Najdi forum

pomoč v wordu

RAčunalničarji (in vsi tisti ki obvladate) – HELP!!!

Ena “cvetka” mi je poslala v oblikovanje wordov dokument, v katerem je med vrsticami delala presledke z entrom 😛 (ja vem grozn). Ali obstaja kak ukaz da označim celoten dokument in da mi avtomatično zbriše prazne vrstice. Razmike in zamike in potek besedila sem že vse probala pa ne deluje. Še kakšna ideja?!

Mislim, da ni enter. Verjetno je razmak med vrsticami. Označi celotno področje (ctrl+a) in zgoraj imaš narisane neke črtice (ena nad drugo). Klikni in poišči Brez presledka. Spet klikni. To je to. Če je pa enter vmes stiskala pa ne gre drugače kot “na roke”.

Lp.

Kopiram, ker gre za isto problematiko:

Recimo, da imaš napisane dve vrstici. Jih označiš. V orodni vrstici worda imaš osnovno oblikovanje, greš na odstavek, ter na ikono, ki kaže razmik vrstic.Klikneš nato ikono, čisto na dnu imaš možnost odstrani presledek za odstavkom (vrstice imej označene!). Mislim, da je to tisto kar te moti.

Čim prej na roke:) Če so res presledki narejeni z enter povsod, mislim, da ni druge rešitve…

Res je. Ne bo šlo drugače kot brisanje na roke, saj sem avtorica kontaktirala in mi je potrdila da je presledke delala z Entrom, ker ni znala drugače naresti presledke, se ji je zdelo pa besedilo preveč skupaj. …. Tako da …. na roke :P:P:P

Najprej označi vse prave odstavke (tiste, kjer bi moral biti enter) z eksotičnim znakom ali zaporedjem znakov, ki se sicer v tekstu ne pojavljajo (na primer %&).

Potem s Find&Replace pobriši vse znake za odstavek (Paragraph Mark, najdeš ga pod Special). Ostala bo solata brez odstavkov.

Nazadnje s Find and Replace zamenjaš tisti eksotični znak ali zaporedje znakov s Paragraph Mark, pa si zmagala.

Kdove, če se da pdf v word spremeniti? Kako? Je ena internetna, kjer moraš mail poslati, da dobiš to možnost zastonj, pa ne vem, če je zihr.

Mislim, da se da kar s kopiranjem besedila. V pdf dokumentu označi besedilo, če hočeš kopirati vse, pa daj ctrl+a (označi vse) in nato kopiraj oziroma klikni ctrl+c, potem pa v word dokument prilepiš (ali ctrl+v).

Če to ne bo šlo, pa skeniraj dokument in potem v .tiffu uporabi opcijo v word. Seveda bo treba popravljati, ker ne registrira vseh črk pravilno.

Hvala. Zlata si!

Malenkost:)

Živjo,

Mogoče tole[/url] ?

Živjo,

Google -> pdf2word

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close