Najdi forum

Pomoč prosim

dogaja se mi nenavadna stvar, ki mi že pošteno para živce, zato bi vas prosila za kakšno idejo, kaj naj še probam:
Problem: včeraj mi je spodaj desno začel utripat rumen trikotnik, da je PC okužen, sledila sem oblačku in se znašla na internetni strani za odstranjevanje spyev. Intsaliral se mi je spyaxe in mi našel en kup nesnage, katero bi lahko odstranila proti plačilu programa.
PC sem, pregledala z naslednjimi programi System Mechanic, Ad Aware, Mc Afee, spy booth, nekaj so našli in tudi odstranili. Zdaj pa se dogaja naslednje: v IE imam kot zagonsko stran nastavljeno siolovo domačo stran, vendar se ta vedno preklopi v http://www.yoursystemupdate.com/ in tega nikakor ne morem odstranit, in še vedno mi spodaj utripa trikotnik in mi ponudi spyaxe program. Brisala sem ga tud že v registru, uglavnem ne morem se znebit zadeve.
Kakšna ideja?

lep in prijeten vikend vsem in hvala za pomoč

simpatika

probaj s programom SPYWARE DOCTOR z njim lahko tud online preiščeš PC

http://www.pctools.com/spyware-doctor/#

Spucati moraš računalnik proti virusom in spyware-om. Tukaj imaš On-line scenerje. Še prej pa update WIN:

Online:

Pa še nekaj linkov do Antispy:
Ad-aware:
Microsoft Windows AntiSpyware:
Spybot – Search & Destroy:
SpywareGuard:

Lp, Max

Ta trikotnik te je zavedel na stran zaradi česar imaš sedaj te težave; predvidevam da imaš XP-je ? Če že ne uspeš z kako obnovitveno točko, potem začasno izklopi obnovitev sistema (nadzorna plošča, sistem, obnovitev sistema) in se podaj na čiščenje. Morda tudi raje v varnem zagonu, počisti tudi piškotke in ostalo nesnago v IE.

Če rabiš za pregled trojancev, piši na mail, pošljem Symantec Trojan Qhosts Fix programčem, v bistvu gre samo za eno datoteko, katero poženeš in pregleda PC.

O težavah privzete internetne strani je bilo tu že nekaj pisanega, se en spomnim podrobosti, lahko pa sama poizkusiš tako da resetiraš nastavitve IE na privzete (IE, orodja, internetne možnosti, programi – ponastavi spletne nastavitve in pod dodatno – obnovi na privzeto).

Če znaš delati z registrom (zaženi/run: regedit), v njem najdi in briši nadležno stran ki se ti prikazuje.

In morda si naloži Mozilo Firefox.

Morda bo malo v pomoč, potreben bo čas in živčki…

Ajax ali format…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close