Pomoč – torta čebelica
Pozdravljeni!
Toliko ste (smo) že predebatirali na temo tort različnih oblik, ampak vseeno se mi je nekaj zataknilo – namreč pri uzdelavi torte v obliki čebelice.
Naredila jo bom dediju za rojstni dan (ima ga jutri, torto bom delala pa v soboto), ker je navdušen čebelar, jaz pa seveda zraven 🙂
Lepo prosim, ali je že kdo kdaj delal takšno torto in ima kdo kakšno idejo?
Malo sem pomišlajla na Stašino pikapolonico, ampak to ni to. V osnovi bi že lahko bila enaka, ampak telo mora biti bolj podolgovato, glava drugačna, pote so tu še krila in tipalnice…..ALi ap bi bila mogoče bolj primerna drugačna oblika??
Ker sem zelooo zasedena (od jutra do pozne noči za knjigami), bi vas res lepo prosila za pomoč, da lahko v soboto začnem s peko torte in da bom točno vedela, kaj bo nastalo.
Mogoče pozna katera na internetu kakšno stran kejr je narisana torta v obliki čebele? Sama sem že malo iskala na strani slaščičarne Mali princ, pa ni bilo ničesar.
AJa, še to: Kako bi smetano obarvala rumeno?? Za črno oz. temno rjavo kremo bom uporabila kar čokolado in smetano. Ali pa ima mogoče katera kakšno boljšo idejo?
Za kakšen koli nasvet vam bom neizmerno hvaležna.
LP, zala
Zala, kaj pa če bi naredila torto v obliki panja? Saj se spomniš tistih slikic iz otroških slikanic – kupola in spodaj “vratica” za čebelice….. Samo ideja, verjetno bi bilo s takšno obliko manj dela kot s samo čebelico…..
Nekaj v tem smislu:
Sicer pa poglej tele slike, mogoče bo kaj uporabnega:
Pa še nekaj receptov na temo “bee cake”
Nisem ti prav dosti v pomoč vem, mogoče samo kakšna ideja za lažjo izvedbo….
Sončen pozdravček
d.
Tole sm našla…sicer je tudi med rezultati, ki jih je napisala sonce rumeno, ampak mogoče ti bo pa le koristila 🙂 če slučajno zgrešiš
http://www.kiddie-party.com/images/bee.jpg
Uf, Zala, si si pa zadala težko nalogo 😉
Jaz bi se je lotila podobno kot pikapolonice, s tem, da bi trup res naredila bolj podolgovat (moja pika poka je bila okrogla). Če pa ne boš dobila takšne posode pa je v končni fazi lahko tudi okrogla pomojem. Krila… morda iz čisto tankega oblata, na tanko prevlečena z “limoninim ledom”. Tipalke in nogice lahko uporabiš penaste čokoladne bananice (kot jaz). Za očke prav tako priporočam 2 Munschmellowsa – brez keksa in z olupljeno čokolado ter oprana pod mrzlo vodo (s čokoladno glazuro narediš še zenice).
Za rumeno barvo pa mi nič kaj pametnega ne pade na pamet… morda z rumeno pobarvani marcipanovi trakovi? Videla sem (v SPARu), da imajo barvast marcipan; sicer se ne spomnim, če imajo tudi rumenega, vem le, da so barve precej intenzivne. V končni fazi bi šlo tudi s smetano, ki ji dodaš rumeno barvo, vendar je boš potrebovala vsaj 2 tubi, da bo barva intenzivna (malo je neugodno, ker prodajajo le po 4 barve skupaj – različne seveda). Jaz imam še eno rumeno barvo in je najverjetneje ne bom potrebovala pa ti jo lahko pošljem, če želiš.
LP, Staša
Hojla Staša!
Saj že približno vem, kako bom pekla – v podolgovatem raztegljivem modelu. Oblikovanje ne bo preveč težko, vsaj mislim tako 🙂
Tile rumeno pobarvani trakovi iz marcipana tudi niso slaba ideja…..povej, kakšno barvo v tubi praviš, da imaš doma? Jaz poznam dvojne barve v tubi in obojne so pakirane po 4 skupaj: ene so prav za pisanje po torti, še kar velike tube, barve pa so zelena , rumena, rdeča in temno rjava.
