pomoč pri rabarbari
Užitni so samo stebli, katere moraš olupiti, uporablja se pa podobno kot druge sadeže, fino je, da jo pred uporabo narežeš na cca. 1 cm debele kose, jo posladkaš in dodaš cimet postiš 10-15 lahko tudi več časa in odcediš odvečno vodo. Sladice npr. štrudelj, kompot, torte.marmelade…..
Rabarbara pa ima neko kislino, ki preprečuje, da bi telo sprejelo železo v telo. (kot element)-saj tko so mene učili.
megan,
dolgo nisem pogledala sem, zato pozen odgovor!
rabarbaro vidiš, ko cveti! takrat je pač ne nabiraš več. vsaj mene so tako učili!
mislim, da ravno smrtno nevarno ni, zna pa povzročiti nekaj težav (oksalna kislina namreč).
govorim le, kar jaz vem, zato je dobro, če povedo še drugi kaj, tisti ki to bolje obvladajo!
Forum je zaprt za komentiranje.