pomoč pri izračunu
Prosim, če mi lahko pomagate pri naslednjem izračunu.
Sem mati dveh otrok, trenutno še v porodniški. Ko se mi ta izteče nameravam odpreti s.p. Vprašanje s katerim se spopadam pa je: A se mi bolj splača zaposliti za 4 ure (pravica do dopolnjenega 6 leta starosti najmlajšega otroka) in tako izkoristiti možnost, da mi država pokrije socialne prispevke (mislim, da samo za min. plačo) ali pridobiti subvencijo zavoda za socialno delo (4.500€) in se zaposlim za 8 ur.
Prosim, če mi pomagate izračunati za dobo 5 let. Koliko se najmanjši prispevki ki si jih lahko plačujem?
hvala za pomoč!
Prosim, če mi to vprašanje malo osvežite čez kakšnih 14 dni, če pozabim nanj. Odgovoriti vam ne morem, ker ne vem kakšne so pogodbe zavoda. V petek naj bi bile posredovane, a jih še nimajo. To mislim pogodbo s strani zavoda, da dobite subvencijo za samozaposlitev. Do sedaj se ni smelo koristiti skrajšanega delovnega časa. Sedaj mi pa niso znali povedati ali se bo za 4 ure plačevalo prispevkov kot za osem (a se bo upoštevalo da je to samo za 4 ure, za druge 4 ure pa od socialne), al pa se bo podaljšal čas plačevanja prispevkov (sedaj je 2 leti).
Najmanjši prispevki ki jih lahko plačujete se 225 eur.
http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=3885
prosim vas, če mi že lahko date več informacij na moje vprašanje. Porodniška se mi izteče junija, do takrat je še zelo malo časa, in bi rada vedela kaj se mi bolj splača. Koliko dni pa je potrebnih za ustanovitev s.p-ja.Oz za pridobitev vseh papirjev in številk? Če ne bom davčna zavezanka, je kaj drugače in enostavneje?
Prosim za pomoč.
hvala
S.p. imate preko interneta ustanovljen v eni uri. Dokumente dobite naslednji dan po pošti. Če niste davčna zavezanka je enostavneje voditi knjige. Ne odbijate vstopnega ddv-ja in ne zaračunavate izstopnega ddv-ja.
Glede sredstev zavoda je na starih pogodbah, da se sredstva morajo porabiti za plačilo prispevkov in če je taka pogodba jo podaljšajo za toliko časa, da se porabijo sredstva.
Kasnejše pogodbe pa nimajo več te imejitve in tako se tudi pogodba ne podaljša.
Mislim da lahko dobite subvencijo iz zavoda in se zaposlite za 4 ure. Če morate izbirati je po moje bolje, da imate 4.500 eur v žepu, pa si plačujete prispevke dve leti, potem pa koristite po 4 ure. Samo mislim, da vas ne bodo več omejevali.
Forum je zaprt za komentiranje.