši datoteko windows na c: disku in začni ponovno instalacijo ter zahtevaj namestitev na c:, če ne rata si pač zapravila pol urce in še vedno loahko poženeš tisti nesrečni Format c:
lp

… eeem… kere winse pa to sploh??

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

XP prof

se pravi so prav profesionalno neumni 😉 tko ko vsi winsi…

Saby, ‘praskanje’, ki ga opisuješ so res lahko začetni znaki, da bo disk v kratkem ‘shodil’, potem pa adijo obe particiji… Imaš morda IBM-ov disk? Ti so znani po ‘cingljanju’, potem pa kmalu odpovejo.

Programe boš morala namestiti ponovno. Vse, kar imaš od prej na particiji c, lahko sedaj mirno zbrišeš, razen seveda svojih datotek, priljubljenih, pošte, če veš, kje je shranjena ipd.

Čimprej si namesti program za peko in zapeci svoje pomembne datoteke, ki jih ne želiš izgubiti.

IBM diske se s posebnim programom lahko popravi, da spet brezhibno delujejo, vendar pa to ni možno, kadar gre za preveliko okvaro. Pri takih se navadno zaplete že med formatiranjem, ki se ne konča brez napak.

Skratka, nič spodbudnega, vem. Diski postajajo potrošni material, podobno kot č-b + barvne kartuše za tiskalnike. Tudi cene so podobne.

Probaj za začetek vsaj s scandiskom preverit za bad sectorje, seveda si naredi tudi varnostne kopije.

Drugače pa ni še nič kritičnega, še vse se da rešit 🙂

Tekom instalacije je program zaznal predhodno verzijo in zato dal na D disk. Ali te ni vprašal po formatiranju, itd. ?

Ja, pa še to – želela povozit – si v BIOS-u sploh dala da je CD prvi in HD drugi ?
Zato se je to zgodilo.

Če ne delajo win na particiji C ti tudi tam naloženi programi ne bodo. Čimprej shrani na cd ali DVD kar je uporabnega in se pripravi na formatiranje. Pred kratkim sem imel težave s pokvarjenim diskom Maxtor 80 GB, veliko dela samo rešili smo pa skoraj vse. K sreči sem imel inst. tudi win 98, ki so rešili situacijo, z xp se ni dalo nič narediti, tudi ko smo dali disk v drug pc. Od zdaj bom imel na pc-jih vedno tudi win 98.

Podobno tezavo sem imel sam. V kratkem na dveh računalnikih (IBM diski seveda) začne ob startu disk “praskat” v prazno, nato se odpre moder zaslon in reset. To je napaka na disku.

Kako bi lahko resila podatke. Nekje dobi se en disk na katerega si prekopiraj vso mapo windows, program files in documents and settings. Vse te mape se ti sedaj nahajajo na disku C. Nato ta disk, ki sedaj fusa neses na servis, ali pa ce znas sama, ga prej preglej in ce je v okvari mu naredi low label format. Ce je vse ok mu nalozi windowse, sedaj oba diska preneses v nek drugi računalnik in iz diska drugega diska preneses prej skopirtane mape na prvega. Nato se vstavi prvi disk v masino in stvar mora gret.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close