Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pomoč prosim!

Pomoč prosim!

Po opravljeni srednji vzgojiteljski šoli sem se zaposlila v VVZ, kjer mi je bila obljubljena služba za nedoločen čas in sicer takoj, ko bom opravila strokovni izpit. Naj povem, da so mi pogodbo podaljševali tri leta, niso pa mi omogočili opravljanja strokovnega izpita, ker bojda nikoli ni bilo dovolj časa. Ko sem se sama soočila z ravnateljico vrtca in zahtevala možnost opravljanja strokovnega izpita, mi je bilo končno ugodeno. Torej; decembra 2006 sem izpit uspešno opravila (pogodbo o delavnem razmerju sem imela do 31. 09. 2007) in pričakovala novo pogodbo, ki pa je seveda ni bilo. V februarju pa se izvedela, da sem noseča. To sem ravnateljici vrtca takoj povedala in ni nič komentirala, pogodbe ni niti omenila. Pričakovala sem, da se bova o tem pogovorili junija, ko ravnateljica vodi razgovore z zaposlenimi za določen čas. Junija pa mi je povedala, da mi ne bo niti podaljšala pogodbe, ker bojda ni bila zadovoljna z mojimi nastopi, ki sem jih opravljala za strokovni izpit. Naj povem, da sem bila močno prizadeta in jezna. Kar naenkrat sem ostala v zelo nezavidljivem položaju; brez službe in z otrokom na poti.
Septembra mi poteče porodniška in si že iščem službo, razmišljam pa o tem, da bi prošnjo vložila tudi v ta isti vrtec, saj je blizu mojega doma.
Zdaj pa k mojemu vprašanju; vem, da sta v vrtcu, za določen čas zaposleni dve osebi, ki ne izpolnjujeta pogojev, ki jih potrebujeta za delovno mesto pomočnice vzgojiteljice. Ker pričakujem, da bo moja prošnja zavrnjena in se mislim na to pritožiti, me zanima, ali imam prednost pred zgoraj omenjenima osebama, in ali mora ravnateljica vzeti v službo koga drugega (mene ali pa katerokoli drugo osebo), ki pogoje za zaposlitev izpolnjuje?

Najlepša hvala za odgovor; Ana

zadnjič je eno moja kolegica klicala sindikalnega odvetnika na sviz, lahko poskusiš tudi ti. šlo se je za podobno zadevo, samo je bilo med zaposlenimi za ndl. čas in za šolstvo.
omenil ji je neko točkovanje posameznih zapolenih, ker ena tudi ni imela ustrezne izobrazbe…

kako pa je delati nekje kjer si te ne želijo, je pa druga zgodba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close