pomoč pri nakupu
Potrebujem pomoč pri nakupu računalnika. Odločila sem se, da si kupim računalnik za domačo uporabo. Na žalost pa ne vem, kaj dosti o vseh možnih oznakah pri računalnikih. Prosila bi, če mi kdo lahko napiše kakšen je najbolj primeren računalnik, kakšen spomin MB?, ipd. za domačo uporabo. Rada bi uporabljala internet, pa Windowse, drugače pa nič posebnega.
Hvala, hvala.
Manya
Predlagam sprehod po spletnih trgovinah, da si ustvariš vtis, kaj prodajajo in za kakšno ceno. Ne zmišljuj se preveč in izberi eno izmed standardnih preverjenih konfiguracij. Naj te vodi cena. V tem času že velja, da je boljše dražje in slabše cenejše. Glede na to, da ne potrebuješ nič posebnega, bo tako najbolje.
Če te pa zanima kaj bolj konkretnega pa mi napiši mail.
Milan
Jaz sem že dva kupil pri Anni, mogoče niso najcenejši, so pa solidna firma in ti marsikaj naredijo zastonj, če so težave. Ponudbo lahko pogledaš na njihovih straneh, po mojem bi bil več kot dovolj za tvoje potrebe za cca 130 000 z Windowsi ali okrog 100 000 brez, če jih že imaš. Spomin je že standard 250MB, kar bo dovolj, trdi diski so 60 ali 80 GB, kar je več kot rabiš, manjših se pa skoraj ne dobi več, grafična kartica je lahko na matični plošči, če dostopaš do interneta preko tel. modema, naročiš, da ti ga vgradijo, to je 2000 SIT, če boš kdaj slikala z digitalnim fotoaparatom naj ima priključek USB 2 za hiter vnos slik v računalnik. Procesor okrog 2000 MHz je več kot dovolj.
Vse kar je vgrajeno v računalnik in ne rabiš, samo po nepotrebnem segreva računalnik, to pomeni močnejše in glasnejše ventilatorje in slabše počutje po daljšem delu s takim PC. Pri nas smo kupili novega zaradi igric z močno grafično kartico, pa je tako glasen in topel slab zrak se mi od stene odbija, da se po daljšem delu ne počutim dobro, zato za svoje pisanje in internet rajši uporabljam star PC. Take so moje izkušnje.
No, nekaj odgovorov imaš, pa dovoli še meni predlog:
– da bi ti sama nekaj iskala po internetu nima smisla če se na zadeve ne spoznaš in boš verjetno gledala le cene in tako dalje;
– da bi sama šla v računalniško trgovino tudi nima smisla ker te bodo tam takoj skužili da nimaš pojma in ti v končni fazi prodali mačka v žaklju. Če je že kaj poceni se v končni fazi izkaže da je potem takoj kaj potrebno nadgraditi in je stvar potem še dosti bolj draga. Tudi jaz vem za nekaj v redu trgovin, a ti nobene ne bom priporočal.
– najbolje je da poiščeš med kolegi nekoga ki se na stvar malo spozna, gresta morda skupaj po oglasih, internetu, trgovinah (in na kavo seveda..) in bo to bolj racionalno.
No ja bom pa še jaz eno rekel 🙂
Za domačo uporabo praviš in navajaš, da ga boš imela za internet in windowse, verjetno boš kak word in excel zagnala, mrbit kak filmček pogledala in prisluhnila kakemu mp3ju, na koncu pa za sprostitev odigrala kako pasjanso ali tetris.
Če si se še vedno našla tu notri, potem ti bo skoraj sigurno zadostoval najcenejši računalnik, ki ga lahko kupiš, no ampak ker ravno najcenejšega ne gre kupovati, dodaj do 20K sit in zadevo kupi.
Če pa nameravaš igrati zahtevnejše igre, pa zadeva postane bolj komplicirana, saj so ravno te tiste, ki so najpožrešnejše in potrebujejo največ računalniške moči.
Skratka najbolje bo tako, kot je rekel Janko, če imš kolega, ki se spozna na to, ga pocukaj za rokav, če ne, poišči takega prodajalca, ki ti bo svetoval in naložil potreben software.
Forum je zaprt za komentiranje.