Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomoč pri zamrzovanju

pomoč pri zamrzovanju

Sem nova v kuhinji, pa me zanima katere jedi vnaprej pripravite oz. jih več skuhate in potem zamrznete. Jaz bi si rada naredila malo zaloge, da je potem za včasih ko ni veliko časa za kuhanje vse prej pripravljeno. Za golaž, pasulj, pečene paprike in cmoke vem, kaj pa ostalo?

Kruhovi cmoki
Cmoki iz krompirjevega testa s sadjem, svaljki in ocvrtki iz istega testa
Polnjene paprike
Lazanja
Burek
Kaneloni

Še kaj bi se našlo.. pa se trenutno ne spomnim…
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Gordy ali kanelone zamrzneš panirane?
Lep pozdrav mams

– Sarme, ki jih zviješ in zamrzneš, nato zmrznjene daš kuhati v paradižnikovo omako. Kuhati moraš malo dlje (ali pa v ekonom loncu)
– Segedin

Lp, Ela S

Nisem gordy, ti pa lahko povem , da jih tudi jaz zamrznem panirane. Dam jih na pladenj, zmrznjene pa v vrečko.

Pri nas je vedno v zamrzovalniku nekaj zavitkov mesne polivke za testenine. Naredimo bolj gosto, pa to lahko potem uporabim tudi za lasagno ali musako, zloženko iz palačink….
– goveji zrezki v čebulni omaki, ki jim potem dodamo grah ali kakšno drugo zelenjavo, da ni vedno enako
– Ko pripravljam zelenjavno mineštro vedno naredim toliko več, da lahko zamrznem porcijo ali dve napol zdušene zelenjave, ki ji potem dodam še krompir (zaradi pomanjkanja prostora ga ne dam zraven že prej) in klobaso ali hrenovko. To zelo skrajša čas priprave, saj je čiščenje zelenjave najbolj zamudno opravilo
– tudi “dunajce” dam panirane v skrinjo na zalogo, ocvrem pa jih sproti
– zamrzovala sem že tudi panirane bučke, pa so bile nekako vodene, moji jih niso hoteli jesti, zato tega ne delam več
– sataraš – brez jajca, ki ga dodajam sproti
– ratatouille (zdušene bčuke, paprika, jajčevec, čebula, paradižnik).
Toliko se spomnim zaenkrat.

LP, Astra

Ja, kanelone zmrznem panirane ))) Konec koncev je tudi kupljen sir zamrznjen paniran, enako osliči, sardele, piščančji kroketi, cordon bleu….

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close