Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomoč prosim

pomoč prosim

Jutri bom delalal paprikaš, a se nič ne veselim, ker imam vedno en problem. Ko dam na koncu kuhanja v omako kislo smetano, se le-ta zgrudi in te grudice se nočejo razkuhati, to pa me zelo moti. Omaka ni lepa in “gladka”. Kako vi to naredite?

Pomagajte , prosim! Zala

Hmmm, veš kaj sem jaz pogruntala? To je zelo odvisno od smetane. Jaz dostikrat delam stvari s kislo smetano, ker jo obožujem.
No, npr. smetana od Ljubljanskih mlekarn je malo bolj “mehka” in tekoča – ta se vedno lepo razpusti. Zadnjič sem pa kupila kislo smetano Aneta, je bila pa čisto gosta in dobesedno zbita skupaj. In so ostale grudice, ker sem jo direktno iz lončka stresla v lonec.

Drugače ti pa priporočam, da kislo smetano, preden jo daš v paprikaš, v posebnem lončku zmešaš z malo vode in dobro premešaš, potem pa jo počasi vlivaš v lonec.

Uspeh zagotovljen, pa naj bo smetana trda ali mehka : najprej daj smetano v en večji lonček in ji primešaj nekaj žlic VROČE omake, v katero boš dala smetano, nato vse skupaj dodaj jedi !

Jed, ki ji dodaš smetano, ne sme biti preveč vroča oziroma kisla smetana ne preveč mrzla (daj jo na začetku kuhanja iz hladilnika). Tudi iz mojih izkušenj reagirajo smetane zelo različno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close