Druge barve, ki jih poznam, pa so manjše tubice, zapakirane v rdečkasti barvasti škatlici od nemške firme Schwartau – barve so zelena, modra, rumena in rdeča. Te so za obarvat prelive, glazure, kreme in marcipan.
Vsaka tubica drži 10 gramov, torej 4x po 10 g. Ali imaš doma te?
Če bi uporabila te barve, rumeno, me zanima koliko tubic bi potrebovala za 0,5 l smetane, da bi bila barva res inetnzivna…..bi znal kdo kaj več povedati o tem??
LP, zala
Zala,
doma imam paketek štirih tubic, namenjenih za oabrvanje in ne pisanje (poznam tudi te). Pavzaprav ni več cel paketek, ker sem rdečo že porabila 🙂 No, na cca, 2 dcl smetane sem stisnila celo tubico rdeče barve in je bil kar intenziven odtenek (sem bila prav presenečena). Vendar sem jaz dodala še zmiksane jagode in rdečo želatino, tako da je bila potem barva zaradi tega še bolj močna. Za pol litra smetane bi jaz stisnila približno 3 tubice (so čisto brez okusa, tako da se glede tega nimaš kaj bati). Dodala bi še kak listič želatine. Mislim, da bi morala nastati lepa barva. No, upam, da ti pove kdo še kaj veš iz izkušenj in ne tako na pamet kot jaz – da ne bo kaj narobe v soboto 😉
LP, Staša
Aha, torej niso te tubice za pisanje….Staša, ko si ravno zgoraj omenila, ali bi te lahko prosila da bi mi to tubo rumene barve poslala??
Bom še morala dokupit 2 paketa teh barv, ostale pa bom že enkrat porabila – zdaj se bojo rojstni dnevi in ostale priložnosti za peko dobrot kar vrstili – dedijev rojstni dan, bratovi izpiti, konec moje mature, atijev rojstni danes, moj sprejem na faks :))) Uuuuaaa!
Še to: koliko gramske pa so te male embalaže in katera firma so?
LP, zala
PS: Stroške za poštnino bi ti poravnala na naslednjem srečanju (zelooo močno upam da bo enkrat zadnji teden v juniju), v nasprotnem primeru ti jih poravnam kar po pošti…če ti je seveda prav?!
Zala,
trenutno nisem doma, tako da ne morem pogledati, katera firma so, sicer pa sem skorja rpepričana, da so te, ki si jih omenila ti (kartonasti paket, rumene, rdeče, modre in zelene barve v tubicah). Pošlji mi tvoj naslov na stasagrom@hotmail.com pa ti posljem.
LP, Stasa
Zala,jaz imam doma eno barvo v prahu,ki mi jo je dala enkrat ena kolegica (njena mama je včasih delala v slaščičarni),ki je zelo intenzivna.Barva je sicer oranžna,a jaz je dodam malo in nastane rumena.Piši mi na mejl pa ti pošljem eno sliko torte, na kateri se vidi ta smetana obarvana z rumeno barvo.Če bi jo dodala še malce več bi bila še bolj intenzivno rumena.Piši,jaz pa ti lahko potem to barvo pošljem po pošti,ker jo potrebuješ res malo in zelo intenzivno obarva…
Zala,očitno volja spet neka “štrajka”,daj poskusi še na hali72@stajerska.net. Da mi pošlješ naslov,da ti jaz še pravi čas pošljem barvo….
Tudi jaz uporabljam jedilne barve v stekleničkah znamke Foster Clark’s. Tudi za domači plastelin :o)
Sicer sem pa barve v tubi jaz že nekaj let nazaj kupovala v Mercator-ju. Vendar bodi pozorna… ene tubice so barvna pisala, druge pa jedilna barva s katero se obarva živilo. Znamke se žal ne spomnim.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.