POMOČ, PROSIM!
Pozdrav!
Prosim za pomoč, po dolgem čakanju na odgovor, če lahko dobim ADSL na navadni telefon, so mi sporočili, da pri nas ni te možnosti in je najbrž še lep čas ne bo. Smo malo ven iz mesta, mali zaselek in najbližji sosed si je lani še lahko zrihtal inter. preko ISDN-ja, sedaj pa je zmogljivost polna in v našem zaselku ni več variante, da bi ga še kdo imel. Sicer ostalih pet hiš sploh ni zainteresiranih, zato močno dvomim, da se jim bo sploh splačalo širit zmogljivost centrale, ker ni zadost velikega povpraševanja.
VPRAŠANJE: Kako je s tem?: vem da si v mestu v blokih sosedje preko ruterja pomagajo do interneta. Kako bi bilo to možno pri nas. Ta najbližji sosed je oddaljen 10 m ali pa še manj. Ali je kakšna možnost, da bi si mi od soseda potegnili internet in kakšen ruter bi bilo treba nabaviti in si potem deliti stroške za internet., če je sploh smiselno študirati na to možnost. Ali ima kdo kaj izkušen s tem in mi prosim razloži kako to gre. Res bi bila hvaležna, če bi mi kdo razložil to, sem pravi laik glede tega. Rabim pa ga nujno zaradi študija.
Hvala za odgovor!
Ja če je sosed resno sosed in sta oddaljena samo 10 m, potem imaš skoraj idealne šanse za hiter dostop do neta,
torej:
– lahko je brezžična povezava (cena nekje 20.000 sit z lan kartico za tvoj rač.)
– lahko pa potegneta kabel vmes (nevarnosti ob nevihtah) – cena nekje 15.000 sit
– sosedu še kriješ polovico stroškov in že si zmagala.
lp
ps. za podrobnejši opis kar vprašaj, ampak boš tudi ti morala podrobno napisati razdaljo in ostale podatke.
No, ravno hitro ta povezava ne bo, če ima sosed ISDN modem (adsl menda nima, če sem pravilno razbral iz posta, ali pa?). Če ne bosta delala istočasno, bo morda zadeva celo delovala. Če pa sosed ima adsl, potem pa juhuhu, lahko omrežite še koga – in bo net še cenejši. Čeravno Gorenjci pravimo, da v španoviji še pes crkne. Ko se meni npr. sine obesi na mrežo, komajda še maile normalno pošiljam.
Forum je zaprt za komentiranje.