pomoč pri torti
Obod modela se namasti in posuje z drobtinicami. Tako biskvit ob obodu lažje “pleza” in je kupček na sredini manjši, je pa na žalost potem včasih celo luknja, ko se biskvit ohladi.
Dokler ta kupček ni prevelik, se sploh ne sekiram, saj ob mazanju in krašenju vse to zamaskiram. Če je prehud, ga pa odrežem.
Meni se kupček ne naredi nikoli, ne vem pa, v čem je hec…
Oboda ne mažem nikoli, ko pa maso zlijem v pekač, z njim malo narahlo udarim ob pult.
Morda je odvisno tudi kaj od pekača?
Lep dan!
Vladka
Hej, kako so lahko navodila razlicna!
V moji knjigi pise, da pri biskvitu oboda nikoli ne namazemo, ker v nasprotnem primeru drsi navzdol. Naj bi bilo nenamazano, da se oprime, ko naraste. Ravnam se po tem(imam zelo kvaliteten model) in nikoli nimam problemov z grickom. Res pa je, da ne dajem pecilnega v biskvitno testo.
Zasledila sem tudi komentar, da je pri biskvitnem brez pecilnega drugace kot s pecilnim pri mazanju oboda, pa se ne spomnim, kaj k cemu spada;
kot vedno pri nasprotjih, se iz solskih casov:))) Lp Babi
Babi, tudi jaz sem v eni knjigi prebrala, da se oboda ne maže, ker biskvit “zleze” dol in tega se držim že od začetka.
Naj dodam še to, da jaz pecilnega praška v navaden biskvit (jajca, sladkor, moka) ne dajem nikoli, zato pa seveda pazim, da so beljaki res dobro stepeni, saj je biskvit rahel le zaradi njih;
pecilni uporabim le, če delam biskvit z dodatkom olja in vode.
Lep dan še naprej!
Vladka
Bi še iz mojih izkušenj nekaj pridala.
Tudi jaz namažem samo dno tortnega modela in se mi ne delajo “hribčki “.
Bi pa svetovala, da pecite maso za torto v dveh enakih modelih, na ta način se testo dvakrat dvigne in je torta toliko višja. Z lahkoto se potem prereže posamezen del in je torta v treh plasteh namazana, ter tako dobimo res lepo visoko torto.
Me zanima, če bo to katera poskusila.
lp E.
Forum je zaprt za komentiranje.