Najdi forum

pomoc pri nakupu

Na zalost spadam med popolne nepoznavalce stevilk in oznak pri racunalnikih in bi rabila pomoc pri nakupu. Prodajalcem v trgovinah ne zaupam popolnoma, zato bi rada kaksen komentar glede teh dveh racunalnikov.
Racunalnik rabim samo za domaco uporabo, internet, igrice, gledanje DVDjev, kopiranje na CDje… in podobne osnovne stvari.

TRON ECONO MULTI XP 2600 512MB80GB 7200 8MB 157.900 sit

ASUS A7V8X-X/LAN, 266/333 FSB Skt.A
CPU AMD Athlon XP 2600+ Boxed 333 MHzSocket A
DDR 512MB PC3200 400MHz Transcend
Disk AT 80 GB 7200rpm MAXTOR 6Y080P0 8MB
DVD RW*4 BTC DRW-1004IM (+/-)
Ohišje ATX MIDI TASK TK-4750B 300W P4 Black
GeCube ATI RADEON 9600SE 128MB
Mehki Disk MITSUMI/SONY 3.5″ 1.44MB
Kabel AT-BUS 1xHDD 0,75m (ICOC 40-2-CU)

TRON GENUS IP 2800 512MB 80GB 7200 169.900 sit

ASUS P4S8X-X, SIS648/963, 533/400 MHz FSB
CPU INTEL Pentium 4, 2.8 GHz/533MHz 512k Tray
DDR 512MB PC3200 400MHz Transcend
DVD RW*4 BTC DRW-1004IM (+/-)
Ohišje ATX MIDI TASK TK-4750B 300W P4 Blue
Disk AT 80 GB 7200rpm MAXTOR
GeCube ATI RADEON 9200SE 128MB
Kabel AT-BUS 1xHDD 0,75m (ICOC 40-2-CU)
Mehki Disk MITSUMI/SONY 3.5″ 1.44MB

A je DVD RW itd oznaka za pekac? Ali je ze vgrajen?
Razlika v ceni je nekaj vec kot 10 000 sit, vendar mi ni jasno zakaj.
Najlepsa hvala za pomoc! Saj sam racunalnik pa znam uporabljat, samo teh podatkov ne razberem!

LP!!!

DVD RW je oznaka za pekač, je vgrajen če piše da je, razlika v ceni je zato ker so AMD-jevi procesorji cenejši od intelovih. Priporočam ti nakup prvega ker so AMD-ji cenejši hitrejši boljši, pri prvem je boljša grafična in Črno ohišje je lepše od modrega 🙂 (barva je stvar okusa)

Živjo!

Nekaj ti je že Đony napisal, jaz t bom pa napisal samo osebno mnenje, ki
je pač moje.

Na tvojem mestu bi jaz kupil drugo kombinacijo z P IV.
Dražja je pa samo zaradi procesorja, ki je pač Intelov in je zaradi tega
dražji.
Seveda bo moj odgovor spožil sveto vojno, ampak dejansko se AMD
procesorji bolj grejejo od Intela je pa stvar mogoče malce bolj zanesljiva
(sveta vojna se bo pričela).

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

klemenxx zakaj bi tvoj odgovor spožil sveto vojno vsak ima svoj okus.

P IV kupi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne vem v čem bi bil problem malo višje temperature AMD procesorjev?!A pozna kdo koga ,ki se je na njem opekel?Za zimsko čas je dodatno gretje itak zaželjeno…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kolega je 14 dni nazaj kupil v Comtronu drugo varianto (P4), dodal je še najcenejši Pinnacle tv kartico in Audigy 2. Vse skupaj ga je stalo ca. 200 čukcev.

Sedaj pa krvav pot poti, preizkuša 98SE, XP, ME… povsod same težave. Vsak OS se mu menda namesti brez zapletov. Potem pa se začne kalvarija.
Vsakih 5 minut se drugače obnaša. Skratka, zrel za KC (urgentni blok).

Neka druga bejba je vzela pri Mlacomu kištico z monitorjem vred za 150 čukcev. In leti kot strela. Res se sčasoma pojavi robotanje ventilatorja na procesorju, kar nujno terja zamenjavo, sicer začne rač. blokirat, ampak nekako bolj odzivne so AMD-jeve mašince, vsaj moj vtis je takšen. Zastara pa tako ali tako vsak v nekaj mesecih.

Odločitev seveda ni enostavna, ravno danes sva z enim očkom šetala po Merkurju. Trgovci so naju oblegali odspredi in odzadi… prisegali na najdražjega AMD-ja, ki bo od četrtka naprej celo ‘v akciji’ etc. etc. Kar nekam tužno so naju gledali, ko se je ata odločil za cenejšega AMD-ja (ca. 102.000) – za hčerko, ki hodi v 5. razred. Zakaj?? Zato, ker si dražjega nakupa ni mogel privoščiti.

lp Tajfun

P.S.: Nekaj pa mi nikoli ne bo jasno: zakaj sestavljalci čarunalnikov vgrajujejo mame plate po 15. do 20.000 SIT, na katerih čemi P4. Mar ni to podobno bmw-ejevi mašini v katrci? Kaj ti nucajo lepo ohišje, pa prosojne stranice, pa roč zgoraj, pa usb port na vseh straneh, če zadevca ne leti kot bi lahko…???

H končni odločitvi torej navadno pripomore tudi dolžine ‘špage’.

Tajfun ,zadel si žebljico na glavico.Dejstvo je ,da sestavljalci računalnikov šparajo na mamiplati ,ki je tudi po mojem mnenju najpomembnejši del računalnika.Ko sam sestavljam računalnik ,vedno kupim eno od najboljših matičnih ,vse ostalo pa v srednjem cenovnem razredu.Tak računalnik ima garantirano najvišje razmerje med zmogljivostjo in ceno.Poleg tega je vse ostale komponente otročje lahko menjat (ko cena zdrsne v normalne meje).Zato ,Dominika ,ti priporočam kakšen Athlon do 2,5 GHz +,512 Mb RAM,če nisi udarjena na igrice bo dovolj Ge-force 440 MX,120 GB diski niso več dragi ,kišto pa si ženske itak izbirate po logiki ,meni neznani….DVD pekač je že fajn kupit ,kajti navadnih čez leto ne bo več.Če imaš kamero ali fotoaparat,je obvezen tudi firewire ,oziroma USB 2.0 ,po možnosti na sprednji strani ohišja.No ,to je moje mnenje ,mnenj pa je približno toliko ,kolikor je uporabnikov računalnikov ,zato vem ,da si pred težko nalogo.Predno pa se odločiš za nakup ,poglej še sem : Cene so brutto!!!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Evo pa še moja izkušnja. Imam asusovo mamko pa AMD2000xp+ bratec pa P4 na 2G pa mci mamko. Oba pinnacle pctv pro tv kartico,512M ddr RAM in 60G maxtor diska (ata133). No jaz lahko brez napak v sliki zajemam sliko v DVD kvaliteti in 128b zvoku mp3 pri bratecu pa kasica zmore le SVCD pa še to včasih malo trokira. Amd in ASUS v paketku se je izkazal bolje kot P4 in MCI. KAr se tiče pregrevanja AMD je stvar taka ko kakšen DVD ripam (4ure procesor na 100%) kljub ventilatorju v ohišju raje stranico snamem. Pa ni blema.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close